ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν 4605/2019

Κωδικός Προϊόντος : 17160|17161

Διπλώματα ευρεσιτεχνίας – Δημόσια προσφορά – Κοινοπραξίες εκμετάλλευσης τεχνολογίας – Προστασία επιχειρηματικού απορρήτου (trade secret)

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν 4605/2019
Φυσική παρουσία LIVE STREAMING
Εισηγητές: Γ. Γεωργόπουλος, Δικηγόρος, Dr. iur., LL.M. (Düsseldorf), Κ. Ντζούφας, Δικηγόρος, LL.M. Αστικού Δικαίου, Msc in Banking and Finance Law, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και εταιριών
 Δείτε όλους τους εισηγητές
Διάρκεια: 8 ώρες
Ημερ/νία: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα 11 & Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 (17.00 - 21.00)
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των επίκαιρων εξελίξεων στο δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας μετά τις αλλαγές του πρόσφατου Ν 4605/2019 (ΦΕΚ Α΄ 52). Στην ύλη του περιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενο των μεταβιβάσεων και των αδειών εκμετάλλευσης, αναλύονται με πρακτικά παραδείγματα τα δικαιώματα των συμβαλλομένων μερών, ενώ παρουσιάζονται και οι νέες ρυθμίσεις για τη δημόσια προσφορά, την υποχρεωτική αδειοδότηση και τις κοινοπραξίες εκμετάλλευσης τεχνολογίας. Παράλληλα, το Σεμινάριο θα ασχοληθεί με τα ζητήματα του επιχειρηματικού απορρήτου (trade secret), με βάση τις καινοτομίες που εισάγει ο νέος Ν 4605/2019, όπως οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατοχύρωση μιας διαδικασίας ή πληροφοριών ως επιχειρηματικού μυστικού, οι δυνατότητες άμεσης προστασίας και αποζημίωσης της θιγόμενης επιχείρησης σε περίπτωση παράβασης, οι σημαντικές καινοτομίες στο δικονομικό δίκαιο για την διασφάλιση της μυστικότητας των δικαστικών διαδικασιών αλλά και θέματα συρροής με άλλες διατάξεις, όπως η οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και ο GPDR.

Το Σεμινάριο απευθύνεται: σε δικηγόρους και νομικούς συμβούλους που ασχολούνται με θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, σε επιχειρηματίες/στελέχη επιχειρήσεων, κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα διπλώματά τους παραχωρώντας άδειες εκμετάλλευσης, CEO, υπευθύνους κανονιστικής συμμόρφωσης, εμπορικούς διευθυντές και υπευθύνους παραγωγής και ανθρωπίνου δυναμικού, όπως επίσης οικονομικούς διευθυντές και managers.

1η ημέρα: Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 (17.00 - 21.00)

• Το ισχύον καθεστώς στις μεταβιβάσεις και τις άδειες εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
• Μεταβίβαση
• Άδεια εκμετάλλευσης

• Η δημόσια προσφορά αδειών εκμετάλλευσης - Το νέο άρθρο 12Α του Ν 1733/1987

• Οι μη συμβατικές άδειες εκμετάλλευσης - Το νέο άρθρο 13 του Ν 1733/1987

• Το καθεστώς της υποχρεωτικής αδειοδότησης - Το νέο άρθρο 14 του Ν 1733/1987

• Κοινοπραξίες εκμετάλλευσης τεχνολογίας - Το νέο άρθρο 22Λ του Ν 1733/1987

2η ημέρα: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 (17.00 - 21.00)

• Το παλιό καθεστώς και η νομική αξιολόγηση της ad hoc επιλογής του επιχειρηματικού απορρήτου έναντι άλλων οδών έννομης προστασίας (έννοια επιχειρηματικού απορρήτου & Know how, μορφές προστασίας μέσω συμβατικών προβλέψεων)

• Ο Ν 4605/2019 για την προστασία του επιχειρηματικού απορρήτου (trade secret)

• Λόγοι περιορισμού και άρσης προστασίας του επιχειρηματικού απορρήτου

• Τα επιμέρους μέτρα προστασίας του επιχειρηματικού απορρήτου σύμφωνα με τον Ν 4605/2019

• Ειδικότερα ζητήματα και πρακτικά θέματα (clinic data, GDPR, εργατικό δίκαιο, ανταγωνισμός)

Ο Γιάννης Γ. Γεωργόπουλος είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Heinrich Heine Ντύσσελντορφ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το ίδιο Πανεπιστήμιο στο Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Δικηγορεί στην Αθήνα και αρθρογραφεί στο νομικό Τύπο για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

 

Ο Κωνσταντίνος Ντζούφας, είναι δικηγόρος εξειδικευμένος στο εταιρικό, χρηματοδοτικό, δίκαιο άυλων αγαθών και πτωχευτικό δίκαιο, νομικός σύμβουλος εταιριών με σημαντική πείρα στα παραπάνω αντικείμενα. Είναι κάτοχος LLM Αστικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Msc in Banking and Finance Law από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει δημοσιεύσει σειρά εξειδικευμένων μελετών στα παραπάνω θεματικά πεδία σε έγκριτα νομικά περιοδικά και έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε εισήγηση σεμιναρίων στο χώρο του εμπορικού δικαίου.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Αίθουσα Λυκαβηττός
«Λυκαβηττός»
Αίθουσα Ευρώπη
«Ευρώπη»
Αίθουσα Πλειάδες
«Πλειάδες»
Αίθουσα Ευνομία
«Ευνομία»
Αίθουσα Μέλλον
«Μέλλον»

Εξ αποστάσεως - On demand μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.nblearning.org

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Nblearning παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Η παρακολούθηση γίνεται

LIVE STREAMING

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια.
Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL.
Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ΟΑΕΔ ισχύουν έως και την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Κωνσταντίνος Ντζούφας

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  33163

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ

Α.Φ.Μ 094443580

ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">