Γράμμα προς τους εκπαιδευτικούς

«Η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων», Αριστοτέλης (384 – 322 π.Χ.)

Συνεχής είναι η αγωνία όλων μας για το πώς μπορούμε να παιδεύσουμε τα παιδιά μας ώστε να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε ενήλικους ελεύθερους και υπεύθυνους, με κρίση και με δύναμη αισθημάτων και πνεύματος. Πιστεύουμε απόλυτα ότι είναι εντελώς απαραίτητο να εκπαιδευόμαστε ως ενεργοί πολίτες από την παιδική μας ηλικία. Είναι για το καλό όλων μας να αντιλαμβανόμαστε από νωρίς ότι σε μία δημοκρατική κοινωνία υπάρχουν αξίες και κανόνες που σκοπό έχουν να προστατεύουν τα δικαιώματά μας αλλά και να ξεκαθαρίζουν τις υποχρεώσεις μας.

Αυτό είναι το όραμα της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης: Nα συνδράμουμε τα παιδιά μας στην κατανόηση βασικών αρχών και αξιών ώστε αυτά να γίνουν ενεργοί πολίτες που θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους και θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των άλλων, σε μία δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία.

Μέσα από μια πλειάδα από ευχάριστες και ταυτόχρονα διδακτικές ιστορίες ενταγμένες στη ζωή και την καθημερινότητά τους, τα παιδιά μας μαθαίνουν βασικές για νομικές έννοιες και θεσμούς, που θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στη μετέπειτα ζωή τους. Γιατί ένα παιδί που γνωρίζει… είναι σαφώς πιο δυνατό, πιο σίγουρο και πιο ασφαλές! Η γνώση φέρνει δύναμη. Και είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν ότι είναι ανάγκη... να μαθαίνουν!

Η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη προσδοκά και εργάζεται ώστε η σειρά των βιβλίων της να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτό διοργανώνει σειρά Ημερίδων, σεμιναρίων, Εκπαιδευτικών προγραμμάτων και βιωματικών εργαστηρίων.

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">