Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ (ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Green Deal – Clean Energy Package – Target Model

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ (ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand) LIVE STREAMING
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand) LIVE STREAMING
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
 • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
 • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17792|17793|17794
Ημερ/νία: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 5, 7 & 9 Οκτωβρίου 2020 (17:00 - 21:00)
Διάρκεια: 12 ώρες
Εισηγητής: Γ. Παιδακάκης, Επικεφαλής μονάδας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και το Εργαστήριο Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνδιοργανώνουν ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: Ενεργειακή Μετάβαση: Δίκαιο & Νέες Αγορές

Η μετάβαση του ενεργειακού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς έναν ψηφιακό, χωρίς ανθρακούχες εκπομπές και αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό δημιουργεί αδιαμφισβήτητα νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, ενώ ο τρέχων μετασχηματισμός των ενεργειακών αγορών στην Ελλάδα εντείνει την ανάγκη άμεσης προσαρμογής των συμμετεχόντων για τη βέλτιστη αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εκπ. Πρόγραμμα θα εστιάσει στη σταδιακή εξέλιξη και τα βασικά χαρακτηριστικά της απελευθέρωσης του ενεργειακού κλάδου έως την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal), θα αναδείξει τις θεμελιώδεις αρχές αναδιάρθρωσης της εγχώριας χονδρεμπορικής αγοράς (Target Model), και θα αναλύσει τις κύριες ρυθμίσεις τόσο του εν ισχύ κανονιστικού πλαισίου σε όλο το ενεργειακό φάσμα όσο και της νέας δέσμης μέτρων “Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους” (Clean Energy Package) ιδίως ως προς τις ΑΠΕ και την ενδυνάμωση του ρόλου των καταναλωτών. Η παρακολούθηση του Εκπ. Προγράμματος θα αποβεί πολλαπλά επωφελής για τον συμμετέχοντα, καθώς η ενέργεια αποτελεί ένα δυναμικό και πολυσχιδή κλάδο με σύγχρονες προκλήσεις, υπάρχει στοχευμένος προσανατολισμός της θεματολογίας στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων εκ του σχετικού κανονιστικού πλαισίου και της συναφούς νομολογίας και γίνεται ανάπτυξη της θεματικής με βαθμιαία εμβάθυνση και χρήση περιπτωσιολογικών μελετών (case studies).

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους της πράξης, νομικούς συμβούλους εταιριών και δημοσίων οργανισμών και φορέων, που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας, σε όσους απασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με το δίκαιο της Ενέργειας καθώς και σε όσους νομικούς επιστήμονες επιθυμούν να ενημερωθούν γύρω από τις επίκαιρες προβληματικές για εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς ή άλλους λόγους

1η ημέρα – Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 (17:00 – 21:00)

- Η πορεία προς την Ενιαία Ενεργειακή Αγορά, η πρόσφατη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα
- Οι βασικές ρυθμίσεις του 3ου Ενεργειακού Πακέτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εφαρμογή τους στην εθνική έννομη τάξη
- Τα υποδείγματα διαχωρισμού (unbundling) και οι κανόνες πρόσβασης τρίτων μερών στις ενεργειακές υποδομές (thirdparty-access)
- Το ρυθμιστικό πλαίσιο κατασκευής και λειτουργίας κύριων ενεργειακών υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

2η ημέρα – Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 (17:00 – 21:00)

- Η αναδιάρθρωση της εγχώριας χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με το Ενωσιακό πρότυπο
- Οι κύριες πρόνοιες της δέσμης μέτρων “Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους”
- Το νέο αδειοδοτικό, θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ
- Οι Ενεργειακές Κοινότητες και η ενδυνάμωση του ρόλου των καταναλωτών

3η ημέρα – Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 (17:00 – 21:00)

- Ο μετασχηματισμός της αγοράς φυσικού αερίου
- Η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού
- Το πλαίσιο εποπτείας των αγορών χονδρικής και λιανικής προμήθειας προϊόντων ενέργειας
- Οι ενεργειακές συμβάσεις

Γεώργιος Παιδακάκης,

Ο Γεώργιος Παιδακάκης είναι επικεφαλής Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Είναι δικηγόρος με δεκαπέντε έτη επαγγελματικής εμπειρίας και εξειδίκευση στο δίκαιο της ενέργειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή τεχνικής βοήθειας στο δίκαιο της ενέργειας, ενώ έχει απασχοληθεί κατά το παρελθόν στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών ευρωπαϊκού δικαίου από το College of Europe (Bruges) και εμπορικού δικαίου από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στη Νομική Σχολή του University of Michigan (Ann Arbor).
Φυσική Παρουσία

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Βίντεο (On-demand)

Βίντεο (On-demand)

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα edu.nb.org παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.
Βίντεο (Live Streaming)

Βίντεο (Live Streaming)

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επι¬μόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Συνεργαζόμενου Εργαστηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">