Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • Μέλη ΕΟΔΙΔ
  • Μέλη ΕΟΔΙΔ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17592|17593
Ημερ/νία: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα 19 & Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 (17:00 - 21:00)
Διάρκεια: 8 ώρες
Εισηγητής: Χ. Μεϊδάνης, Δικηγόρος, ΔΝ, FCIArb, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής (ΥΔΔΑΔ)

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με την υποστήριξη του ΕΟΔΙΔ εγκαινιάζει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στα θεματικά αντικείμενα της Διαιτησίας και της Διαμεσολάβησης.

Το Σεμινάριο αυτό θα εισαγάγει στο δίκαιο της διαιτησίας δικηγόρους με μικρή ή χωρίς γνώση του αντικειμένου. Αυτό κρίνεται χρήσιμο ενόψει της διογκούμενης συμπερίληψης ρητρών διαιτησίας σε συμβάσεις και της γενικότερης αύξησης του ενδιαφέροντος για τη διαιτησία και τις λοιπές εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών. Υπό την έννοια αυτή, η εξοικείωση των δικηγόρων της πράξης, αλλά και νομικών συμβουλών εταιριών με τις βασικές έννοιες και τη διαδικασία της διαιτησίας είναι πολύ σημαντική. Στο Σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της διαιτησίας, θα γίνει διάκριση της εσωτερικής από τη διεθνή διαιτησία και θα παρουσιαστεί σε αδρές γραμμές η διαδικασία της διαιτησίας, με έμφαση στην εσωτερική διαιτησία. Φιλοδοξία είναι μετά την παρακολούθηση του Σεμιναρίου, όσοι θα συμμετάσχουν να είναι σε θέση να συντάξουν και να σχολιάσουν μια ρήτρα διαιτησίας, να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια διαιτησία, να μπορούν να εφαρμόσουν επιτυχώς τη διαδικασία που θα έχει επιλεγεί καθώς και να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι δυνατότητες και οι μέθοδοι εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε νομικούς συμβούλους εταιριών και δικηγόρους της πράξης με μικρή ή χωρίς γνώση του δικαίου της διαιτησίας και οι οποίοι επιθυμούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί ο θεσμός και πώς μπορούν σταδιακά να τον χρησιμοποιήσουν με επιτυχία.

• Η διαιτησία ως μέθοδος επίλυσης διαφορών.

• Γιατί διαιτησία και για ποιες υποθέσεις;

• Θεσμική ή ad hoc διαιτησία;

• Η συμφωνία διαιτησίας
  - Τα βασικά χαρακτηριστικά της και η σημασία της
  - Τι πρέπει να περιέχει
  - Τι πρέπει να αποφεύγεται

• Η επιλογή διαιτητών και η έναρξη της διαιτητικής διαδικασίας.

• Η διαδικασία της διαιτησίας και οι κανόνες που την διέπουν.

• Ο ρόλος του δικηγόρου στη διαιτησία – Διαφορές από την πολιτική δίκη.

• Η διαιτητική απόφαση και η εκτέλεσή της.

Χάρης Μεϊδάνης,

Ο Χάρης Μεϊδάνης είναι δικηγόρος, ΔΝ, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Fellow του Chartered Institute of Arbitrators του Λονδίνου και μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου. Eίναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, μέλος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στην Ελλάδα και μέλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου των Επιχειρήσεων του ICC. Πέρα από την εμπειρία του σε διαιτησίες και διαμεσολαβήσεις, διαθέτει και σημαντική δικαστηριακή εμπειρία. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου Διαμεσολάβησης ΕΟΔΙΔ. Έχει υπάρξει Διαιτητής σε υποθέσεις συμβάσεων εμπορικών πωλήσεων/κατασκευής Φ/Β πάρκων και αρχιτεκτονικής μελέτης, διαμεσολαβητής σε διαφορές μεταξύ εταίρων και έχει συμμετάσχει σε διαιτησίες και διαμεσολαβήσεις ως νομικός παραστάτης (συμβάσεις διεθνών πωλήσεων/συμβάσεις προμήθειας υλικών/συμβάσεις διανομής και διαφορές σχετικές με εμπορικά σήματα). Τέλος, έχει εκτενή συγγραφική και διδακτική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, δικαίου διεθνών συναλλαγών και εναλλακτικών μορφών επίλυσης διαφορών.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, έως 12 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">