Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

ΑΙΓΙΑΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ

Αξιοποίηση – Προστασία – Κυρώσεις (μέχρι και τις πρόσφατες αλλαγές με τον Ν 4607/2019)

ΑΙΓΙΑΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Αναμένεται νέα ημερομηνία
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Αναμένεται νέα ημερομηνία
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17588|17589
Ημερ/νία: Αναμένεται νέα ημερομηνία
Διάρκεια: 4 ώρες
Εισηγητές: Α. Παπαπετρόπουλος, Δικηγόρος, Δ.Ν., Φ. Φωτόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, PhD
 Δείτε όλους τους εισηγητές
Ο συμμετέχων στο Σεμινάριο θα αποκτήσει μία πλήρη γνώση πάνω στο θεσμικό πλαίσιο της αξιοποίησης, προστασίας και αστυνόμευσης του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού στην Ελλάδα, αντικείμενο το οποίο εγείρει στην πράξη πολλά ζητήματα όσον αφορά στη δόμηση και τους περιορισμούς της. Έτσι, ο συμμετέχων θα έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα με καθαρά πρακτικό προσανατολισμό γύρω από το θεσμικό πλαίσιο του Ν 2971/2001, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες τροποποιήσεις του Ν 4607/2019. Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθεί με τα διαδικαστικά ζητήματα του θεσμικού πλαισίου και θα αποκομίσει σφαιρικές γνώσεις πάνω και στις τρεις κατευθύνσεις στις οποίες διαρθρώνεται το παρόν σεμινάριο (Αξιοποίηση - Προστασία - Αστυνόμευση). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει αφενός η σύνδεση τεχνικών εννοιών με τη νομολογία αφετέρου η παράλληλη παρουσίαση από Δικηγόρο και Μηχανικό καθώς και οι πρακτικές εφαρμογές σε θέματα επιτρεπόμενων και μη, επεμβάσεων σε αιγιαλό, παραλία και παλαιό αιγιαλό.
Το παρόν Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους και μηχανικούς, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο του αιγιαλού και της παραλίας όπως έχει διαμορφωθεί μετά τους Ν 4538/2018 και 4607/2019. Απευθύνεται, ακόμη, σε δικαστές, οι οποίοι θα κληθούν να αποφανθούν επί των διαφορών που θα ανακύψουν κατά την εφαρμογή του σύνθετου νομοθετικού πλαισίου αξιοποίησης και προστασίας του παράκτιου πλούτου της χώρας μας. Τέλος, απευθύνεται σε φοιτητές, καθώς επίσης και σε όργανα του Δημοσίου και της Δημόσιας Διοίκησης, που επιθυμούν να αποκτήσουν εξοικείωση με τον τρόπο αξιοποίησης, προστασίας και αστυνόμευσης των ακτών μας.

• ΤΜΗΜΑ Ι: Τεχνικά ζητήματα ως πρόκριμα για την εφαρμογή των κανόνων δικαίου
 - Βασικές έννοιες - Κυριότητα
 - Προκαταρκτική οριογραμμή αιγιαλού
 - Καθορισμός - επανακαθορισμός
 - Αντιδιαβρωτικά έργα
 - Παραχώρηση χρήσης
 - Έργα αξιοποίησης
 - Νομιμοποίηση αυθαίρετων εγκαταστάσεων

ΤΜΗΜΑ ΙΙ: Έννομη Προστασία - Ευθύνη
 - Προστασία
 - Κυρώσεις
 - Απαλλοτριώσεις
 - Ποινική ευθύνη
 - Πορίσματα νομολογίας

Ανδρέας Παπαπετρόπουλος,

Ο Ανδρέας Δ. Παπαπετρόπουλος, είναι Δικηγόρος στο ΣτΕ και στον ΑΠ, Διδάκτωρ Χωροταξικού και Πολεοδομικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, κάτοχος DEA και DESS των Παν/μίων Paris I - Sorbonne και Ορλεάνης. Tο 1998 διορίσθηκε, κατόπιν εισαγωγικού διαγωνισμού, στο ΝΣΚ, στο οποίο και υπηρέτησε για δώδεκα χρόνια (στο Ειδικό Γραφείο Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Ασκεί πλέον εξειδικευμένη δικηγορία στο Πολεοδομικό, το Περιβαλλοντικό και το Γενικό Διοικητικό Δίκαιο. Έχει χειριστεί σημαντικές δικηγορικές υποθέσεις στο πεδίο του περιβαλλοντικού - πολεοδομικού και διοικητικού εν γένει δικαίου ενώπιον του ΣτΕ και των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας. Διδάσκει τακτικά στα επιμορφωτικά σεμινάρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔ, ενώ έχει υπάρξει ομιλητής σε πολλές ημερίδες και επιστημονικά συνέδρια. Έχει συγγράψει σειρά μονογραφιών με πλέον πρόσφατη το έργο «Χωροταξικός & Πολεοδομικός Σχεδιασμός» (εκδ. ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2018) και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Φώτης Φωτόπουλος,

Ο Φώτης Φωτόπουλος, είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του ΕΜΠ, μεταπτυχιακές σπουδές στο «Civil and Environmental Engineering» του Massachusetts Institute of Technology (MIT) και διδακτορικό στον Τομέα Υδατικών Πόρων & Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στις σχολές: ΕΜΠ, Massachusetts Institute of Technology (MIT), ΣΤΕΑΜΧ, ΓΥΣ, ΣΜΧ και ΤΕΙ Πειραιά. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Περί Αιγιαλού και Παραλίας», «Περί Ρεμάτων», «Περί Λιμένων» και «Περί παραδοσιακών οικισμών» εκδ. ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στη σειρά «Τεχνικές Εφαρμογές Διοικητικού Δικαίου για Δικηγόρους & Μηχανικούς».

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, έως 12 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">