Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θεσπίζει σειρά υποτροφιών «Χάρης Καρατζάς»

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στη μνήμη του ιδρυτή της, Χάρη Καρατζά, θεσπίζει σειρά ομώνυμων υποτροφιών οι οποίες θα απευθύνονται σε οικονομικά ευάλωτους, νέους και αριστεύσαντες επιστήμονες και επαγγελματίες. Οι υποτροφίες προσφέρουν τη δωρεάν παρακολούθηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ θα χορηγήσει δύο (2) Υποτροφίες που θα καλύψουν τη φοίτηση στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα DPO, διάρκειας 40 ωρών και αξίας 1.950 € η κάθε μία.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
• Να είναι νέοι δικηγόροι μέχρι 5 έτη
• Να έχουν αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή με βαθμό «Άριστα» ή «Λίαν Καλώς»
• Θα ληφθεί υπόψη η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου ενώ για την τελική επιλογή θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη λήψη των δύο (2) υποτροφιών που πληρούν τα κριτήρια, θα πρέπει να προσκομίσουν το αργότερο μέχρι και τo Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• Απλό φωτοαντίγραφο πτυχίου
• Βεβαίωση περάτωσης σπουδών από την οποία να προκύπτει αριθμητικά ο μέσος όρος της βαθμολογίας του πτυχίου
• Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
• Βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου από την οποία να προκύπτει ότι ο αιτών/η αιτούσα έχει ενεργό άσκηση του επαγγέλματος για χρονικό διάστημα μέχρι 5 έτη
• Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους
• Συνοδευτική επιστολή  

Στην τελική φάση επιλογής, θα ακολουθήσει προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων.

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τον σκοπό της υποτροφίας και σύμφωνα με τις επιταγές του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Κατάθεση δικαιολογητικών: κα Σοφία Γεωργοπούλου | Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα |

 Τ: 210 3678920 | E: edu@nb.org

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
7 Νοε 2019

Δελτίο Τύπου, Ημερίδα Paralegal

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Ημερίδα Paralegal στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

για τα Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων-Paralegals

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Οριοθετώντας το Επάγγελμα Paralegal στη σύγχρονη Νομική Πραγματικότητα», την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, που διοργάνωσαν από κοινού για 3η συνεχόμενη χρονιά η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων στις εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Αντώνης Καρατζάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, Μάριος Μπαχάς, Γενικός Γραμματέας ΣΔΕΕ, Βασικός Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΜΠΑΧΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ και Ιωάννης Δρυλλεράκης, Managing Director της Δικηγορικής Εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκλεκτοί παρεμβαίνοντες κ.κ. Αλέξανδρος Α. Κορτέσης, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ΒΕΚΡΗΣ, Ευάγγελος Κουράκης, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας KOUTALIDIS | LAW FIRM, Ευανθία Β. Τσίρη, Δικηγόρος / Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΣΤΑΥΡOΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓAΤΕΣ, Θεοδόσης Τόμπρας, Διευθυντής Νομικού Τμήματος WIND Ελλάς, Γιάννης Γιαννακάκης, Δικηγόρος / Διεθνώς Πιστοποιημένος DPO, Κώστας Ιωαννίδης, Kostas Ioannidis Business Coaching  και Δήμητρα Δωρή, Paralegal, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων ανέπτυξαν µια γόνιµη και εποικοδομητική συζήτηση, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τον ανερχόμενο επαγγελματικό κλάδο των Paralegals, όπως τις αρμοδιότητες που περιλαμβάνει, την εκπαίδευση που προϋποθέτει καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δικηγόροι, εκπρόσωποι νομικών τμημάτων και Τμημάτων HR, καθώς επίσης γραμματειακά και διοικητικά στελέχη των μεγαλύτερων δικηγορικών εταιριών, γραφείων και ομίλων της χώρας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον αναπόσπαστο ρόλο των paralegals στο πεδίο παροχής νομικών υπηρεσιών, δεδομένων των ολοένα αυξανόμενων απαιτήσεων του χώρου.

Η κ. Μαίρη Ορφανού, Δικηγόρος / Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου, Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Certified Paralegal, παρουσίασε το Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Certified Paralegal της ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 που θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018.

Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων ειδίκευσης Certified Paralegal στους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 από τον κύριο Ιωάννη Δρυλλεράκη, Managing Director της Δικηγορικής Εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  και την κα. Γεωργία Σιακανδάρη, Account Manager, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

H ημερίδα αποτέλεσε και μια αφορμή για γιορτή του Gold Βραβείου που κατέκτησε το Certified Paralegal Program της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στην κατηγορία: Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας στα Education Business Awards 2018. Μια διάκριση που αποδεικνύεται άξια καθημερινά, στην πράξη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με κοκτέιλ στο φουαγιέ της αίθουσας «Ευρώπη», σε χαλαρό και φιλικό περιβάλλον μεταξύ αντιπροσώπων, διοργανωτών και παρευρισκομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

Τ. 210 3678924 – nbekpaideftiki@nb.org
 

Χορηγοί Επικοινωνίας
xorhgoi.jpg

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10 Ιουλ 2018

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Αριθμ. 65573

Προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ενενήντα (90) σπουδαστών. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως: Α. Διοικητική Δικαιοσύνη, σαράντα (40) θέσεις [μία (1) θέση δόκιμου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
29 Σεπ 2017

Δελτίο Τύπου Open Day

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, η τελετή έναρξης και το εισαγωγικό μάθημα του εκπαιδευτικού προγράμματος Certified Paralegal που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Νομική Βιβλιοθήκη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος.

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
13 Οκτ 2016

Χορήγηση δύο (2) υποτροφιών για τον Β΄ κύκλο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (Corporate Finance for Lawyers)

Το Κέντρο Ερευνών του Δικαίου των Επιχειρήσεων της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και το πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ συνδιοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: Λογιστική & Χρηματοοικονομική Διοίκηση για Δικηγόρους, Β΄ κύκλος, Corporate Finance for Lawyers, το οποίο θα διεξαχθεί από 22 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2016, ημέρες: Τρίτη & Πέμπτη 22, 24, 29/11 & 1, 6, 8, 13 & 15/12, ώρες: 18.00 - 20.00 & 18.00 - 21.00.
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
28 Σεπ 2016

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες του ΚΒ΄ Διαγωνισμού ΕΣΔΙ 2016

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι εκπαιδευόμενοι στα φροντιστήρια της Νομικής Βιβλιοθήκης Εκπαιδευτικής στον πρόσφατο ΚΒ΄ Εισαγωγικό Διαγωνισμό επιτυγχάνοντας την κατάταξη στις πρώτες θέσεις των οριστικών αποτελεσμάτων. Ανάμεσά τους για πρώτη φορά στην ιστορία των εξετάσεων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών βρίσκονται εκπαιδευόμενοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω της βραβευμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
27 Σεπ 2016

3 Υποτροφίες Διοικητικής Κατεύθυνσης

Προκήρυξη υποτροφιών προετοιμασίας Διοικητικής Κατεύθυνσης ΕΣΔΙ (2017)
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
27 Σεπ 2016

100% επιτυχία για τους εκπαιδευόμενους της Νομικής Βιβλιοθήκης Εκπαιδευτικής

100% επιτυχία για τους εκπαιδευόμενους, που παρακολούθησαν τα τμήματα προετοιμασίας της Νομικής Βιβλιοθήκης Εκπαιδευτικής, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων της Α' εξεταστικής περιόδου του 2016 και στη Δοκιμασία Επάρκειας Απριλίου 2016. Από τους δικούς μας εκπαιδευόμενους και ο πρώτος επιτυχών του Διαγωνισμού Υποψήφιων Δικηγόρων.
Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες!
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
27 Σεπ 2016

Βράβευση Νομικής Βιβλιοθήκης για την εκπαιδευτική πλατφόρμα nblearning.org

Βράβευση Νομικής Βιβλιοθήκης - Business IT Excellence Awards 2016
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
25 Ιουλ 2016

Τελετή Αποφοίτησης Paralegal 2016

Ο ρόλος των Paralegals στο σύγχρονο περιβάλλον των Δικηγορικών Εταιρειών και των Νομικών Τμημάτων Εταιρειών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος Certified Paralegal και την απονομή των διπλωμάτων ειδίκευσης στις απόφοιτες του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
25 Ιουλ 2016
Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">