Σεμινάριο

ΓΑΛΛΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

Terminologie juridique française

ΓΑΛΛΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)
Φυσική παρουσία
Φυσική παρουσία
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17203
Ημερ/νία: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: κάθε Τετάρτη & Παρασκευή (18:00 - 21:00)
Διάρκεια: 21 ώρες
Εισηγητής: Δ. Χοτούρας, Δικηγόρος, Δρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Nancy 2, Εγκεκριμένος Καθηγητής Πανεπιστημίου
Paris 13 στο γαλλικό κολλέγιο IdEF

Το Πρόγραμμα αποβλέπει στην εξοικείωση όσων ενδιαφέρονται να ασχοληθούν σε βάθος με τη γαλλική νομική ορολογία μέσω της παράθεσης των κυριότερων στοιχείων κάθε κλάδου του δικαίου. Με τη συγκριτική με τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση διαφόρων εννοιών επιδιώκεται η ανάπτυξη ορθού νομικού συλλογισμού και ανάλυση των νομικών κανόνων, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες τη σφαιρική πραγμάτευση στη γαλλική γλώσσα διαφόρων νομικών ζητημάτων. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση στην εκμάθηση της γαλλικής νομικής μεθοδολογίας, η οποία αποτελεί θεμελιώδες προαπαιτούμενο για την πρόσβαση, εξοικείωση και καλύτερη κατανόηση της νομικής επιστήμης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη γαλλική νομική ορολογία, σε μεταφραστές νομικών κειμένων, σε φοιτητές νομικής, σε ασκούμενους και νέους δικηγόρους που σκοπεύουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Γαλλία, καθώς και σε δικηγόρους που έρχονται σε επαφή με τη γαλλική γλώσσα.

 • Νομική ορολογία ανά κλάδο δικαίου
  (Εισαγωγή στο γαλλικό δίκαιο, Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο, Εργατικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Δίκαιο κ.ά.)
 • Επεξεργασία και ανάλυση νομικών κειμένων στη γαλλική γλώσσα
  (Αποφάσεις δικαστηρίων, εγχώρια νομοθεσία, ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες, αποσπάσματα από διάφορα γαλλικά συγγράμματα κ.ά.)
 • Μεθοδολογική προσέγγιση και εξάσκηση στην παραγωγή γραπτού νομικού συλλογισμού
  (Nομική μεθοδολογία μέσα από σειρά ασκήσεων πρακτικής φύσης: dissertations, commentaires, cas pratiques κ.ά.)
 • Έμφαση στον προφορικό λόγο και απόδοση νομικών όρων μέσα από συζήτηση επιλεγμένων θεμάτων.

Δημήτριος Χοτούρας, Δικηγόρος, Δρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Nancy 2, Εγκεκριμένος Καθηγητής Πανεπιστημίου Paris 13 στο γαλλικό κολλέγιο IdEF

Ο Δημήτριος Χοτούρας είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nancy 2 της Γαλλίας (Facultéde Droit, Sciences Economiques et Gestion de Nancy, Université de Lorraine). Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Nancy 2. Από το 2013 είναι εγκεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris 13 στο γαλλικό κολλέγιο IdEF (Κολλέγιο Institution d’Etudes Francophones), όπου διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Στα πλαίσια των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων μετέχει ως μέλος, υποδεικνυόμενο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στις Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών μελετών, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά (ελληνικά και διεθνή), ιδίως στους τομείς των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου του Περιβάλλοντος και του Δικαίου Αλλοδαπών και Προσφύγων. Δείτε εδώ το ολοκληρωμένο βιογραφικό σημείωμα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">