INTERNET LAW & CYBER PROTECTION

Κωδικός Προϊόντος : 17119

Ψηφιακός κόσμος: τεχνική & νομική προστασία

INTERNET LAW & CYBER PROTECTION
Φυσική παρουσία
Εισηγητές: Ε. Βαγενά, Δικηγόρος, ΔΝ, DEA Droit et Informatique, CIPP/E., Κ. Βαβούσης, Information Security Consultant, M.Sc,. Ph.D.c.
 Δείτε όλους τους εισηγητές
Διάρκεια: 8 ώρες
Ημερ/νία: Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 22 & Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 (17.00 - 21.00)
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Με δύο τετράωρες διαλέξεις διαδραστικού χαρακτήρα, παρέχεται: Α) σφαιρική κάλυψη των καίριων νομικών ζητημάτων της διαδικτυακής παρουσίας φυσικών και νομικών προσώπων, της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων (οδηγία NIS), των προσωπικών δεδομένων (GDPR, Police directive, e- privacy regulation), της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας στο ψηφιακό περιβάλλον, του απορρήτου των επικοινωνιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου (e commerce), Β) ανάλυση παραδειγμάτων και παρουσίαση πραγματικών περιστατικών/υποθέσεων περί την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων και πληροφοριών, ανάδειξη των σύγχρονων τάσεων, επιθέσεων και απειλών που σχετίζονται με αυτήν την ασφάλεια. Επίσης, παρουσιάζονται πρότυπες μέθοδοι και λύσεις για την προστασία των πληροφορικών συστημάτων/υποδομών και παρέχονται γνώσεις που αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για την αντιμετώπιση περιστατικών στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών και πληροφορικών συστημάτων.

Απευθύνεται σε δικηγόρους που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για ζητήματα νομικής πληροφορικής, ηλεκτρονικού εμπορίου, παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, προσωπικών δεδομένων, υπεύθυνους προστασίας δεδομένων (DPO), διαχειριστές (managers) και τεχνολόγους, υπεύθυνους πληροφορικής και πληροφοριών (CIO) νομικών προσώπων, σε επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής, ερευνητές, ΙΤ administrators, υπεύθυνους ασφάλειας πληροφοριών και συστημάτων, αλλά και σε απλούς χρήστες που επιθυμούν να ενημερωθούν για το θέμα της ασφάλειας πληροφοριών και υποδομών και της νομικής πληροφόρησης περί αυτή.

1η ημέρα - Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 (17.00 - 21.00)

Νομικά ζητήματα διαδικτυακής παρουσίας
- Κατοχύρωση domain name, όροι χρήσης (πνευματική ιδιοκτησία, προσωπικά δεδομένα κλπ)
- Βασικές προϋποθέσεις διεξαγωγής ηλεκτρονικού εμπορίου
- Νομικά θέματα ασφάλειας απορρήτου των επικοινωνιών

Ειδικότερα το ζήτημα της ευθύνης από το παράνομο περιεχόμενο
- Η βασική αρχή
- Παραδείγματα νομολογίας
- Ηλεκτρονικό έγκλημα
- Το σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο (εθνικό και διεθνές)
- Αρμόδιες - Εμπλεκόμενες αρχές

Ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων
- Το νέο νομοθετικό πλαίσιο - οδηγία NIS (Network and Information Systems) - ελληνική ενσωμάτωσή της
- Κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα

Προστασία προσωπικών δεδομένων - Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο
- GDPR, Police directive, e-privacy regulation
- Τα δικαιώματα - Οι αρχές - Ο ρόλος του DPO - Κυρώσεις
- Επικείμενες εξελίξεις

2η ημέρα - Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 (17.00 - 21.00)

Προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας στο ψηφιακό περιβάλλον
- Μορφές ψηφιακής προσβολής
- Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο:
  • Τα δικαιώματα στο ψηφιακό περιβάλλον
  • Τεχνολογικά μέτρα προστασίας & διαχείρισης
  • Επιτροπή για τη διαδικτυακή πειρατεία
  • Ψηφιακή αδειοδότηση
  • Ανοιχτό περιεχόμενο και νέες τεχνολογίες

Πρακτικά θέματα ασφάλειας στον σύγχρονο διαδικτυακό κόσμο
- Παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω Facebook, Gmail, USB - τρόποι αντιμετώπισης
- Παρουσίαση και ανάλυση μεθόδων άμεσης ασφάλειας σε ψηφιακά μέσα.
- Αναγνώριση απειλών με τη χρήση εργαλείων
- Ανάλυση απειλών σε πληροφοριακές υποδομές
- Προστασία και ορθή χρήση στο διαδίκτυο
- Έλεγχος Ιστοσελίδων
- Διατήρηση Ιδιωτικότητας
- Ασφάλεια και ανθρώπινος παράγοντας
- Hacking και κακόβουλοι χρήστες
- Ανάλυση διαδικτυακών επιθέσεων
- Παρουσίαση και ανάλυση κακόβουλων λογισμικών
- Μέθοδοι προστασίας
- Προστασία Συστήματος
- Ασφαλής Πλοήγηση - Ασφαλής ανταλλαγή email
- Ασφαλής αποθήκευση και διαχείριση κωδικών πρόσβασης
- Phishing - Το φαινόμενο - Τρόποι αντιμετώπισης

Ο Κωνσταντίνος Βαβούσης είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας, με πάνω από 12 χρόνια εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ψηφιακή Ασφάλεια Συστημάτων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά, με ειδίκευση στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων σε προηγμένες μεθόδους διείσδυσης σε ψηφιακές υποδομές και δίκτυα. Είναι μέλος του Steering Committee του Hellenic Cyber Security Team από το 2016. Είναι πραγματογνώμονας σε θέματα πληροφορικής και ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών και έχει πραγματοποιήσει και εκπαιδεύσεις στη Σχολή Δικαστών με αντίστοιχη θεματολογία.

Από το 2009 είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας Secnews.gr, που παρέχει χρήσιμες ενημερώσεις για ζητήματα ασφάλειας ΙΤ. Έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις ethicalhacking, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού live hacking EthiHak.

Από το 2008 δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά σε διεθνείς αγορές, όπως το Αμπού Ντάμπι, το Κατάρ, το Ομάν και την Αρμενία μεταξύ άλλων.

Κατέχει πιστοποίηση Certified Ethical Hacker v10 του EC-Council και Lead Auditor σύμφωνα με το πρότυπο ασφάλειας ISO 27001.

Έχει πιστοποιηθεί σε IBM Cloud Solutions σχετικά με περιβάλλοντα cloud, VMwareVTSP, Virtualization Data Center, VMware VSP Virtualization, VMware Architecture for IT, vCloud Air.

Η Ευαγγελία Βαγενά είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με ακαδημαϊκή εξειδίκευση και επαγγελματική προϋπηρεσία στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας και των νέων τεχνολογιών και με πιστοποιημένη εξειδίκευση στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα- Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) από τον IAPP (International Association of Privacy Professionals).

Είναι διδάκτωρ Νομικής Σχολής Αθηνών με θέμα διατριβής την τεχνολογική προστασία και ψηφιακή διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Δίκαιο και την Πληροφορική του Πανεπιστημίου Montpellier I στη Γαλλία. Διδάσκει εκτός άλλων Δίκαιο της Πληροφορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει επίσης διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ασκεί πάνω από 15 έτη μάχιμη δικηγορία και υπήρξε 13 χρόνια έμμισθη δικηγόρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Εταιρείας Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας- ALAI, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας και μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Αίθουσα Λυκαβηττός
«Λυκαβηττός»
Αίθουσα Ευρώπη
«Ευρώπη»
Αίθουσα Πλειάδες
«Πλειάδες»
Αίθουσα Ευνομία
«Ευνομία»
Αίθουσα Μέλλον
«Μέλλον»

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Το σεμινάριο είναι επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ΟΑΕΔ ισχύουν έως και Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Ευαγγελία Βαγενά
Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  66517

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Κωνσταντίνος Βαβούσης
Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  70193

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:
ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ
Α.Φ.Μ 094443580
ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">