Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Βίντεο (On Demand)

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΚ

Μετά και τον πρόσφατο Ν 4637/2019

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΚ
Βίντεο (On Demand)
Βίντεο (On Demand)
Κόστος Συμμετοχής:
 
 • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
 • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Κωδικός Προϊόντος : 17517
Ημερ/νία: Οn demand
Διάρκεια: 4 ώρες
Εισηγητής: Σ. Χούρσογλου, Δικηγόρος, DEA

Η περιουσιακή εγκληματικότητα καταλαμβάνει ένα ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της δικηγορικής και δικαστηριακής ύλης και ο νέος ΠΚ διαμόρφωσε ένα νέο και καινοτόμο τοπίο στο δίκαιο των εγκλημάτων κατά της περιουσίας

Η επαρκής γνώση και η αποτελεσματική διαχείριση αυτού του νέου νομικού πλαισίου συνιστά conditio sine qua non της επιτυχημένης αντιμετώπισης κάθε περιουσιακής αντιδικίας. Το Σεμινάριο επιδιώκει να καταστήσει σαφείς και κατανοητές τις επιλογές του νέου ΠΚ (Ν 4619/2019) στο δίκαιο των εγκλημάτων κατά της περιουσίας stricto sensu, προς άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων που θα ανακύψουν στην ποινική πρακτική.

Το Σεμινάριο απευθύνεται στους νομικούς, ιδίως, της πράξης, δικαστές και δικηγόρους, και μάλιστα όχι μόνον τους αποκλειστικά ενασχολούμενους με  το ποινικό δίκαιο, αφού η επαρκής γνώση των διατάξεων περί της ποινικής προστασίας της περιουσίας, και των νομικών εργαλείων που αυτές χορηγούν, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή αντιμετώπιση σωρείας υποθέσεων.

 • Η αναμόρφωση των κακουργημάτων κατά της περιουσίας
  - Η βασική επιβαρυντική περίσταση (όφελος και ζημία άνω των 120.000 €)
  - Τα περιουσιακά κακουργήματα κατά του stricto sensu δημοσίου τομέα
 • Η ενίσχυση της εξάρτησης της τιμωρίας των εγκλημάτων κατά της περιουσίας από την ιδιωτική βούληση
  - Η διεύρυνση της κατ’ έγκληση δίωξης
  - Η ικανοποίηση του παθόντος και η επέκταση των ποινικών συνεπειών της
 • Οι μεταβολές του αξιοποίνου
  - Αποποινικοποιήσεις
  - Ποινικοποιήσεις
 • Οι τροποποιήσεις των αντικειμενικών υποστάσεων
  - Στην απάτη
  - Στην απιστία
  - Στην παρακώλυση συναγωνισμού
  - Στην καταδολίευση δανειστών
 • Τα πλαίσια ποινών των κακουργημάτων κατά της περιουσίας
 • Τα πλαίσια ποινών των πλημμελημάτων κατά της περιουσίας
 • Οι εναλλακτικοί τρόποι περαίωσης της ποινικής διαδικασίας στα εγκλήματα κατά της περιουσίας
  - Η υφ’ όρων αποχή από την ποινική δίωξη για την κακουργηματική απιστία
  - Η ποινική συνδιαλλαγή στα χωρίς βία ή απειλή κακουργήματα κατά της περιουσίας
  -Η ποινική διαπραγμάτευση στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα κατά της περιουσίας
 • Η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων
 • Η ενοποίηση της ενδιάμεσης διαδικασίας (αποκλειστική αρμοδιότητα του Συμβουλίου Πλημ/κών)

Σταύρος Ο. Χούρσογλου,

Ο Σταύρος Ο. Χούρσογλου είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, διαχειριστής εταίρος της δικηγορικής εταιρίας Σταύρος Ο. Χούρσογλου και Συνεργάτες, απόφοιτος των Νομικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Grenoble Γαλλίας, και μεταπτυχιακώς εκπαιδευθείς στο ποινικό δίκαιο στα Πανεπιστήμια Aix-Marseille ΙΙΙ και Panthéon-Sorbonne Γαλλίας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, από την οποία έλαβε το βραβείο Κωνσταντίνου Τσιριμώκου, της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου, και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΝοΒ (υπεύθυνος ποινικής ύλης). Υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του ΚΠΔ, και έχει διδάξει και εισηγηθεί ζητήματα ποινικού δικαίου και ποινικής δικονομίας σε εκδηλώσεις και προγράμματα έγκυρων ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και σχολιασμούς δικαστικών αποφάσεων σε θέματα ποινικού ενδιαφέροντος. Δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο του ποινικού δικαίου, με εξειδίκευση στα οικονομικά εγκλήματα και στην ποινική αναιρετική διαδικασία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, έως 12 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">