NOMIKO ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζητήστε συνάντηση για εξατομικευμένη ενημέρωση επί όλων των θεμάτων που σχετίζονται με το διαγωνισμό και την προετοιμασία σας

Εισηγητές: Π. Πανταζόπουλος, Δικηγόρος, ΔΝ, Ε. Γαλάνη, Δικηγόρος, ΜΔ Δημοσίου, Α. Παπαθωμάς, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου, Ε. Καϋμενάκη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου,LL.M, Ε. Γαληνού, Δικηγόρος ΕΤΕΑΕΠ, Α. Παπαπετρόπουλος, Δικηγόρος, ΔΝ, τέως Μέλος ΝΣΚ, Κ. Καλονόμος, Δικηγόρος ΑΠ και ΣτΕ, LL.M. (Heidelberg)
Διάρκεια: 1 ακαδημαϊκό έτος
Έναρξη: Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017
Τρόποι Παρακολούθησης
Φυσική παρουσία
Εξ αποστάσεως
Livestreaming

Πληροφορίες

  Νέα Υπηρεσία : Ζητήστε πριν την εγγραφή σας ενημερωτική συνάντηση με τους υπεύθυνους των φροντιστηρίων για εξατομικευμένη ενημέρωση επί όλων των θεμάτων που σχετίζονται με το διαγωνισμό και την προετοιμασία σας, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής σε αυτόν και απαντήσεις στα ζητήματα που σας απασχολούν.

  Πληροφορίες εκπαιδευτικού προγράμματος:
  ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ οργανώνει ένα σύγχρονο και υψηλού επιπέδου νομικό φροντιστήριο προετοιμασίας θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης για τις εξετάσεις του έτους 2018.

  Κάθε εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα πολλαπλής παρακολούθησης των εκπαιδευτικών φροντιστηρίων που έχει επιλέξει, διά ζώσης με τη φυσική του παρουσία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης και εξ αποστάσεως (live streaming ή/και βιντεοσκοπημένα - on demand) μέσω της βραβευμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

  Η διδασκαλία οργανώνεται σε ολιγομελή τμήματα, από διδάσκοντες που διαθέτουν άριστη και εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου, με πολυετή πρακτική και διδακτική εμπειρία.

  Το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό και οι σημειώσεις των εισηγητών προσφέρονται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας nblearning στους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή (flipping book) για ευκολία ανάγνωσης και αναζήτησης με δυνατότητα εκτύπωσης ή/και αποθήκευσης και παραμένουν στη διάθεσή τους για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα.

  Στο πλαίσιο της προετοιμασίας οργανώνονται επαναληπτικά φροντιστήρια εμπέδωσης της ύλης με σύνθετα πρακτικά και προσομοιώσεις εξετάσεων.

  Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος στους συμμετέχοντες προσφέρεται πρόσθετη διδασκαλία με εισηγήσεις και διαλέξεις από καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστικούς λειτουργούς και δικηγόρους της πράξης, δωρεάν συνδρομή στην ηλεκτρονική έκδοση των νομικών περιοδικών και έκπτωση στις εκδόσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης.

  Οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να παρακολουθήσουν το σύνολο των νομικών φροντιστηρίων ή κάποιο/α από αυτά, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

  Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα δοκιμαστικής δωρεάν παρακολούθησης πριν από την εγγραφή.

  Δηλώσεις συμμετοχής

  Για την online δήλωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα επιλέξτε τα νομικά φροντιστήρια ή το πακέτο των μαθημάτων που σας ενδιαφέρει και θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά η αίτηση εγγραφής.

  Μπορείτε εναλλακτικά να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στο Τμήμα Προετοιμασίας ΕΣΔΙ Διοικητικής Κατεύθυνσης και να μας την αποστείλετε στην ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση:nbekpaideftiki@nb.org

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη νομικών φροντιστηρίων, κα. Γεωργία Σιακανδάρη: τηλ 210 3678924, email: nbekpaideftiki@nb.org

  Πληροφορίες για την Εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών

Νομικά Μαθήματα

  Δημοσιονομικό Δίκαιο


  Εισηγήτρια: Ελίνα Καϋμενάκη,Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου, LL.M

  Σε ποιους απευθύνεται
  Το Σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

  Διάγραμμα προγράμματος
  - έννοια δημόσιας δαπάνης
  - διαδικασία εκτέλεσης δαπανών ...
  Διαβάστε περισσότερα
   


  Φορολογικό Δίκαιο


  Εισηγητής: Πέτρος Πανταζόπουλος, Δικηγόρος, Δ.Ν.

  Σε ποιους απευθύνεται
  Το Σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

  Διάγραμμα προγράμματος

  - Η έννοια του φόρου - η διάκριση της από τα τέλη και άλλες συναφείς επιβαρύνσεις
  - Το συνταγματικό πλαίσιο της φορολογίας- η συνταγματική ...

  Διαβάστε περισσότερα
   


  Πολεοδομικό Δίκαιο-Δίκαιο Περιβάλλοντος


  Εισηγητής: Α. Παπαπετρόπουλος, Δικηγόρος στο ΣτΕ και στον ΑΠ, τέως Μέλος ΝΣΚ

  Σε ποιους απευθύνεται
  Το Σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών / Κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης

  Διάγραμμα προγράμματος
  Α΄ μέρος - Θεωρητικά μαθήματα
  Το μάθημα θα διεξαχθεί στο πλαίσιο εκείνου για τις ακυρωτικές...
  Διαβάστε περισσότερα
   


  Κοινωνική Ασφάλιση


  Εισηγήτρια: Ειρήνη - Ελευθερία (Έρη) Γαληνού, Δικηγόρος Α..Π.

  Σε ποιους απευθύνεται
  Το Σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών (Διοικητικής κατεύθυνσης).

  Διάγραμμα προγράμματος
  - Βασικές έννοιες - το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα (μοντέλα Bismarck/Beveridge), ασφαλιστικοί κίνδυνοι.
  - Φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Η έννοια του ασφαλιστικού...
  Διαβάστε περισσότερα
   


  Διοικητικές Διαφορές Ουσίας - Αστική Ευθύνη του Κράτους


  Εισηγητής: Κ. Καλονόμος, Δικηγόρος ΑΠ και ΣτΕ, LL.M. (Heidelberg)

  Σε ποιους απευθύνεται: Το Σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών Κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης

  Διάγραμμα προγράμματος:
  Α΄ μέρος - Θεωρητικά μαθήματα
  Σκοπός των θεωρητικών μαθημάτων είναι: Η αρχική εξοικείωση των υποψηφίων με το θέμα και η παροχή βασικού κορμού γνώσεων σε όλους ανεξάρτητα από το επίπεδο με το οποίο προσέρχονται στο σεμινάριο.
  1) Η δικαιοδοσία των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων - οι διοικητικές διαφορές ουσίας,
  2)Αρμοδιότητα των τδδ - διαδικαστικές προϋποθέσεις...
  Διαβάστε περισσότερα
   


  Γενικό Διοικητικό Δίκαιο-Δίκαιο Ακυρωτικών Διαφορών-Συνταγματικο Δίκαιο


  Εισηγητές:
  Εύη Γαλάνη, Δικηγόρος ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου
  Απόστολος Παπαθωμάς, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου
  Α. Παπαπετρόπουλος, Δικηγόρος, ΔΝ, τέως Μέλος ΝΣΚ

  Σε ποιους απευθύνεται
  Τα μαθήματα απευθύνονται στους υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών (κατεύθυνση Διοικητικής Δικαιοσύνης).

  Ενδεικτικό διάγραμμα προγράμματος
  - Διοικητική πράξη...
  Διαβάστε περισσότερα
   


  Ευρωπαϊκό Δίκαιο


  Σε ποιους απευθύνεται:
  Το Σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής
  Δικαστών και στους υποψηφίους για το διαγωνισμό των Ειρηνοδικών.

  Διάγραμμα προγράμματος:
  - Αυτονομία και όργανα της έννομης τάξης της Ε.Ε.
  - Νομοθεσία της Ε.Ε.
  - Θεμελιώδεις αρχές του ενωσιακού...
  Διαβάστε περισσότερα
   


Ειδικά Μαθήματα

  Γενική Παιδεία


  Εισηγητής: Μιχαήλ Ροδόπουλος, Δικηγόρος, Δικηγόρος, ΜΔΕ, Υπ Δρ Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών

  Σκοπός
  Σκοπός του Φροντιστηρίου είναι η εξοικείωση του υποψηφίου με τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις της επιτυχημένης άρθρωσης δοκιμιακού λόγου (σε γραπτή και προφορική μορφή), επί ζητημάτων που μπορεί να του τεθούν κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Η ανάπτυξη κριτικής ικανότητας (critical reasoning) τόσο κατά την κατάστρωση όσο και κατά τον έλεγχο των επιχειρημάτων του συνομιλητή, αποτελεί επίσης βασικό στόχο των εισηγήσεων...

  Διαβάστε περισσότερα
   


  Αγγλική Νομική Ορολογία - Διοικητική κατεύθυνση


  Εισηγήτριες: Ευαγγελία Μπαλογιάννη, Δικηγόρος, Μεταφράστρια νομικών κειμένων, ΜΔΕ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο - Μαίρη Ορφανού, Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου

  Σε ποιους απευθύνεται
  Το σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών (Διοικητική Κατεύθυνση), που επιθυμούν να εξεταστούν στην αγγλική γλώσσα στις επερχόμενες εισαγωγικές εξετάσεις.

  Διάγραμμα Προγράμματος
  - Νομικοί όροι ανά ειδικό κλάδο δημοσίου δικαίου (Συνταγματικό Δίκαιο, Γενικό Διοικητικό Δίκαιο, Ειδικό Διοικητικό Δίκαιο, Διοικητική Δικονομία, Φορολογικό Δίκαιο...
  Διαβάστε περισσότερα
   

Εισηγητές

  Α. Παπαπετρόπουλος,Δικηγόρος στο ΣτΕ και στον ΑΠ, τέως Μέλος ΝΣΚ

  O Ανδρέας Δ. Παπαπετρόπουλος είναι Δικηγόρος στο ΣτΕ και στον ΑΠ, Διδάκτωρ Χωροταξικού και Πολεοδομικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, κάτοχος DEA και DESS των Παν/μίων Paris I - Sorbonne και Ορλεάνης. Tο 1998 διορίσθηκε, κατόπιν εισαγωγικού διαγωνισμού, στο ΝΣΚ, στο οποίο και υπηρέτησε για δώδεκα χρόνια (στο Ειδικό Γραφείο Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Ασκεί πλέον εξειδικευμένη δικηγορία στο Πολεοδομικό, το Περιβαλλοντικό και το Γενικό Διοικητικό Δίκαιο.

  Διαβάστε περισσότερα

  Εύη Γαλάνη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου

  Η Εύη Γαλάνη είναι κάτοχος από το 1999 Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών με βαθμό «?ριστα» το 1999. ?σκησε δικηγορία ως εσωτερικός συνεργάτης δικηγορικών γραφείων. Συνεργάζεται με τη Νομική Βιβλιοθήκη από το 2004.

  Διαβάστε περισσότερα

  Ειρήνη - Ελευθερία (Έρη) Γαληνού, Δικηγόρος Α.Π.

  Η Ειρήνη - Ελευθερία (Έρη) Γαληνού είναι Πτυχιούχος Νομικής Σχολής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στις «Διεθνείς Σπουδές» και υποψήφια Διδάκτωρ Εργατικού Δικαίου. Έχοντας συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και έργα στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης ως επιστημονικός συνεργάτης, έχει εκπονήσει συλλογικές και ατομικές δημοσιεύσεις, ενώ είναι εισηγήτρια σε εξειδικευμένα σεμινάρια Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασιακών Σχέσεων. Επίσης είναι ενταγμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, καθώς και στα αντίστοιχα του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ και του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης ΓΣΕΕ.

  Διαβάστε περισσότερα

  Ελίνα Καϋμενάκη, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου, LL.M,

  Η Ελίνα Καϋμενάκη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο από την ίδια Σχολή καθώς και τίτλο Master of Law - LLM από το King's College του University of London. Υπήρξε μεταπτυχιακή υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει διατελέσει μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και έχει διδάξει μαθήματα εισαγωγικής εκπαίδευσης σε δόκιμους δημοσίους υπαλλήλους στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή έργων διοικητικού δικαίου. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού Θεωρία και Πράξη Διοικητικού Δικαίου και στο παρελθόν γραμματέας συντάξεως του επιστημονικού περιοδικού Επιθεώρησις Δημοσίου και Διοικητικού Δικαίου.

  Διαβάστε περισσότερα

  Πέτρος Πανταζόπουλος, Δικηγόρος,Δ.Ν

  Ο Πέτρος Πανταζόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο και διδακτορικό τίτλο στο φορολογικό δίκαιο από την ίδια Σχολή. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκων στο Μακροχρόνιο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο φορολογικό δίκαιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εισηγητής σε σεμινάρια σχετικά με όλα τα φορολογικά αντικείμενα. Έχει συγγράψει και συμμετάσχει στη συγγραφή έργων φορολογικού και διοικητικού δικαίου. Είναι, επίσης, μέλος της επιστημονικής επιτροπής των νομικών περιοδικών Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιρειών, Θεωρία και Πράξη του Διοικητικού Δικαίου και Επιχείρηση, στα οποία αρθρογραφεί συχνά.

  Διαβάστε περισσότερα

  Απόστολος Παπαθωμάς, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου

  Ο Απόστολος Παπαθωμάς αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000 και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου με βαθμό «΄Αριστα» το 2003. Aσκησε δικηγορία ατομικά και ως εσωτερικός συνεργάτης δικηγορικών γραφείων. Από το έτος 2007 συνεργάζεται με τη Νομική Βιβλιοθήκη.

  Διαβάστε περισσότερα

  Μαίρη Ορφανού, Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου

  Η Μαίρη Ορφανού είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του πανεπιστημίου Universidad Carlos III de Madrid, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαμεσολάβηση και στο Ιδιωτικό Δίκαιο. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου.

  Διαβάστε περισσότερα

  Ευαγγελία Μπαλογιάννη, Δικηγόρος, Μεταφράστρια νομικών κειμένων, ΜΔΕ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο

  Η Ευαγγελία Μπαλογιάννη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Μ.Α.) στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επί σειρά ετών διετέλεσε εξωτερική συνεργάτιδα γλωσσομαθής νομικός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με κύριο αντικείμενο τη μετάφραση κειμένων νομικού και οικονομικού περιεχομένου από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα.

  Διαβάστε περισσότερα

  Κωνσταντίνος Ι. Καλονόμος, Δικηγόρος, LL.M. (Heidelberg)

  Ο Κωνσταντίνος Ι. Καλονόμος είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με αντικείμενο το Διοικητικό Δίκαιο

  Διαβάστε περισσότερα

  Μιχαήλ Ροδόπουλος, Δικηγόρος, ΜΔΕ, Υπ Δρ Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών

  Ο Μιχαήλ Α. Ροδόπουλος είναι δικηγόρος Αθηνών, Υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΜΙΘΕ), κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Νομικής Αθηνών με άριστα στους τομείς Αστικού και Ευρωπαϊκού Δικαίου.

  Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα

Παροχές & Προνόμια

  Η Νομική Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτική προσφέρει ειδικές Παροχές και Προνόμια στους συμμετέχοντες στα νομικά φροντιστήρια Προετοιμασίας θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών Πολιτικής, Ποινικής Δικαιοσύνης & Εισαγγελέων για τις εξετάσεις του έτους 2018.

  Έκπτωση 30% επί της αρχικής τιμής για κάθε αγορά βιβλίου της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

  Έκπτωση 30% επί της αρχικής τιμής συμμετοχής σε σεμινάρια, συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις που οργανώνει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΝΒ Εκπαιδευτική, εφόσον αφορούν στους κλάδους των μαθημάτων που διδάσκονται στο πρόγραμμα.

  Δωρεάν πρόσβαση σε σχετική βιβλιογραφία, νομοθεσία, νομολογία και αρθρογραφία μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση των περιοδικών Θεωρία & Πράξη Διοικητικού Δικαίου, Περιβάλλον & Δίκαιο, Δίκαιο Επιχειρήσεων και εταιριών & Επιθεώρηση Νομολογίας, από το 1981 μέχρι σήμερα.

  Δωρεάν πρόσβαση στους συμμετέχοντες - εγγεγραμμένους χρήστες της πλατφόρμας www.nblearning.org σε σειρά επιστημονικών ημερίδων & εκδηλώσεων που προσφέρει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΝΒ Εκπαιδευτική μέσα από την πλατφόρμα.

  Δωρεάν εκ των υστέρων παρακολούθηση των μαθημάτων και σε βιντεοσκοπημένη μορφή στους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία -εφόσον αυτή είναι διαθέσιμη- για καλύτερη εμπέδωση των εισηγήσεων.

  Δυνατότητα παρακολούθησης μεμονωμένων μαθημάτων
  Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να παρακολουθήσουν το σύνολο των νομικών φροντιστηρίων ή κάποιο/α από αυτά, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

  Δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων παρακολούθησης των νομικών φροντιστηρίων
  Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα με όποιον τρόπο τους εξυπηρετεί χωρίς να δεσμεύονται από τον χρόνο ή τον τόπο που βρίσκονται. Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης με φυσική παρουσία (διά ζώσης) ή και εξ αποστάσεως (απευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet - Live Streaming - με τον τόπο και στον χρόνο διεξαγωγής του μαθήματος, με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων -γραπτά ή προφορικά- και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι φυσικά παρών ή και μέσω βιντεοσκοπημένης λήψης (Οn demand) ποιότητας High Definition (HD).

  Δυνατότητα έναρξης προετοιμασίας σε χρόνο της επιλογής του υποψηφίου
  Οι συμμετέχοντες μπορούν να ξεκινήσουν την παρακολούθηση στο χρόνο της επιλογής τους καλύπτοντας την ύλη παρακολουθώντας τα μαθήματα βιντεοσκοπημένα μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα www.nblearning.org. Παράλληλα έχουν στη διάθεσή τους όλο το σχετικό συνοδευτικό υλικό ανά μάθημα (σημειώσεις, πρακτικά, νομολογία κ.λ.π.).

  Δυνατότητα δωρεάν δοκιμαστικής παρακολούθησης πριν την εγγραφή
  Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες πριν από την εγγραφή τους έχουν τη δυνατότητα δοκιμαστικής δωρεάν παρακολούθησης των πρώτων μαθημάτων του προγράμματος.

Τρόποι Παρακολούθησης

  Η ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ προσφέρει ευελιξία στον τρόπο παρακολούθησης των νομικών φροντιστηρίων θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των υποψηφίων για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών- Διοικητικής Δικαιοσύνης.

  ΦΥΣΙΚH ΠΑΡΟΥΣIΑ (ΔΙA ΖΩΣΗΣ)

  Η παρακολούθηση με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

  Αίθουσα Λυκαβηττός
  «Λυκαβηττός»
  Αίθουσα Ευρώπη
  «Ευρώπη»
  Αίθουσα Πλειάδες
  «Πλειάδες»
  Αίθουσα Ευνομία
  «Ευνομία»
  Αίθουσα Μέλλον
  «Μέλλον»

  ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

  Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποδεδειγμένα βρίσκει προσφορότερο έδαφος για ανάπτυξη και τείνει να κυριαρχήσει στον χώρο της εκπαίδευσης. Η ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ αξιοποιεί τις τεχνολογικές καινοτομίες και συνεργάζεται με τις καλύτερες εκπαιδευτικές πλατφόρμες (LMS) του κόσμου, παρέχοντας στους συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα μία απολαυστική εμπειρία ζωντανής παρακολούθησης των νομικών φροντιστηρίων και αμεσότητας με τον διδάσκοντα εισηγητή. Μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org, ο εξ αποστάσεως εκπαιδευόμενος παρακολουθεί ζωντανά την παράδοση του μαθήματος, απολαμβάνοντας υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου (high definition) με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Το υλικό και οι σημειώσεις των εισηγητών που διανέμονται στους διά ζώσης συμμετέχοντες προσφέρονται και στους εξ αποστάσεως συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή (flipping book) και παραμένουν στη διάθεσή τους στην πλατφόρμα www.nblearning.org, με μοναδικά προνόμια την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας και την ευκολία περιήγησης στο περιεχόμενό της. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχεται:

  LIVE STREAMING

  Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια.
  Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL.
  Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών

  ON DEMAND

  Mέσω βιντεοσκοπημένης λήψης (οn demand) ποιότητας High Definition (HD), η οποία περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διενέργεια των νομικών φροντιστηρίων, τις διαφάνειες, τη νομολογία και λοιπές σημειώσεις που προβλήθηκαν κατά τη διάρκειά του και το έντυπο υλικό που διανεμήθηκε στους διά ζώσης συμμετέχοντες (πρακτικά κλπ).

  Προσφέρεται ευελιξία στον χρόνο παρακολούθησης με τη δυνατότητα της εκ των υστέρων παρακολούθησης των μαθημάτων μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org για καλύτερη εμπέδωση των εισηγήσεων. Η βιντεοσκόπηση του μαθήματος και ο συγχρονισμός με τα slides και τις διαφάνειες γίνονται με κάθε πρόσφορο τεχνολογικό μέσο, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας.

Κόστος Συμμετοχής & Τρόποι Πληρωμής

  Τιμές μεμονωμένων μαθημάτων
  Παρέχεται η δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου.

  Nομικά Μαθήματα
  Φορολογικό Δίκαιο: 950€
  Κοινωνική Ασφάλιση: 550€
  Δημοσιονομικό Δίκαιο: 1.100€
  Πολεοδομικό Δίκαιο-Δίκαιο Περιβάλλοντος: 550€
  Διοικητικό Δίκαιο - Ακυρωτικές Διαφορές – Συνταγματικό Δίκαιο: 1.600€
  Διοικητική Δικονομία-Αστική Ευθύνη του Δημοσίου: 950€
  Ευρωπαϊκό Δίκαιο: 450 €

  Ειδικά Μαθήματα
  Γενική Παιδεία: 750€
  Αγγλική Νομική Ορολογία: 750€

  Ειδικά Πακέτα προσφορών για εγγραφές μέχρι 08 Δεκεμβρίου 2017
  Προνομιακή έκπτωση αντί υποτροφιών σε όλους τους συμμετέχοντες τους προγράμματος
  Εγγραφή σε όλα τα νομικά μαθήματα Διοικητικής Κατεύθυνσης: 3.900€ (από 6.150€)
  Εγγραφή σε όλα τα ειδικά μαθήματα: 1200€ (από 1.500€)

  Τρόποι εξόφλησης
  Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
  EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
  ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

  Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
  ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 24 άτοκες δόσεις   

Νέα – Ανακοινώσεις

  Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

  Αριθμ. 65573

  Προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών ενενήντα (90) σπουδαστών. Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση, ως ακολούθως: Α. Διοικητική Δικαιοσύνη, σαράντα (40) θέσεις [μία (1) θέση δόκιμου εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πέντε (5) θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, τριάντα τέσσερις (34) θέσεις παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων]. Β. Πολιτική και Ποινική Δικαιοσύνη, τριάντα τέσσερις (34) θέσεις παρέδρων πρωτοδικείου. Γ. Εισαγγελείς, δέκα έξι (16) θέσεις παρέδρων εισαγγελίας.

  κατεβάστε το ΦΕΚ εδώ

  Επιτυχία στις εξετάσεις:
  Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι εκπαιδευόμενοι στα νομικά φροντιστήρια της ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ στους πρόσφατους ΚΒ΄ και ΚΓ’ Διαγωνισμούς Διοικητικής Δικαιοσύνης επιτυγχάνοντας την κατάταξη στις πρώτες θέσεις των οριστικών αποτελεσμάτων. Ανάμεσά τους για πρώτη φορά στην ιστορία των εξετάσεων υποψήφιων Δικαστών βρίσκονται και εκπαιδευόμενοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

  Πληροφορίες για την Εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών

Test Attendance

  Η ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμαστικής παρακολούθησης των πρώτων μαθημάτων του νομικού φροντιστηρίου προετοιμασίας για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Διοικητική Κατεύθυνση 2016 - 2017 . Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ στην εκπαιδευτική πλατφόρμα www.nblearning.org και παρακολουθήστε τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν.

  Για τη δωρεάν εγγραφή σας στην πλατφόρμα:

  1. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο www.nblearning.org

  2. Επιλέξτε το κόκκινο πλαίσιο: Δεν είστε μέλος; Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ.

  3. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ορίστε τον κωδικό (password) πρόσβασής σας.

  4. Βρείτε το επιβεβαιωτικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και ακολουθήστε τον σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί για επιβεβαίωση.

  5. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια σας ενδιαφέρουν.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 3678800

Τιμή όπως διμορφώνεται: 0,00 €

Επικοινωνήστε μαζί μας

 • Γεωργία Σιακανδάρη
 • 210 3678925
 • 2103678800
 • F 2103678922
 • nbekpaideftiki@nb.org
 • Μαυρομιχάλη 23, 10680 Αθήνα

Που βρισκόμαστε