Σεμινάριο

ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ - ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ

Μέθοδοι για την ορθή σύνταξη και αποφυγή συνηθέστερων λαθών

ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ - ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
 • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
 • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
 • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17279|17280
Ημερ/νία: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 (17:00 – 21:00)
Διάρκεια: 4 ώρες
Εισηγητής: Β. Σταυριανάκης, Δικηγόρος, LLM, Διαπιστευμένος διαμεσολαβητής

Ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα στην επαγγελματική ζωή των δικηγόρων, ειδικά των νέων και ασκουμένων, είναι ο τρόπος που θα συντάξουν τα δικόγραφα. Θέματα, όπως, η δομή, το περιεχόμενο, η ανάπτυξη των θεμάτων, το ύφος, η σωστή χρήση όρων και άλλα παρόμοια απασχολούν ή έχουν απασχολήσει κάθε δικηγόρο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Βασικός σκοπός και φιλοδοξία, συνεπώς, αυτού του Σεμιναρίου με αναφορές στη βιωματική εμπειρία της μάχιμης δικηγορίας είναι να αποτελέσει έναν οδικό χάρτη για τη διευκόλυνση της καθημερινής ζωής ασκουμένων και νέων δικηγόρων στα Δικαστήρια με την παροχή των αναγκαίων στοιχείων και την περιγραφή των βημάτων που απαιτούνται να γίνουν για την ορθή σύνταξη των δικογράφων αλλά και με την παράλληλη αποσαφήνιση, επεξήγηση βασικών όρων και εννοιών και την αποφυγή των συνηθέστερων λαθών που παρατηρούνται στην πράξη.

Το Σεμινάριο απευθύνεται πρωτίστως σε Ασκούμενους και νέους Δικηγόρους που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και έχουν ακόμη μικρή εμπειρία στα διαδικαστικά θέματα άσκησης Δικηγορίας, σε φοιτητές νομικών σχολών που θα ήθελαν να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα από την ενεργό δικηγορία, αλλά και σε κάθε δικηγόρο που θα ήθελε, ενδεχομένως, να δει πιο συστηματικά και οργανωμένα κάποια καίρια ζητήματα που σχετίζονται με ένα από τα πιο δομικά στοιχεία της άσκησης δικηγορίας, την ορθή σύνταξη του δικογράφου.

• Βασική Δομή & Σκελετός
- Έννοια & σημασία του δικογράφου
- Είδη δικογράφων - εισαγωγικά δικόγραφα στην αστική – ποινική – διοικητική δίκη (προτάσεις και υπομνήματα)
- Από ποια μέρη αποτελείται υποχρεωτικά ένα δικόγραφο
- Περιεχόμενο κατά τους αντίστοιχους κώδικες
- Υποχρεωτική ανάπτυξη θεματικών
- Με ποια κριτήρια ξεκινώ να συντάσσω ένα δικόγραφο;
- Τι πρέπει να γνωρίζω;
- Τι πρέπει να αποφεύγω;
- Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες;

• Χρήση γλώσσας
- Τι λαμβάνω υπ’ όψιν
- Είδος γλώσσας
• Ποια γλώσσα χρησιμοποιώ. Δημοτική ή καθαρεύουσα;
- Χρήση γλώσσας
• Για να γράφω σωστά πρέπει και να μιλάω σωστά
- Γραμματική - συντακτικό
• Οι κανόνες που δεν αλλάζουν ποτέ
- Τυπικές εκφράσεις
- Νομικοί όροι
- Χρήση ξένης γλώσσας - Λατινικά

• Υποστήριξη δικογράφου στο ακροατήριο
- Εξέταση μαρτύρων
- Είδη ερωτήσεων στον μάρτυρα (καθοδηγητικές ή εκμαιευτικές ερωτήσεις)
- Η δικαστική αίθουσα και η θέση μας σε αυτή
- Πώς προσφωνώ τους Δικαστές και πώς απευθύνομαι σε αυτούς
- Πώς συμπεριφέρομαι στους συναδέλφους, αντιδίκους και ομοδίκους

Ο Βασίλειος Σταυριανάκης είναι Δικηγόρος Αθηνών και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής. Ασχολείται με το Εμπορικό, Διεθνές Εμπορικό, Τραπεζικό και το Αστικό Δίκαιο ως μαχόμενος Δικηγόρος τα τελευταία 25 έτη. Το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (LLM - Northumbria, England) είναι στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο (Sales of goods, contract law etc) με θέμα της διπλωματικής του εργασίας την προσβολή της Διαιτητικής Απόφασης. Είναι εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα, όπως ο ρόλος του Παραστάτη Δικηγόρου, Negotiations, Θεωρίες Συγκρούσεων, Τραπεζική Διαμεσολάβηση κ.ά.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Αίθουσα Λυκαβηττός
«Λυκαβηττός»
Αίθουσα Ευρώπη
«Ευρώπη»
Αίθουσα Πλειάδες
«Πλειάδες»
Αίθουσα Ευνομία
«Ευνομία»
Αίθουσα Μέλλον
«Μέλλον»

Εξ αποστάσεως - On demand μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Nblearning παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Η παρακολούθηση γίνεται

Εκ των υστέρων με μαγνητοσκόπηση (On demand)

 • Δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου / εκπαιδευτικού προγράμματος από τον χώρο του εκπαιδευόμενου και σε χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί.
 • Δυνατότητα αποστολής έως δύο (2) ερωτήσεων – αποριών σχετικών με το περιεχόμενο του σεμιναρίου / εκπ. προγράμματος μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org στον εκάστοτε εισηγητή για όσο χρόνο διαρκεί η πρόσβαση του εκπαιδευόμενου σ’αυτό.

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Ο χρόνος παρακολούθησης που δίνεται στον χρήστη είναι διπλάσιας διάρκειας του εκάστοτε χρόνου κάθε σεμιναρίου και για διάρκεια ενός έτους. Με την κάλυψη του διαθέσιμου χρόνου ή με την ολοκλήρωση του έτους παύει αυτόματα η πρόσβαση.
 • Σε όλους τους εξ αποστάσεως συμμετέχοντες παρέχονται οι ηλεκτρονικές διαφάνειες ή /και σημειώσεις του σεμιναρίου που διανέμονται αντίστοιχα στους συμμετέχοντες της φυσικής παρακολούθησης μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org
 • Δωρεάν πρόσβαση σε εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά. που διοργανώνει η Νομική Βιβλιοθήκη και διατίθενται αποκλειστικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">