Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

ΤΟ «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» - ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ – ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ

Η αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων που προκύπτουν από την παραβίαση απορρήτων (επαγγελματικών, επικοινωνίας, τραπεζικών συναλλαγών κ.λπ.) στην ποινική διαδικασία

ΤΟ «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» - ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ – ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Φυσική παρουσία Βίντεο (On Demand)
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17636|17637
Ημερ/νία: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 (17:00 - 21:00)
Διάρκεια: 4 ώρες
Εισηγητής: Ν. Βιτώρος, Δικηγόρος, ΜΔΕ
Το Σεμινάριο παρέχει μια συστηματική και ολοκληρωμένη κάλυψη όλων των επιμέρους θεματικών, σε σχέση με την προστασία αλλά και την κάμψη των απορρήτων στην ποινική διαδικασία με προβολή των πιο σημαντικών ζητημάτων στο περιβάλλον της ποινικής δίκης. Έμφαση δίνεται στην παραβίαση των απορρήτων του κατηγορουμένου και τη δυνατότητα της άμυνάς του, στο σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, επιδιώκοντας τη σύνδεση με την καθημερινή πράξη, το Σεμινάριο παρουσιάζει τη νομολογιακή αντιμετώπιση των οικείων περιπτώσεων.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους και δικαστές οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της προσβολής απορρήτων σε μια ποινική υπόθεση, όπως εν γένει στους νομικούς αλλά και φοιτητές των νομικών σχολών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη νομική διάσταση του ζητήματος και την εφαρμογή του στην πράξη.

• Η καθιέρωση “απορρήτων” ως πλέγμα προστασίας της ιδιωτικότητας του πολίτη
• Τα επιμέρους απόρρητα: Απόρρητο των επιστολών και της επικοινωνίας - Τραπεζικό απόρρητο - Επαγγελματικό απόρρητο
• Ιδιωτικότητα και απόρρητο στη σφαίρα του internet και των social media
• Ιδίως το δικηγορικό απόρρητο και η νομοθετική υποχώρησή του
• Οι προσβολές απορρήτων ως αυτοτελή ποινικά αδικήματα (άρθρα 370 επ. ΠΚ)
• Οι απαγορεύσεις αξιοποίησης αποδεικτικών στοιχείων που προέρχονται από παραβίαση των απορρήτων. Το άρθρο 19 Σ και το άρθρο 177 παρ. 2 ΚΠΔ.
• Η αναδίπλωση του νομοθέτη (Ν 4637/2019): Τα παράνομα αποδεικτικά μέσα που επιτρέπονται στην ποινική δίκη.
• Η διαχρονική εξέλιξη της νομολογιακής αντιμετώπισης των επιμέρους ζητημάτων

Νικόλαος Βιτώρος,

Ο Νικόλαος Βιτώρος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και κάτοχος ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου-Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Ως ιδρυτικός εταίρος της δικηγορικής εταιρίας «Παπαδογιαννάκης – Βιτώρος και Συνεργάτες» ασκεί μάχιμη δικηγορία, με ιδιαίτερη έμφαση σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογής Ποινικού Δικαίου «Judicium Rectum», όπως και μέλος της συντακτικής επιτροπής του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ε.Ε.Π., “Nova Criminalia”. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια και σεμινάρια, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Το 2018, του απονεμήθηκε το Βραβείο “Κωνσταντίνος Τσιριμώκος”.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">