Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ CERTIFIED PARALEGAL PROGRAM

Φυσική παρουσία
Φυσική παρουσία
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
 • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
 • ΜΕΛΗ ΣΔΕΕ
Κωδικός Προϊόντος : 16703
Ημερ/νία: Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη - Πέμπτη & ένα Σάββατο κάθε μήνα. 18.00-21.15
Διάρκεια: 1 Ακαδημαϊκό έτος
Εισηγητές: C. Lloyd, BA, ΜΑ(Kent), Probation Officer (UK), Ε. Ανδριώτη, Management Consulting & Training, PMP Certified Career Developer, GCDF, Κ. Βούλγαρη, Δικηγόρος Α.Π., ΜΔΕ Αστικού Δικαίου, I. Γιαννακάκης, Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P, Κ. Ήντουνας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Marketing & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ. Κατσογιάννου, Δ.Ν., Δικηγόρος , Ο. Κόλλιας, στελεχών επιχειρήσεων, Συγγραφέας και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ευάγγελος Ν. Κουράκης, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη, LL.M. Cambridge, Ε. Κριετσέπη, Καθηγήτρια Πληροφορικής, Α. Μάνθος, Δικηγόρος, ΔΝ, Α. Μινάρδος, Υπεύθυνος τμήματος Εξυπηρέτησης Αναγνωστών στη Βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μ. Μπότσιου, Υπεύθυνη Γραμματειακής & Διοικητικής υποστήριξης Δικηγορικής Εταιρίας Δρακόπουλος - Βασαλάκης, Μ. Ορφανού, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, ΜΔ Ιδιωτικού Δικαίου, Β. Παπαθανασοπούλου, Νομική Σύμβουλος & Γραμματέας του Δ.Σ., Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., Ν. Σγουρινάκης, Λογιστής Φοροτεχνικός, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ», εκπαιδευτικός, Λ. Σκουλαρίκη, Δικηγόρος, ΑΠ, ΜΔΕ στο Αστικό Δίκαιο, Κ. Τασούλης, Eπίκουρος Kαθηγητής Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Ηγεσίας, Σ. Φίκαρη, Δικηγόρος, LL.M.
 Δείτε όλους τους εισηγητές

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος (ΣΔΕΕ), διοργανώνει για 5η συνεχόμενη χρονιά Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την απόκτηση διπλώματος Στελέχους Νομικών Επαγγελμάτων : Certified Paralegal Program


Βραβείο Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας

Το Certified Paralegal Program, διακρίθηκε στη διοργάνωση Education Business Awards με το GOLD Βραβείο στην Κατηγορία: Διασύνδεση με την αγορά εργασίας, Για την άμεση πρόσληψη στον νομικό κλάδο που εξασφαλίζει στους αποφοίτους του

Σκοπός του Προγράμματος:

H απόκτηση και εξέλιξη των εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων που χρειάζονται τα στελέχη (Paralegals) δικηγορικών γραφείων, δικηγορικών εταιρειών και νομικών τμημάτων επιχειρήσεων και οργανισμών, προκειμένου να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των ίδιων και των πελατών που εξυπηρετούν.

 • Δικηγορικά γραφεία, δικηγορικές εταιρίες & νομικά τμήματα επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν και να εξελίξουν το γραμματειακό και διοικητικό προσωπικό τους.
 • Διοικητικό και γραμματειακό προσωπικό που απασχολείται ή ενδιαφέρεται να απασχοληθεί σε δικηγορικές εταιρίες, δικηγορικά γραφεία ή νομικά τμήματα επιχειρήσεων και οργανισμών.
 • Πτυχιούχους ΑΕΙ που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν ως Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων.

Ενδιαφέρει επίσης:

 • Ασκούμενους και νέους δικηγόρους που θέλουν να αποκτήσουν τις συμπληρωματικές δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου δικηγορικού γραφείου.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για

 • το Πρόγραμμα σπουδών
 • τις Θεματικές Ενότητες που καλύπτονται
 • τους Εισηγητές του Προγράμματος
 • όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις εγγραφής

στους παρακάτω συνδέσμους

 Για την Αίτηση Εγγραφής στο πρόγραμμα σπουδών κάντε κλικ εδώ

Απόφοιτοι του προγράμματος Certified Paralegal

Δικηγορικές Εταιρίες Μέλη Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας

Νομικά τμήματα Εμπορικών Επιχειρήσεων/εταιριών

Μέλη της εξεταστικής επιτροπής

Εισηγητές προγράμματος Paralegal

Τι είπαν για το πρόγραμμα...

Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν «εξαιρετικοί» συνεργάτες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.)

Ράνια Μπαζίγου, Paralegal Specialist στην εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.

Απέκτησα γνώσεις ουσιαστικές, με βοήθησε να ξεκαθαρίσω πληροφορίες που ήταν συγκεχυμένες στο μυαλό μου τόσα χρόνια και να μπορέσω να προσφέρω καλύτερες και ουσιαστικότερες υπηρεσίες στην εταιρία μου.

Ανδρομάχη Γραμματοπούλου, IP Paralegal (Intellectual Property Paralegal) στη δικηγορική εταιρίας ΜΠΑΛΛΑΣ, ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αποκόμισα ισχυρή βάση νομικών γνώσεων και άλλα χρήσιμα εργαλεία για τις καθημερινές ανάγκες της εργασίας μου.

Δήμητρα- Εύα Δωρή, Paralegal στη Δικηγορική Εταιρία ΡΟΚΑΣ

Ιδανικό για όσους νιώθουν την ανάγκη να συνδυάσουν την πράξη της καθημερινότητας της εργασίας τους με την απαραίτητη θεωρία.

Κυριακή Χριστοδουλοπούλου, Legal Assistant- Secretary στον όμιλο OLYMPIA DEVELOPMNENT

Το πρόγραμμα αυτό μου έδωσε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να είμαι απολύτως χρήσιμη σ’ ένα δικηγορικό γραφείο.

Κατερίνα Βασιλείου, Legal Assistant στη δικηγορική εταιρία ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκομίσεις γνώσεις ώστε να γίνεις ένας χρήσιμος συνεργάτης νομικού επαγγέλματος

Δώρα Γεωργίου, γραμματέας Νομικής υπηρεσίας ACTIONLINE

&nbsp

H ΝΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, ιδανικές για τη διεξαγωγή Σεμιναρίων, Μαθημάτων και Διαλέξεων. Οι ειδικά σχεδιασμένες αίθουσες, εξοπλισμένες με τις πιο σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, βρίσκονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (σε απόσταση 300 μέτρων από το σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό, εύκολα προσβάσιμες από τα μέσα μαζικής μεταφοράς με παρακείμενους χώρους στάθμευσης ΙΧΕ).

 

Φωτογραφίες αίθουσας
Ε.
1. Τι κάνω σε περίπτωση αδυναμίας παρακολούθησης συγκεκριμένων ωρών;
A.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος αδυνατεί να παρακολουθήσει κάποιο μάθημα λόγω δικαιολογημένου κωλύματος, οφείλει να ενημερώσει τη Γραμματεία Εκπαίδευσης έως και δύο ώρες πριν την έναρξη του μαθήματος.
Ε.
2. Μπορώ να αναπληρώσω ώρες που δεν παρακολούθησα ή εξέταση στην οποία δεν συμμετείχα;
A.
Σε περίπτωση που για δικαιολογημένους λόγους που οφείλονται σε ανώτερη βία ο εκπαιδευόμενος δεν συμπληρώσει το ελάχιστο απαιτούμενο παρακολούθησης (80% του συνόλου των διδακτικών ωρών), δύναται να εξεταστεί η περίπτωση –υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει κενή θέση- να παρακολουθήσει εκ νέου ο εκπαιδευόμενος το μάθημα ή τα μαθήματα που δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει κατά την επόμενη διδακτική περίοδο, για να συμπληρώσει τις κενές ώρες και να υποβληθεί σε γραπτή αξιολόγηση σε έκαστο μάθημα.
Για την εκ νέου παρακολούθηση μαθήματος, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης στο συγκεκριμένο μάθημα, ο εκπαιδευόμενος καταβάλλει το ποσό των 150€.
Ε.
3. Εξετάζονται όλα τα μαθήματα στις ενδιάμεσες εξετάσεις;
A.
Κάθε μάθημα έχει το δικό του σύστημα αξιολόγησης, αναλόγως του αν η βαρύτητα δίνεται σε απόκτηση γνώσεων ή δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται από τον Οδηγό Σπουδών που θα τους διανεμηθεί, τη Γραμματεία Εκπαίδευσης και τους εισηγητές για τον τρόπο και χρόνο αξιολόγησης κάθε επιμέρους μαθήματος.
Δεν αξιολογούνται και δεν δίδεται βαθμολογία για τα μαθήματα «Βασικές αρχές Συνεργατικής Διαπραγμάτευσης» και «Διαχείριση Άγχους».
Ε.
4. Τι συνεπάγεται η μη εξέταση σε συγκεκριμένο μάθημα;
A.
Σε περίπτωση δικαιολογημένης και τεκμηριωμένης αδυναμίας εξέτασης σε μεμονωμένο μάθημα, ο εκπαιδευόμενος έχει δικαίωμα επανεξέτασης, σε ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί από κοινού με τον εκάστοτε εισηγητή και σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Εκπαίδευσης.
Ε.
5. Τι συμβαίνει αν αποτύχω σε εξέταση μαθήματος;
A.
Σε περίπτωση αποτυχίας σε μεμονωμένο μάθημα, κάθε εκπαιδευόμενος έχει δικαίωμα επανεξέτασης, σε ημερομηνία και ώρα που θα οριστεί από κοινού με τον εκάστοτε εισηγητή και σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν καταφέρει να πιάσει τη βάση κλίμακας (5<) σε δύο εξεταζόμενα μαθήματα, χάνει οριστικά το δικαίωμα επανεξέτασης και δεν δύναται να αποκτήσει το Δίπλωμα . Στην περίπτωση αυτή του χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα που έχει παρακολουθήσει, ανεξαρτήτως αν έχει περάσει ή όχι τις γραπτές εξετάσεις κάθε μαθήματος.
Ε.
6. Σε τι συνίσταται η τελική εξέταση για την απόκτηση Διπλώματος Certified Paralegal;
A.
Η τελική εξέταση περιλαμβάνει προφορική και γραπτή δοκιμασία, στο πλαίσιο των οποίων οι εξεταζόμενοι καλούνται να αξιοποιήσουν συνδυαστικά όλες τις ειδικές γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, προκειμένου να επιλύσουν ένα σύνθετο πρακτικό και να απαντήσουν στις ερωτήσεις της εξεταστικής επιτροπής.
Κάθε μάθημα έχει το δικό του σύστημα αξιολόγησης, αναλόγως αν η βαρύτητα δίνεται σε απόκτηση γνώσεων ή δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται από τον Οδηγό Σπουδών, τη Γραμματεία Εκπαίδευσης και τους εισηγητές για τον τρόπο και χρόνο αξιολόγησης κάθε επιμέρους μαθήματος.
Δεν αξιολογούνται και δεν δίδεται βαθμολογία για τα μαθήματα «Βασικές Αρχές Συνεργατικής Διαπραγμάτευσης» και «Διαχείριση Άγχους».
Ε.
7. Αν χάσω τις τελικές εξετάσεις, μπορώ να τις αναπληρώσω;
A.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν συμμετάσχει στις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση Διπλώματος , δύναται να συμμετάσχει στις αντίστοιχες εξετάσεις επόμενου ακαδημαϊκού έτους, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις και καταβάλλοντας εξέταστρα 240€.
Ε.
8. Τι συνεπάγεται η μη συμμετοχή στις τελικές εξετάσεις;
A.
Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος δεν συμμετάσχει στις τελικές εξετάσεις, δεν δύναται να αποκτήσει το Δίπλωμα . Στην περίπτωση αυτή του χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα που έχει παρακολουθήσει, ανεξαρτήτως αν έχει περάσει ή όχι τις γραπτές εξετάσεις κάθε μαθήματος.
Ε.
9. Πώς βαθμολογούμαι στις ενδιάμεσες εξετάσεις; Στις τελικές εξετάσεις;
A.
Οι εξετάσεις του παρόντος εκπαιδευτικού προγράμματος- ενδιάμεσες και τελικές- βαθμολογούνται βάσει της ακόλουθης βαθμολογικής κλίμακας:
  Κλίμακα βαθμολόγησης
 • 8,5-10 Άριστα - Εις βάθος εμπέδωση
 • 6,5-8-4 Λίαν καλώς - Πλήρης κατανόηση
 • 5,0-6,4 Καλώς - Ικανοποιητική αντίληψη. Μπορεί να γίνει επανεξέταση για καλύτερη βαθμολογία.
 • 0-4,9 Ανεπαρκής κάλυψη. Πρέπει να γίνει επανεξέταση.
Ε.
10. Τι συμβαίνει αν αποτύχω στις τελικές εξετάσεις;
A.
Σε περίπτωση αποτυχίας στις τελικές εξετάσεις ο εκπαιδευόμενος έχει το δικαίωμα να επανεξεταστεί στις αντίστοιχες εξετάσεις επόμενου ακαδημαϊκού έτους. Για την επανεξέταση ο εκπαιδευόμενος καταβάλλει εξέταστρα ύψους 200€.
Ε.
11. Μπορώ να ζητήσω απαλλαγή από μαθήματα που έχω ήδη διδαχθεί στο πλαίσιο προγενέστερων σπουδών μου;
A.
Σε περίπτωση αιτήματος απαλλαγής από την υποχρέωση παρακολούθησης κάποιου μαθήματος λόγω αποδεδειγμένης θεωρητικής και πρακτικής ενασχόλησης με το αντικείμενο του μαθήματος, δύναται να εξεταστεί και εγκριθεί η δυνατότητα απαλλαγής τόσο από την υποχρέωση παρακολούθησης όσο και εξέτασης του συγκεκριμένου μαθήματος. Το αίτημα απαλλαγής μπορεί να εξεταστεί για το πολύ μέχρι δύο (2) μαθήματα από το σύνολο αυτών, η δε έγκριση απαλλαγής δεν επιφέρει και ταυτόχρονη μείωση του συνολικού κόστους των διδάκτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">