Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Σεμινάριο

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

Κατάρτιση, Ερμηνεία, Πρακτική εφαρμογή

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)
Φυσική παρουσία
Φυσική παρουσία
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΔΕΕ - ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΔΕΕ - ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 17633
Ημερ/νία: Τρίτη 26 Μαΐου 2020
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 26, 28 Μαΐου 2020 & 2, 4, 9,11,16,18, 23, 25, 30 Ιουνίου 2020 (Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 17:30 - 20:30)
Διάρκεια: 33 ώρες
Εισηγητής: Ευάγγελος Ν. Κουράκης, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη, LL.M. Cambridge

Το περιοδικό «Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών» (ΔΕΕ) διοργανώνει σειρά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σεμιναρίων με σκοπό την κατάρτιση του νομικού κόσμου σε επίκαιρα θέματα πρακτικής σημασίας και εφαρμογής από κορυφαίους νομικούς της πράξης.

Oι σύγχρονες εμπορικές συμβάσεις, συχνά εμπνευσμένες από την Αγγλοσα- ξονική πρακτική, είναι πολυσέλιδα κείμενα με ιδιαίτερη ορολογία, γλώσσα και δομή. Ο σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους συμμετέχοντες είναι πολλαπλός: Πρώτον, να εμβαθύνουν στον τρόπο που διαμορφώνονται οι συμβάσεις αυτές. Δίδεται έμφαση στην ιδιαίτερη δομή και το περιεχόμενο τέτοιων συμβάσεων καθώς και στη διαδικασία από την πρώτη συζήτηση, μέχρι την υπογραφή και την ολοκλήρωσή τους.

Δεύτερον, να κατανοήσουν τους σκοπούς των συμβάσεων αυτών και τη μεθοδολογία ερμηνείας τους. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο τόσο στο στάδιο της κατάρτισης της σύμβασης (ώστε να επιλέγεται η βέλτιστη διατύπωση) όσο και στο στάδιο της ex post ερμηνείας της (ώστε π.χ. να εντοπίζονται οι συμφέρουσες ερμηνευτικές εκδοχές που μπορούν να προβληθούν σε διαπραγμάτευση ή αντιδικία).

Τρίτον, να αναπτύξουν περαιτέρω την ικανότητά τους να αξιολογούν τους νομικούς κινδύνους που απορρέουν από ορισμένη σύμβαση και να συντάσσουν και αντίστοιχες εκθέσεις νομικού ελέγχου (due diligence).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) αλλά και στελέχη εταιριών που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου εξειδίκευση σε θέματα κατάρτισης και αξιολόγησης σύνθετων εμπορικών συμβάσεων.

Η γνώση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για αυτούς που ασχολούνται - συμβουλευτικά - με τη διαπραγμάτευση και κατάρτιση τέτοιου είδους συμβάσεων, όσο και για αυτούς που χειρίζονται (στο πλαίσιο τακτικών δικαστηρίων ή διαιτησιών) υποθέσεις σχετικές με τέτοιου είδους ζητήματα.

Διδακτικές Ενότητες*

 • Γενικά ζητήματα (σύνταξη, κατάρτιση, ερμηνεία σύμβασης, due diligence, υπογραφή)
 • Συμβάσεις αντιπροσωπείας και διανομής
 • Συμβάσεις κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης (EPC και O&M)
 • Χρηματοδοτικές συμβάσεις
 • Εξαγορές Επιχειρήσεων (M&As)
 • Συμβάσεις παραχώρησης


 (*): Το αναλυτικό πρόγραμμα και η πλήρης σύνθεση των εισηγητών θα ανακοινωθούν σύντομα.
        Για πιθανές αλλαγές ημερομηνιών θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, ενώ μπορείτε να επικοινωνείτε με το τμήμα εκπαίδευσης.

Ευάγγελος Ν. Κουράκης,

Ο Ευάγγελος Ν. Κουράκης είναι Δικηγόρος Αθηνών και Εταίρος (partner) στην Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη, μία από τις μεγαλύτερες Δικηγορικές Εταιρείες στην Ελλάδα. Εξειδικεύεται στους τομείς των εμπορικών συμβάσεων (διαπραγμάτευση και κατάρτιση), της επίλυσης εμπορικών διαφορών, των ιδιωτικοποιήσεων / παραχωρήσεων και της ενέργειας. Είναι αριστούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών καθώς και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία με κατεύθυνση Ψυχολογίας). Είναι, επίσης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge (μεταπτυχιακό πρόγραμμα) με εξειδίκευση σε θέματα διεθνούς εμπορικού δικαίου καθώς και υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σειρά συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει πλειάδα άρθρων σε νομικά περιοδικά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Στους συμμετέχοντες προσφέρεται ηλεκτρονική πρόσβαση στο ΔΕΕ έως τέλος του 2020

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">