Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Ο νέος Ν 4670/2020 και οι αλλαγές που επέφερε στο εθνικό κοινωνικοασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
LIVE STREAMING
LIVE STREAMING
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17631
Ημερ/νία: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 (15:00 – 18:00)
Διάρκεια: 3 ώρες
Εισηγητής: Στ. Πετροπουλάκος, Δικαστικός Πληρεξούσιος Α΄ ΝΣΚ

Το Σεμινάριο αποσκοπεί στην ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις πρόσφατες νομολογιακές και νομοθετικές εξελίξεις στο Δίκαιο της Κοινωνικής Ασφάλισης μετά τον νέο Ν 4670/2020. Ειδικότερα, παρέχεται το αναγκαίο υπόβαθρο για την κατανόηση του περιεχομένου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα της σύστασης του e-ΕΦΚΑ και του ψηφιακού μετασχηματισμού του, καθώς και ειδικότερα ζητήματα όπως τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης, η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους μη μισθωτούς, η απασχόληση συνταξιούχων, η παράλληλη απασχόληση και η διαδοχική ασφάλιση, η εφάπαξ παροχή κ.λπ. Βασικός στόχος είναι η κατανόηση των νομοθετικών αλλαγών που επήλθαν σε συμμόρφωση με τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις και πώς αυτές θα εφαρμοστούν στην πράξη.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικαστικούς λειτουργούς, δικηγόρους και ασκούμενους δικηγόρους, λογιστές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης περιστασιακά ή συστηματικά και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις.

Σύσταση e-ΕΦΚΑ και ψηφιακός μετασχηματισμός του
• Σύσταση του e-ΕΦΚΑ, ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ στον e-ΕΦΚΑ
• Ψηφιακός μετασχηματισμός e-ΕΦΚΑ (Μητρώο Ασφαλισμένων, ΑΠΔ και πράξεις βεβαίωσης οφειλής, χορήγηση παροχών σε χρήμα, χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών)
• Ψηφιακή διαδικασία απονομής σύνταξης

Η θέση της νομολογίας σε σχέση με τον Ν 4387/2016
• Οι πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (1880, 1882, 1888-1891/2019) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νέου Ν 4670/2020
• Γενικές αρχές που διέπουν το ασφαλιστικό σύστημα, πηγές και φύση των κανόνων κοινωνικής ασφάλισης
• Νέα ποσοστά αναπλήρωσης ανταποδοτικής σύνταξης (παραδείγματα)
• Αναπροσαρμογή συντάξεων - προστασία καταβαλλόμενων συντάξεων (προσωπικές διαφορές)
• Παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση
• Απασχόληση συνταξιούχων
• Εισφορές μισθωτών και μη μισθωτών, ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας (παραδείγματα) – Ασφαλιστικό καθεστώς δικηγόρων
• Εφάπαξ παροχή
• Ζητήματα επικουρικής ασφάλισης (εισφορές, παροχές κ.λπ.)
• Δικαιοδοσία διοικητικών δικαστηρίων και Ελεγκτικού Συνεδρίου
• Ζητήματα συμβατότητας του νέου νόμου με το Σύνταγμα

Στέφανος Πετροπουλάκος, Δικαστικός Πληρεξούσιος Α΄ ΝΣΚ

Ο Στέφανος Πετροπουλάκος είναι Δικαστικός Πληρεξούσιος Α' του ΝΣΚ και υπηρετεί στο Δικαστικό Γραφείο Ηρακλείου. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του έχει διατελέσει Πρόεδρος ΤΔΕ Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ηρακλείου και Ρεθύμνου) και Όργανο Εξέτασης Ενστάσεων του ΟΓΑ (Περιφέρειας Κρήτης). Στο παρελθόν υπηρέτησε στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ υπήρξε συνεργάτης-εταίρος της δικηγορικής εταιρίας «ΚΡΕΜΑΛΗΣ». Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας Νομικής (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και κάτοχος ΜΔΕ στο Δημόσιο Δίκαιο (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην Πολιτική Ανάλυση και Πολιτική Θεωρία (Πανεπιστήμιο Κρήτης). Παράλληλα, ασχολείται με τη συγγραφή και την αρθρογραφία σε νομικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">