Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Βίντεο (On Demand)

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ (Ν 4636/2019) - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ (Ν 4636/2019) - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Βίντεο (On Demand)
Βίντεο (On Demand)
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Κωδικός Προϊόντος : 17489
Ημερ/νία: Οn demand
Διάρκεια: 4 ώρες
Εισηγητής: Μ. Παπακωνσταντής, Δικηγόρος, ΔΝ

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του Ν 4636/2019, ο συμμετέχων στο Σεμινάριο θα κατανοήσει καλύτερα τη διαδικασία διεθνούς προστασίας σε όλους τους βαθμούς, θα εντοπίσει τις διαφορές της υφιστάμενης με την προηγούμενη νομοθεσία και τους λόγους που επέβαλαν την τροποποίηση διατάξεων της, ενώ θα μάθει για αποφάσεις του ΔΕΕ και του ΕΔΔΑ που αποσαφηνίζουν περιπτώσεις τις οποίες θα κληθεί να χειριστεί κατά την επιστημονική ή επαγγελματική του πορεία. Παραλλήλως, θα αναλυθεί η διαδικασία από την είσοδο στην ελληνική επικράτεια του δικαιούχου διεθνούς προστασίας μέχρι και τις περιπτώσεις όπου σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος σε β’ βαθμό θα ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του αρμόδιου κατά τόπον Διοικητικού Πρωτοδικείου. Μέσω της κατανόησης της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας θα αποκομίσουν απαραίτητη γνώση όσοι αναζητούν να προσληφθούν στις αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες καθώς και σε σχετικούς διεθνείς οργανισμούς.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, φοιτητές που θέλουν να εμβαθύνουν στα θέματα διεθνούς προστασίας, επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την υποδοχή και το άσυλο, δημοσίους υπαλλήλους και σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον Ν 4636/2019 και τις διαδικασίες διεθνούς προστασίας.

  • Εξέλιξη της πολιτικής ασύλου στην ΕΕ
  • Πρωτογενές και παράγωγο δίκαιο
  • Αναθεώρηση της πολιτικής ασύλου
  • Χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα
  • Επικουρική προστασία
  • Δικαιώματα δικαιούχων διεθνούς προστασίας
  • Πρόσβαση στη διαδικασία
  • Εγγυήσεις για αιτούντες
  • Διαδικασίες εξέτασης
  • Διαδικασία ενώπιον Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφυγών
  • Ακυρωτική διαδικασία

Μάρκος Παπακωνσταντής,

Ο Μάρκος Παπακωνσταντής είναι δικηγόρος Αθηνών. Είναι διδάκτωρ ευρωπαϊκού δικαίου του Πανεπιστημίου Nancy II της Γαλλίας. Διδάσκει ευρωπαϊκές πολιτικές στο μεταπτυχιακό «Εθνική και ενωσιακή διοίκηση» του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε πρόεδρος Επιτροπής στην Αρχή Προσφυγών για το Άσυλο και από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες για τις πολιτικές της ΕΕ μία εκ των οποίων για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών για θέματα ασύλου και μετανάστευσης και ως εισηγητής έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γύρω από αυτά τα θέματα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">