Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ GDPR (ΚανΕΕ 2016/679) ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ GDPR (ΚανΕΕ 2016/679) ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Εισηγητής: Κ. Λωσταράκου, Δικηγόρος, LL.M.
Διάρκεια: 4 ώρες
Ημερ/νία: Δευτέρα 22 Απριλίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα (17.00 - 21.00)
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  • NEOI & ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • NEOI & ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ

O Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) δημιουργεί προκλήσεις που απαιτούν δράση από όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η σφαιρική ενημέρωση των εμπλεκομένων στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων στον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα για το νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στην προστασία της ιδιωτικότητας των πελατών και στην αξιοποίηση των δεδομένων τους. Η ύπαρξη ενός κατάλληλου πλαισίου συμμόρφωσης διασφαλίζει ότι οι εταιρίες δεν αποφεύγουν μόνο τα σημαντικά πρόστιμα και τη βλάβη της φήμης τους, αλλά μπορούν επίσης να αποδείξουν στους πελάτες τους ότι είναι αξιόπιστοι και υπεύθυνοι.

Το Σεμινάριο απευθύνεται ιδίως σε Δικηγόρους, Νομικούς Συμβούλους και διοικητικά Στελέχη ασφαλιστικών Εταιριών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ιδρυμάτων πληρωμών, παρόχων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Στελέχη Κανονιστικής Συμμόρφωσης τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών.

  • Εισαγωγικά: Οι νέες ρυθμίσεις του ΓΚΠΔ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

  • Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα και η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις
    • Λειτουργικός επανασχεδιασμός για τις τραπεζικές και ασφαλιστικές εταιρείες, υπό το φως του ΓΚΠΔ - Επιπτώσεις στο σχεδιασμό και τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων και στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο ανοιχτό τραπεζικό μοντέλο
    • Νέες λειτουργίες, όπως η υποχρέωση ορισμού Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων
    • Αλλαγές συμμόρφωσης σε τομείς όπως οι εκτιμήσεις επιπτώσεων στην ιδιωτική ζωή δεδομένων, η αναφορά παραβιάσεων ασφαλείας και η διατήρηση και διαχείριση αρχείων
    • Αυστηρότεροι κανόνες για την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και η επίδραση στη συγκέντρωση και ανάλυση δεδομένων και στη δημιουργία προφίλ
    • Καθορισμός διαδικασιών για την έγκαιρη ικανοποίηση δικαιωμάτων φορητότητας και διαγραφής
    • One-stop-shop για τραπεζικούς και ασφαλιστικούς ομίλους με δραστηριότητες σε περισσότερα του ενός κράτη μέλη
    • Διακίνηση των δεδομένων, outsourcing, και επέκταση της ευθύνης

  • Η επιχειρηματική προοπτική της προσέγγισης των κινδύνων, μετριασμός και το «νέο» επαρκές επίπεδο προστασίας στις διασυνοριακές ροές δεδομένων

  • Αλληλεπίδραση με άλλα νομοθετικά πλαίσια και νέες τεχνολογίες (PSD 2, AML, Cybersecurity, big data, ΙοΤ, Αrtificial Intelligence κ.λπ.)

Η Κυριακή Λωσταράκου είναι δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιομηχανική και Πνευματική Ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου George Washington (ΗΠΑ). Εργάστηκε στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της μέχρι τον Ιούνιο του 2018 ως ειδικός επιστήμονας με καθήκοντα συντονιστή για τον ιδιωτικό τομέα. Από τη θέση αυτή, χειρίστηκε θέματα του τραπεζικού και επιχειρηματικού τομέα ως προς τη συμμόρφωση με το πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδίως με διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων ενδοομιλικά και σε όλο τον κόσμο. Ασχολήθηκε επίσης με τις πρώτες καταγγελίες που κατατέθηκαν στην Ελληνική Αρχή κατά μεγάλων εταιριών διαδικτυακών υπηρεσιών και κοινωνικής δικτύωσης, όπως Google και Facebook. Εκπροσώπησε την ΑΠΔΠΧ σε διεθνείς Συνόδους των Επιτρόπων και των Αρχών Προστασίας Δεδομένων και σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αρθρογραφήσει σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων με δημοσιεύσεις σε νομικά βιβλία και περιοδικά. Πρόσφατα δίδαξε σε σεμινάρια για τον ΓΚΠΔ που διοργανώθηκαν από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά. Ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνει την αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων σχετικά με την ηθική δεοντολογία στο πλαίσιο των προγραμμάτων FP7 και Horizon 2020.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Αίθουσα Λυκαβηττός
«Λυκαβηττός»
Αίθουσα Ευρώπη
«Ευρώπη»
Αίθουσα Πλειάδες
«Πλειάδες»
Αίθουσα Ευνομία
«Ευνομία»
Αίθουσα Μέλλον
«Μέλλον»

Εξ αποστάσεως - On demand μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Nblearning παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Η παρακολούθηση γίνεται

Εκ των υστέρων με μαγνητοσκόπηση (On demand)

  • Δυνατότητα παρακολούθησης του σεμιναρίου / εκπαιδευτικού προγράμματος από τον χώρο του εκπαιδευόμενου και σε χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί.
  • Δυνατότητα αποστολής έως δύο (2) ερωτήσεων – αποριών σχετικών με το περιεχόμενο του σεμιναρίου / εκπ. προγράμματος μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org στον εκάστοτε εισηγητή για όσο χρόνο διαρκεί η πρόσβαση του εκπαιδευόμενου σ’αυτό.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Ο χρόνος παρακολούθησης που δίνεται στον χρήστη είναι διπλάσιας διάρκειας του εκάστοτε χρόνου κάθε σεμιναρίου και για διάρκεια ενός έτους. Με την κάλυψη του διαθέσιμου χρόνου ή με την ολοκλήρωση του έτους παύει αυτόματα η πρόσβαση.
  • Σε όλους τους εξ αποστάσεως συμμετέχοντες παρέχονται οι ηλεκτρονικές διαφάνειες ή /και σημειώσεις του σεμιναρίου που διανέμονται αντίστοιχα στους συμμετέχοντες της φυσικής παρακολούθησης μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org
  • Δωρεάν πρόσβαση σε εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά. που διοργανώνει η Νομική Βιβλιοθήκη και διατίθενται αποκλειστικά μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις   https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακυρώσεις κρατήσεων θα γίνονται δεκτές χωρίς οικονομική επιβάρυνση MONO εφόσον κοινοποιούνται στη γραμματεία των σεμιναρίων 5 ημέρες πριν την έναρξη του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος. Ακυρώσεις που θα λάβουν χώρα πέραν αυτού του χρόνου, επιβαρύνονται με το 100% του κόστους συμμετοχής.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">