ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με την υποστήριξη του περιοδικού «ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΩΝ»

Κατάρτιση, Ερμηνεία, Πρακτική Εφαρμογή

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
Φυσική παρουσία
Εισηγητές: Γ. Κατσαράκης,, Director, Venta Projects Limited, London, N. Κορίτσας, Managing Partner στην Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη, Ε. Κουράκης, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη, LL.M. Cambridge, Α. Κυριακούλης, Partner - Holman Fenwick Willan London, Γ. Λογοθέτης, Διευθυντής Κλάδου Συμβάσεων και Διαγωνισμών στη ΔΕΗ, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη, Ν. Σαλακάς, General Manager - Chief Legal and Governance Officer στην Alpha Bank, LL.M, Π. Στρούμπος , Head of Legal Fraport Greece
 Δείτε όλους τους εισηγητές
Διάρκεια: 33 ώρες
Ημερ/νία: Τρίτη 28 Μαίου 2019
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: 28, 30 Μαΐου & 4, 6, 11, 13, 18 Ιουνίου 2019 (κάθε Τρίτη & Πέμπτη 17:30 - 20:30)
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΔΕΕ - ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΔΕΕ - ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ

Το περιοδικό « Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών» ( ΔΕΕ) διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύγχρονες Εμπορικές Συμβάσεις» με σκοπό την Κατάρτιση του νομικού κόσμου σε επίκαιρα και πρακτικής σημασίας θέματα εμπορικών συμβάσεων από κορυφαίους νομικούς και επαγγελματίες της πράξης.

Oι σύγχρονες εμπορικές συμβάσεις, συχνά εμπνευσμένες από την Αγγλοσα- ξονική πρακτική, είναι πολυσέλιδα κείμενα με ιδιαίτερη ορολογία, γλώσσα και δομή. Ο σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους συμμετέχοντες είναι πολλαπλός: Πρώτον, να εμβαθύνουν στον τρόπο που διαμορφώνονται οι συμβάσεις αυτές. Δίδεται έμφαση στην ιδιαίτερη δομή και το περιεχόμενο τέτοιων συμβάσεων καθώς και στη διαδικασία από την πρώτη συζήτηση, μέχρι την υπογραφή και την ολοκλήρωσή τους.

Δεύτερον, να κατανοήσουν τους σκοπούς των συμβάσεων αυτών και τη μεθοδολογία ερμηνείας τους. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο τόσο στο στάδιο της κατάρτισης της σύμβασης (ώστε να επιλέγεται η βέλτιστη διατύπωση) όσο και στο στάδιο της ex post ερμηνείας της (ώστε π.χ. να εντοπίζονται οι συμφέρουσες ερμηνευτικές εκδοχές που μπορούν να προβληθούν σε διαπραγμάτευση ή αντιδικία).

Τρίτον, να αναπτύξουν περαιτέρω την ικανότητά τους να αξιολογούν τους νομικούς κινδύνους που απορρέουν από ορισμένη σύμβαση και να συντάσσουν και αντίστοιχες εκθέσεις νομικού ελέγχου (due diligence).

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) αλλά και στελέχη εταιριών που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου εξειδίκευση σε θέματα κατάρτισης και αξιολόγησης σύνθετων εμπορικών συμβάσεων.

Η γνώση αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη τόσο για αυτούς που ασχολούνται - συμβουλευτικά - με τη διαπραγμάτευση και κατάρτιση τέτοιου είδους συμβάσεων, όσο και για αυτούς που χειρίζονται (στο πλαίσιο τακτικών δικαστηρίων ή διαιτησιών) υποθέσεις σχετικές με τέτοιου είδους ζητήματα.

Διδακτικές Ενότητες

 • Γενικά ζητήματα (σύνταξη, κατάρτιση, ερμηνεία σύμβασης, due diligence, υπογραφή)
 • Συμβάσεις αντιπροσωπείας και διανομής
 • Συμβάσεις κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης (EPC και O&M)
 • Χρηματοδοτικές συμβάσεις
 • Εξαγορές Επιχειρήσεων (M&As)
 • Συμβάσεις παραχώρησης

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα


Γ. Κατσαράκης, Director, Venta Projects Limited, London

Ο Γιάννης Κατσαράκης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ασχολείται κατά βάση με τις εξαγορές επιχειρήσεων. Από το 2007 μέχρι το 2014, ήταν στέλεχος στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής στην επενδυτική τράπεζα UBS στο Λονδίνο και από τη θέση αυτή έχει συμβουλεύσει σε πολλές συναλλαγές στην Ελλάδα και στην Ανατολική Ευρώπη. Από το 2015, έχει ιδρύσει τη δική του συμβουλευτική εταιρία, την VENTA PROJECTS, με έδρα το Λονδίνο. Στην Ελλάδα, έχει ασχοληθεί με πολλές συναλλαγές, ιδιωτικές και ιδιωτικοποιήσεις. Πρόσφατα, ήταν σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριου 2018.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη στρατηγική συμβουλευτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει επίσης εμπειρία στο private equity. Έχει πτυχίο οικονομικών από το Yale University και ΜΒΑ από το Harvard Business School.


N. Κορίτσας, Managing Partner στην Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη

Ο Νίκος Κορίτσας είναι Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας «Κουταλίδη», επικεφαλής του τμήματος εξαγορών και συγχωνεύσεων και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στις εθνικές και διασυνοριακές συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών,  στο τραπεζικό, στις χρηματοδοτήσεις και την αναδιάρθρωση χρέους καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις. Συστήνεται ως κορυφαίος δικηγόρος στην Ελλάδα  στoυς νομικούς οδηγούς  ‘IFLR’ και ‘Chambers and Partners’ στους τομείς του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού δικαίου αλλά και ως κορυφαίος δικηγόρος και στον τομέα του εταιρικού και εμπορικού δικαίου από το  ‘Chambers and Partners’. Χαρακτηριστικά, η ετήσια αναφορά του ‘Chambers’ για το 2016 αναφέρει:


 • «Ο Νίκος Κορίτσας είναι ένας από τους πλέον ειδήμονες δικηγόρους της χώρας όσον αφορά το τραπεζικό και το χρηματοπιστωτικό δίκαιο».
 • «Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και εξαιρετικός στη γεφύρωση των σχέσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων σε μια υπόθεση μερών».

Μεταξύ άλλων, έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες:

 • Στη Fraport Hellas S.A. στο ιδιαίτερα υψηλού οικονομικού αντικειμένου πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης 14 περιφερειακών αεροδρομιών της Ελλάδας.
 • Στο ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ ΑΕ.
 • Στην Alpha Bank για την εξαγορά των λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών της Citibank στην Ελλάδα (asset deal) καθώς και για την εξαγορά του 100% των μετοχών της Diners Club Greece S.A.
 • Στη Vodafone Hellas για την αγορά του μεγαλύτερου μέρους της Hellas on Line S.A και τον επακόλουθο διαγωνισμό για την αγορά των υπολειπόμενων μετοχών και την εξαγορά της μειοψηφίας. 
 • Στην Credit Agricole για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας στην Αlpha Bank.
 • Στην Lazard Freres Banque στο συμβουλευτικό της ρόλο για την ανακεφαλαιοποίηση και την αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.
 • Στις Credit Suisse, UBS, HSBC, BNP Paribas and Wilmington Trust για την προσφορά 275 εκατομμυρίων από την  S&B

Τέλος, έχει ασχοληθεί με τη χρηματοδότηση των έργων για τους περιφερειακούς αθηναϊκούς δρόμους καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου «Μαλιακός – Κλειδί».


Α. Κυριακούλης, Partner - Holman Fenwick Willan London

Ο Α. Κυριακούλης εξειδικεύεται στις σύνθετες εταιρικές υποθέσεις διεθνώς. Στο Legal 500 UK εμφανίζεται με εξαιρετικές συστάσεις από τους πελάτες του, ενώ το IFLR1000 τον κατατάσσει ως καταξιωμένο επαγγελματία στους τομείς Εξαγορές & Συγχωνεύσεις και  Project Development. Πριν από την HFW, ο Α. Κυριακούλης εργαζόταν στην Clifford Chance. Ο Α. Κυριακούλης εξειδικεύεται: 1) Στην εκπροσώπηση αγοραστών, πωλητών και διοίκησης σε διασυνοριακές Εξαγορές & Συγχωνεύσεις, καθώς και σε συναλλαγές ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου αναφορικά με την αγορά ή την πώληση εταιρειών ή παγίων  2) Στην παροχή συμβουλών αναφορικά με έργα υποδομών μεγάλης κλίμακας που έχουν τη μορφή συμπράξεων ιδιωτικού – δημοσίου τομέα ή ιδιωτικοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εκπροσώπησης του ΤΑΙΠΕΔ στην πώληση πλειοψηφικού μεριδίου της ΔΕΣΦΑ ΑΕ, ποσού 535 εκ. Ευρώ  3) Στην παροχή συμβουλών σε Διοικητικά Συμβούλια εισηγμένων ή μη εισηγμένων εταιρειών και στο δημόσιο αναφορικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης και στρατηγικής 4) Στην εκπροσώπηση ιδιωτών οικογενειακών επενδυτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων φορέων στο ΗΒ, την κεντρική Ευρώπη και διεθνώς αναφορικά με ένα ευρύ φάσμα κεφαλαίων καινοτομίας και στρατηγικών συνεργασιών / συμπράξεων  5) Στην υποστήριξη επιχειρηματιών και εταιρειών ιδιωτικού τομέα σε ευρύ φάσμα συναλλαγών -  Στην παροχή συμβουλών σε εκδότες και επενδυτές αναφορικά με εισηγμένο ή μη εισηγμένο χρέος 6) Στην παροχή συμβουλών σχετικά με τη δομή και την εφαρμογή σύνθετων αναδιαρθρώσεων


Γ. Λογοθέτης, Διευθυντής Κλάδου Συμβάσεων και Διαγωνισμών στη ΔΕΗ, Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία Κουταλίδη

Γρηγόρης Π. Λογοθέτης, Επικεφαλής Εταίρος του Τμήματος Επίλυσης Διαφορών (Επιδικιών, Διαιτησιών και Διαμεσολαβήσεων) της Δικηγορικής Εταιρείας Κουταλίδη, Διευθυντής του Κλάδου Διαγωνισμών και Συμβάσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε., Δικηγόρος (Πειραιώς) παρ’ Αρείω Πάγω. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εμπορικών/κατασκευαστικών διαιτησιών με την ιδιότητα του συνηγόρου ή του διαιτητή, συμπεριλαμβανομένων ad hoc διεθνών διαιτησιών και διεθνών εμπορικών διαιτησιών υπό τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαστηρίου Διαιτησίας (International Court of Arbitration) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), της UNCITRAL και της London Maritime Arbitrators Association (LMAA). Υπό την ιδιότητα του Διευθυντή του Κλάδου Διαγωνισμών και Συμβάσεων της Δ.Ε.Η. έχει παρασταθεί και συμπράξει και σε πληθώρα διαδικασιών επιτροπών φιλικού διακανονισμού διαφορών της Επιχείρησης στο πλαίσιο εκτέλεσης μεγάλων κατασκευαστικών συμβάσεων. Μέλος της International Bar Association (IBA) και του ICC Hellas. Ομιλεί την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα.


Π. Στρούμπος, Επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Fraport-Greece

Ο Περικλής Στρούμπος οργάνωσε και διοικεί το Νομικό Τμήμα της Fraport Greece επιτυγχάνοντας την ομαλή ανάληψη της λειτουργίας των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων τον Απρίλιο του 2017, ένα έργο αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Legal 500 GC Powerlist για την Ελλάδα και την Κύπρο του έτους 2018 και τιμήθηκε ως μέλος της ομάδας της Fraport Greece, με τα βραβεία IJ Global Award “Airport Deal of the Year” και EMEA project finance “Best Transport Infrastructure deal in Central and Eastern Europe”.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο ACC Value Challenge 2016 award ως επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. (ΑΑΑΕ) για την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής διαδικασίας για την ανάκτηση εσόδων που επέτρεψε στην ΑΑΑΕ να ανακτήσει περίπου 5εκ. € χαμένων διοδίων και παράλληλα να εξοικονομήσει 2.5εκ. € νομικών δαπανών. Ως επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της ΑΑΑΕ πέτυχε την αναδιάρθρωση του Έργου Παραχώρησης Μαλιακός Κλειδί αξίας 1δισεκ. €  το 2013.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Περικλής Στρούμπος συμβούλευσε και εκπροσώπησε μεγάλους Πελάτες σε όλα τα στάδια διαπραγματεύσεων και εκτέλεσης της συμβάσεως σε μερικά πολύ μεγάλα Έργα Υποδομής και έχει εκτεταμένη εμπειρία στην επίλυση διαφορών. Είναι τακτικός ομιλητής για ζητήματα σχετικά με τη Διεθνή Διαιτησία.

Έχει πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ΜΒΑ από το CASS Business School, και μεταπτυχιακό δίπλωμα φορολογικού δικαίου.

Ο Περικλής Στρούμπος οργάνωσε και διοικεί το Νομικό Τμήμα της Fraport Greece επιτυγχάνοντας την ομαλή ανάληψη της λειτουργίας των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων τον Απρίλιο του 2017, ένα έργο αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο Legal 500 GC Powerlist για την Ελλάδα και την Κύπρο του έτους 2018 και τιμήθηκε ως μέλος της ομάδας της Fraport Greece, με τα βραβεία IJ Global Award “Airport Deal of the Year” και EMEA project finance “Best Transport Infrastructure deal in Central and Eastern Europe”.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο ACC Value Challenge 2016 award ως επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. (ΑΑΑΕ) για την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής διαδικασίας για την ανάκτηση εσόδων που επέτρεψε στην ΑΑΑΕ να ανακτήσει περίπου 5εκ. € χαμένων διοδίων και παράλληλα να εξοικονομήσει 2.5εκ. € νομικών δαπανών. Ως επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της ΑΑΑΕ πέτυχε την αναδιάρθρωση του Έργου Παραχώρησης Μαλιακός Κλειδί αξίας 1δισεκ. €  το 2013.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Περικλής Στρούμπος συμβούλευσε και εκπροσώπησε μεγάλους Πελάτες σε όλα τα στάδια διαπραγματεύσεων και εκτέλεσης της συμβάσεως σε μερικά πολύ μεγάλα Έργα Υποδομής και έχει εκτεταμένη εμπειρία στην επίλυση διαφορών. Είναι τακτικός ομιλητής για ζητήματα σχετικά με τη Διεθνή Διαιτησία.

Έχει πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ΜΒΑ από το CASS Business School, και μεταπτυχιακό δίπλωμα φορολογικού δικαίου.


Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Αίθουσα Λυκαβηττός
«Λυκαβηττός»
Αίθουσα Ευρώπη
«Ευρώπη»
Αίθουσα Πλειάδες
«Πλειάδες»
Αίθουσα Ευνομία
«Ευνομία»
Αίθουσα Μέλλον
«Μέλλον»

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις   https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg 

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακυρώσεις κρατήσεων θα γίνονται δεκτές χωρίς οικονομική επιβάρυνση MONO εφόσον κοινοποιούνται στη γραμματεία των σεμιναρίων 5 ημέρες πριν την έναρξη του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος. Ακυρώσεις που θα λάβουν χώρα πέραν αυτού του χρόνου, επιβαρύνονται με το 100% του κόστους συμμετοχής.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΕΝΤΕ (5) ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Το περιοδικό «Δίκαιο Επιχειρήσεων & Εταιριών» (ΔΕΕ) προσφέρει πλήρη κάλυψη διδάκτρων σε 5 προπτυχιακούς φοιτητές Ελληνικών Νομικών Σχολών.

Συνδρομητές: Ειδική προνομιακή τιμή εγγραφής

Μη συνδρομητές: Δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στο ΔΕΕ έως το τέλος του 2019

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε δεδομένα μέσω cookies για την σωστή λειτουργία του website , καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών μας, εσείς όμως θα αποφασίσετε για τα δεδομένα αυτά.

30%
Γιατί αυτά τα δεδομένα είναι σημαντικά;

Έτσι μας βοηθάτε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας & να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Όροι Χρήσης
">