Λουγιάκη Αλεξία

Λουγιάκη Αλεξία

Η Αλεξία Λουγιάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για την ζωγραφική και την δημιουργία εικόνων παράλληλα με κείμενο ως μέσο έκφρασης συναισθημάτων και επικοινωνίας με το περιβάλλον της. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου για τρία χρόνια και αγαπά πολύ την μουσική την οποία θεωρεί σημαντικό μέσο έκφρασης. Μεγαλώνοντας παρακολούθησε ένα χρόνο μαθήματα στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών του Σπύρου Ορνεράκη, ολοκλήρωσε σπουδές στην γραφιστική και επίσης ολοκλήρωσε και σπουδές στην εικονογράφηση σε δημόσιο ΙΕΚ. Μετά από αρκετά χρόνια εργασίας στον κλάδο των γραφικών τεχνών, τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην εικονογράφηση παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων, δημιουργία κόμικ και ζωγραφική. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και ελευθέρου σχεδίου στο εργαστήριο ελευθέρου σχεδίου & ζωγραφικής Παππάς – Έσσλιν και μελετά με ταξίδια στο εξωτερικό την πορεία της παιδικής εικονογράφησης και του κόμικ. Οι κύριες επιρροές της στην εικονογράφηση ξεκινάνε από τα παιδικά χρόνια και εμπεριέχουν κυρίως τα εξής: ο Μικρός Νικόλας του Ρενέ Γκοσινί και του σκιτσογράφου Ζαν Ζακ Σαπέ, Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, η ελληνική μυθολογία σε εικονογράφηση της Σοφίας Ζαραμπούκα, οι εικόνες της Μπεατρίξ Πότερ, το κόμικ στρίπ «Μαφάλντα» του Κίνο (Quino), ο ήρωας «Σνούπι» από το κόμικ στρίπ «Peanuts» του Τσάρλς Σούλτς και τα κινούμενα σχέδια manga. Οι επιρροές της δεν σταματούν ακόμα και τώρα και όσο εξελίσσεται με τη δουλειά της με την πάροδο των χρόνων. Website: alexialougiaki.blogspot.com, email: alexiaworks@gmail.com


Βιβλία

  • Τιμή:
    • Βιβλίο (έντυπο)
  • Τιμή:
    • Βιβλίο (έντυπο)
  • Τιμή:
    • Βιβλίο (έντυπο)
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">