Παρακαλώ Περιμένετε
Σας μεταφέρουμε στο καλάθι για να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας
Βίντεο (On Demand)

Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πρακτική εφαρμογή και νομολογιακές εξελίξεις

Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Βίντεο (On Demand)
Βίντεο (On Demand)
Κόστος Συμμετοχής:
 
  • ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  • NEOI - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Κωδικός Προϊόντος : 16940
Ημερ/νία: On demand
Διάρκεια: 8 ώρες
Εισηγητές: Κ. Σαϊτάκης, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΕΚΠΑ, Α. Παπαδόπουλος, Δικηγόρος, LL.M. Αστικού Δικαίου, Senior Associate FNG Δικηγορική Εταιρία
 Δείτε όλους τους εισηγητές

Το Σεμινάριο αυτό θα κάνει μια πλήρη και σφαιρική παρουσίαση και κριτική ανάλυση των πορισμάτων της ελληνικής νομολογίας στο πεδίο του δικαίου της αποζημίωσης. Επειδή πρόκειται για ζητήματα με τεράστια πρακτική σημασία, η ανάλυση εστιάζει κυρίως στην πρακτική εφαρμογή των σχετικών κανόνων δικαίου επί παραδειγμάτων από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους της πράξης που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το δίκαιο της αποζημίωσης καθώς και σε όσους νομικούς (προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές κ.λπ.) επιθυμούν να ενημερωθούν γύρω από το θέμα για εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς ή άλλους λόγους.

1η ημέρα - Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 (17:00 - 21:00)
Αρχές του δικαίου της αποζημίωσης
- Αποκαταστατικός χαρακτήρας της αποζημίωσης
- Πλήρης αποζημίωση - «Όλα ή τίποτε»
- Συγκεκριμένος και αφηρημένος υπολογισμός της ζημίας
- Χρηματική αποζημίωση και αυτούσια αποκατάσταση της ζημίας

Ζημία σε πράγμα
- Καταστροφή ή απώλεια πράγματος
- Οικονομική καταστροφή πράγματος
- Βλάβη πράγματος
- Θέματα συνυπολογισμού ζημίας και κέρδους
- Αποζημίωση για την απώλεια χρήσεως καθεαυτήν
- Χρόνος υπολογισμού της ζημίας
Συζήτηση

2η ημέρα - Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 (17:00 - 21:00)

Ζημία σε πρόσωπο
- Παρούσα και μέλλουσα ζημία
- Νοσήλια – Πλασματικές δαπάνες νοσηλείας
- Διαφυγόντα κέρδη λόγω ανικανότητας για εργασία
- Ειδική αποζημίωση για αναπηρία (ΑΚ 931)
- Θέματα συνυπολογισμού ζημίας και κέρδους (ΑΚ 930 παρ. 3)
- Χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη
- Αποζημίωση για θανάτωση προσώπου και ψυχική οδύνη

Ζητήματα παραγραφής

Tοκοφορία αξίωσης αποζημίωσης

Συζήτηση - πορίσματα

Κίμων Σαϊτάκης,

Ο Κίμων Σαϊτάκης είναι Δικηγόρος και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αστικό Δίκαιο. Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του καλύπτει ευρύ φάσμα του ιδιωτικού δικαίου και περιλαμβάνει δύο βιβλία, συμμετοχή σε συλλογικά έργα και δεκάδες δημοσιεύσεις στον ελληνικό επιστημονικό Τύπο (άρθρα και σχολιασμοί δικαστικών αποφάσεων). Επίσης, αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο επί εκλαϊκευμένων νομικών θεμάτων. Από το 2014 διδάσκει Αστικό Δίκαιο στα τμήματα που διοργανώνει η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για τους υποψηφίους της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για τις Κατατακτήριες Εξετάσεις των νομικών σχολών της χώρας, για τις Εξετάσεις των υποψηφίων δικηγόρων και τις Εξετάσεις επάρκειας κ.ά. Έχει διατελέσει εισηγητής σε νομικές ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης για νομικούς. Παράλληλα με τη δικηγορία, δραστηριοποιείται και ως νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, με ειδίκευση στον τομέα της εταιρικής χρηματοδότησης.

Αχιλλέας Παπαδόπουλος,

Ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος είναι Δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Αστικό Δίκαιο, με ειδίκευση σε θέματα αποζημίωσης στην αδικοπρακτική ευθύνη. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη δικαστική επιδίωξη απαιτήσεων (litigation) ως συνεργάτης διεθνών και ημεδαπών δικηγορικών εταιρειών και έχει εκπροσωπήσει μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις σε μεγάλο εύρος υποθέσεων. Εξειδικεύεται στους τομείς του αστικού, εμπορικού, εταιρικού, ασφαλιστικού και τραπεζικού δικαίου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΒΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, έως 12 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείσιμο
Ρυθμίσεις απορρήτου

Χρησιμοποιούμε μέσω cookies μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του website, καθώς και πληροφορίες που μας βοηθάνε να παρέχουμε το μέγιστο των υπηρεσιών που μόνο εσείς μας έχετε εξουσιοδοτήσει.

30%
Γιατί είναι σημαντικά;

Τα δεδομένα που μας έχετε εξουσιοδοτήσει να συγκεντρώνουμε μας βοηθάνε να βελτιώνουμε την εμπειρία σας ως χρήστες και να σας παρέχουμε ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση για τις νέες κυκλοφορίες εκδόσεων, την εκπαίδευση και τα προϊόντα λογισμικού και τεχνολογίας που σας ενδιαφέρουν.

Όροι Χρήσης
">