• Paralegal

    ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙ∆ΙΚΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ CERTIFIED PARALEGAL PROGRAM

    Paralegal
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Paralegal

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Certified Paralegal διοργανώνεται σε ετήσια βάση με την υποστήριξη του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος (ΣΔΕΕ). Με τη συμμετοχή 21 υψηλά καταρτισμένων εισηγητών, το Certified Paralegal Program (CPP), που διαρκεί 1 ακαδημαϊκό έτος και περιλαμβάνει 280 ώρες εκπαίδευσης, παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται το στελεχιακό δυναμικό των νομικών επαγγελμάτων για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και υποστήριξη των σύγχρονων δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιριών. Με την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών ενοτήτων, διεξάγονται γραπτές και προφορικές εξετάσεις για την απόκτηση Διπλώματος Certified Paralegal ενώπιον ανεξάρτητης τριμελούς εξεταστικής επιτροπής. To CPP είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα βραβευμένο με GOLD AWARD από τα Education Leaders Awards στην κατηγορία «Διασύνδεση με την αγορά Εργασίας».

Εκδηλώσεις – Νέα Paralegal
Προβολή Όλων

Save the Date 9 Οκτωβρίου 2019 – Ημερίδα Paralegal στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σας προσκαλεί στην
Ημερίδα Paralegal

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18.00-21.00
Αίθουσα «Χάρης Καρατζάς» , ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Mαυρομιχάλη 23, Αθήνα

Χαιρετισμό στην Ημερίδα θα απευθύνουν οι κκ:

Τζίνα Παπαντωνοπούλου – Καρατζά, Εκδότρια, Δικηγόρος LLB, LLM, Επιστημονική υπεύθυνη προγράμματος Certified Paralegal
Μπαχάς Μάριος, Πρόεδρος του ΣΔΕΕ.
Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ ΔΣΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Access to Justice του CCBE
Δήμητρα – Εύα Δωρή, Paralegal, KBVL Law Firm, Member of Deloitte Legal Network, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων

Την ημερίδα θα συντονίσει η κα. Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου

Paralegal σε Νομικό τμήμα Επιχείρησης
Γιάννης Βοσκός
, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Εμπορίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Ο ρόλος της Paralegal στις δημόσιες σχέσεις και στην εικόνα του σύγχρονου Νομικού τμήματος
Γιάννης Μπιμπλής
, Head of Legal Coral A.

Γραμματέας vs Parelegal στο πλαίσιο λειτουργίας μίας δικηγορικής εταιρίας / γραφείου. Μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ποιότητα παροχής νομικών υπηρεσιών;
Γρηγόρης Πελεκάνος, 
Δικηγόρος LL.M., Senior Partner Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες Α.Ε.Δ.Ε.

Soft skills και Paralegal
Ελισάβετ Γεωργίου,
 Εργασιακή Ψυχολόγος MSc, Career Coach, Ψυχοθεραπεύτρια,  Ιδρύτρια του Be Yourself

Μετά το πέρας της ημερίδας, θα ακολουθήσει η απονομή των διπλωμάτων που θα πραγματοποιήσει ο κ.Ιωάννης Δρυλλεράκης , Διευθύνων Εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΔΕΕ και η κα. Γεωργία Σιακανδάρη, Υπεύθυνη Τμήματος Εκπαίδευσης της Νομικής Βιβλιοθήκης


Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν δήλωσης συμμετοχής εδώ

Πληροφορίες : Τ 210 3678920

28 Σεπ 2019

Δελτίο Τύπου, Ημερίδα Paralegal

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Ημερίδα Paralegal στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

για τα Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων-Paralegals

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Οριοθετώντας το Επάγγελμα Paralegal στη σύγχρονη Νομική Πραγματικότητα», την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, που διοργάνωσαν από κοινού για 3η συνεχόμενη χρονιά η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων στις εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Αντώνης Καρατζάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μάριος Μπαχάς, Γενικός Γραμματέας ΣΔΕΕ, Βασικός Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΜΠΑΧΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ και Ιωάννης Δρυλλεράκης, Managing Director της Δικηγορικής Εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκλεκτοί παρεμβαίνοντες κ.κ. Αλέξανδρος Α. Κορτέσης, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ΒΕΚΡΗΣ, Ευάγγελος Κουράκης, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας KOUTALIDIS | LAW FIRM, Ευανθία Β. Τσίρη, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΣΤΑΥΡOΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓAΤΕΣ, Θεοδόσης Τόμπρας, Διευθυντής Νομικού Τμήματος WIND Ελλάς, Γιάννης Γιαννακάκης, Δικηγόρος / Διεθνώς Πιστοποιημένος DPO, Κώστας Ιωαννίδης, Kostas Ioannidis Business Coaching  και Δήμητρα Δωρή, Paralegal, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων ανέπτυξαν µια γόνιµη και εποικοδομητική συζήτηση, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τον ανερχόμενο επαγγελματικό κλάδο των Paralegals, όπως τις αρμοδιότητες που περιλαμβάνει, την εκπαίδευση που προϋποθέτει καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δικηγόροι, εκπρόσωποι νομικών τμημάτων και Τμημάτων HR, καθώς επίσης γραμματειακά και διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων δικηγορικών εταιριών, γραφείων και ομίλων της χώρας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αναπόσπαστο ρόλο των paralegals στο πεδίο παροχής νομικών υπηρεσιών, δεδομένων των ολοένα αυξανόμενων απαιτήσεων του χώρου.

Η κ. Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος / Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Certified Paralegal, παρουσίασε το Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Certified Paralegal της ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018.

Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων ειδίκευσης Certified Paralegal στους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 από τον κύριο Ιωάννη Δρυλλεράκη, Managing Director της Δικηγορικής Εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  και την κα. Γεωργία Σιακανδάρη, Account Manager, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

H ημερίδα αποτέλεσε και μια αφορμή για γιορτή του Gold Βραβείου που κατέκτησε το Certified Paralegal Program της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στην κατηγορία: Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας στα Education Business Awards 2018. Μια διάκριση που αποδεικνύεται άξια καθημερινά, στην πράξη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με κοκτέιλ στο φουαγιέ της αίθουσας «Ευρώπη», σε χαλαρό και φιλικό περιβάλλον μεταξύ αντιπροσώπων, διοργανωτών και παρευρισκομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Τ. 210 3678924 – nbekpaideftiki@nb.org
 

Χορηγοί Επικοινωνίας
xorhgoi.jpg

10 Ιουλ 2018

Δελτίο Τύπου Open Day

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, η τελετή έναρξης και το εισαγωγικό μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος Certified Paralegal που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Νομική Βιβλιοθήκη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος.

13 Οκτ 2016
Εταιρίες που μας εμπιστευτήκαν

Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν «εξαιρετικοί» συνεργάτες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Ράνια Μπαζίγους

Paralegal Specialist στην εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Απέκτησα γνώσεις ουσιαστικές, με βοήθησε να ξεκαθαρίσω πληροφορίες που ήταν συγκεχυμένες στο μυαλό μου τόσα χρόνια και να μπορέσω να προσφέρω καλύτερες και ουσιαστικότερες υπηρεσίες στην εταιρία μου.

Ανδρομάχη Γραμματοπούλου

IP Paralegal (Intellectual Property Paralegal) στη δικηγορική εταιρίας ΜΠΑΛΛΑΣ, ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αποκόμισα ισχυρή βάση νομικών γνώσεων και άλλα χρήσιμα εργαλεία για τις καθημερινές ανάγκες της εργασίας μου.

Δήμητρα- Εύα Δωρή

Paralegal στη Δικηγορική Εταιρία ΡΟΚΑΣ

Ιδανικό για όσους νιώθουν την ανάγκη να συνδυάσουν την πράξη της καθημερινότητας της εργασίας τους με την απαραίτητη θεωρία.

Κυριακή Χριστοδουλοπούλου

Legal Assistant- Secretary στον όμιλο OLYMPIA DEVELOPMNENT

Το πρόγραμμα αυτό μου έδωσε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να είμαι απολύτως χρήσιμη σ’ ένα δικηγορικό γραφείο.

Κατερίνα Βασιλείου

Legal Assistant στη δικηγορική εταιρία ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκομίσεις γνώσεις ώστε να γίνεις ένας χρήσιμος συνεργάτης νομικού επαγγέλματος

Δώρα Γεωργίου

γραμματέας Νομικής υπηρεσίας ACTIONLINE

Επικοινωνήστε μαζί μας
για περισσότερες πληροφορίες
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">