DATA PROTECTION BY DESIGN & BY DEFAULT

Πρακτικά θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Προστασίας Δεδομένων από τον Σχεδιασμό και Εξ Ορισμού σύμφωνα με τον νέο ΓΚΠΔ

DATA PROTECTION BY DESIGN & BY DEFAULT
Εισηγητές: I. Γιαννακάκης, Δικηγόρος, FIP, CIPM, CIPP/E, CIPP/US, CFE, Cert. GDPR P, Founding Member
DPO Academy
, Ν. Λουκάς, MSc, PhD, C/DPO, PRINCE2/P, Founder STREAMLINE Training and Consulting, Founding Member DPO Academy
Διάρκεια: 4 ώρες
Έναρξη: Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Πέμπτη (17.00 - 21.00)
Τρόποι Παρακολούθησης
Φυσική παρουσία
 

Σκοπός

  O ΓΚΠΔ, αποσκοπώντας στο να ενδυναμώσει στον μέγιστο βαθμό την προστασία των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων (υποκειμένων), επιβάλλει ως νομοθετική, πλέον, υποχρέωση την εφαρμογή της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό και εξ ορισμού. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να αναδείξει και να αναλύσει με τρόπο πρακτικό, τεκμηριωμένο και μεθοδικό τις πρόνοιες του άρθρου 25 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων για τη ρεαλιστική και επιτυχή προστασία της ιδιωτικής ζωής των υποκειμένων στην πράξη. Με τη μεθοδολογία, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, θα εμπεδωθούν οι βασικές αρχές και οι επιμέρους διαδικασίες βάσει των οποίων νέα συστήματα, τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες θα πρέπει να σχεδιάζονται κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη προστασία των δεδομένων. Γενικότερα, ο σχεδιασμός τεχνολογιών, που εντάσσουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων στον πυρήνα τους είναι η εξ ορισμού αφετηρία για την υλοποίηση ποιοτικών λύσεων με σκοπό την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Για τους υπεύθυνους επεξεργασίας και για τους εκτελούντες την επεξεργασία αυτές οι πρακτικές παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των υποκειμένων των δεδομένων κατά την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου, μετά τη θέση του σε εφαρμογή.

Σε ποιους απευθύνεται

  Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Υπεύθυνους Προστασίας Δεδομένων (DPOs), Δικηγόρους, Δικηγορικές Εταιρίες, Νομικούς Συμβούλους Εταιριών, Στελέχη Κανονιστικής Συμμόρφωσης και διοικητικά στελέχη (CEO, COO, ΓΔ, Marketing, Production, κ.λπ.), Project Managers, IT & Information Security Consultants, καθώς και σε όποιον άλλο επιθυμεί να δει στην πράξη πώς διαμορφώνεται η ενδεδειγμένη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

Διάγραμμα Ύλης

  • Παρουσίαση και ανάλυση του άρθρου 25 του ΓΚΠΔ
  • Ερμηνεία της έννοιας της Προστασίας Δεδομένων από τον Σχεδιασμό και Εξ ορισμού
  • Βασικές Αρχές της Προστασίας Δεδομένων από τον Σχεδιασμό
  • Αρχή της Λογοδοσίας και Προστασία Δεδομένων από τον Σχεδιασμό
  • Κατευθύνσεις και οδηγίες για την αντιμετώπιση των κύριων θεμάτων που απορρέουν από την υιοθέτηση και εφαρμογή στο περιβάλλον λειτουργίας των υπεύθυνων ή εκτελούντων την επεξεργασία
  • Διαχείριση κινδύνων και Προστασία Δεδομένων από τον Σχεδιασμό
  • Ενσωμάτωση μηχανισμών κατά τη διάρκεια σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογών
  • Παραδείγματα - case studies

Βιογραφικό εισηγητή

  Ο Ιωάννης Γιαννακάκης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Εργάστηκε σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες ως νομικός σύμβουλος. Εξειδικεύεται στην προστασία προσωπικών δεδομένων και είναι ο πλέον πιστοποιημένος Έλληνας Data Protection Officer παγκοσμίως καθώς κατέχει έξι διεθνείς πιστοποιήσεις μεταξύ των οποίων την κορυφαία πιστοποίηση στον τομέα του Data Protection, αυτή του Fellow of Information Privacy από τον International Association of Privacy Professionals.  Ο Νικόλαος Λουκάς έχει 25ετή εμπειρία στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη διαχείριση, την έρευνα και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα των δικτύων επικοινωνιών, πληροφοριακών συστημάτων, ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών, κάτοχος MSc και PhD από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι πιστοποιημένος Data Protection Officer (DPO) από τον διεθνή οργανισμό πιστοποιήσεων PECB και πιστοποιημένος Διαχειριστής Έργων (PRINCE2/P).

Τρόποι Παρακολούθησης

  Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

  Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

  Αίθουσα Λυκαβηττός
  «Λυκαβηττός»
  Αίθουσα Ευρώπη
  «Ευρώπη»
  Αίθουσα Πλειάδες
  «Πλειάδες»
  Αίθουσα Ευνομία
  «Ευνομία»
  Αίθουσα Μέλλον
  «Μέλλον»

Πληροφορίες-Τρόποι εξόφλησης

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
  EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
  ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

  Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
  ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις   https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

  Παρέχονται επίσης:

  Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

  Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

  Ακυρώσεις κρατήσεων θα γίνονται δεκτές χωρίς οικονομική επιβάρυνση MONO εφόσον κοινοποιούνται στη γραμματεία των σεμιναρίων 5 ημέρες πριν την έναρξη του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος. Ακυρώσεις που θα λάβουν χώρα πέραν αυτού του χρόνου, επιβαρύνονται με το 100% του κόστους συμμετοχής.

  *Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Επιδότηση μέσω ΛΑΕΚ 0. 24%

  Το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

  Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

  Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

  Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ΟΑΕΔ ισχύουν έως και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

  Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Ιωάννης Γιαννακάκης

  Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  62503

  Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Νικόλαος Λουκάς

  Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  66306

  Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

  ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ

  Α.Φ.Μ 094443580

  ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

  Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Προσφορά

  Early bird έως 15 Ιανουαρίου 2019 ΦΠ: 210 €, ΝΠ: 255 €

Πληροφορίες:

 • Τμήμα εκπαίδευσης
 • 2103678920
 • 2103678800
 • F 2103678922
 • nbekpaideftiki@nb.org
 • Μαυρομιχάλη 23, 10680 Αθήνα

Που βρισκόμαστε

Δείτε επίσης

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για τη σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης Πολιτική Απορρήτου
">