Βιντεοσκοπημένο

Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΗ


Όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν από την άσκηση ποινικής δίωξης μέχρι το (ουσιαστικό) πέρας της ανάκρισης
Εισηγητές: Ελευθεριάνος Α., Τσιρίδης Π.

Σε απόθεμα

Τιμή: 100,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 18279
6 ώρες
Εισηγητές: Ελευθεριάνος Α., Τσιρίδης Π.

Κύριος στόχος του Σεμιναρίου αυτού είναι να αναδείξει όλα τα πρακτικά ζητήματα και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τα πολλά και σημαντικά θέματα που ανακύπτουν στο πλαίσιο της κυρίας ανακρίσεως ως ένα από τα βασικότερα στάδια της προδικασίας στην ποινική δικονομία, από την άσκηση της ποινικής δίωξης και μέχρι το πέρας της ανακρίσεως. Περαιτέρω, αυτό που θα αποτελέσει κύρια επιδίωξη του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώση που θα είναι το αποτέλεσμα του συγκερασμού της δικαστικής πρακτικής και εμπειρίας από τη μια πλευρά και της δικηγορικής εμπειρίας από την άλλη, οι οποίες στηρίζονται τόσο στις απόψεις της θεωρίας όσο και στα νομολογιακά πορίσματα.

• Σύνταξη κατηγορητηρίου - Νομικός Χαρακτηρισμός
• Δικαιώματα κατηγορουμένου κατά την ανάκριση
• Δικαιώματα υποστηρίζοντος την κατηγορία κατά την ανάκριση
• Προσωρινή κράτηση - περιοριστικοί όροι
• Διαφωνία Εισαγγελέα - Ανακριτή (Δικαστικό Συμβούλιο)
• Άρση - αντικατάσταση όρων

• Αρμοδιότητα δικαστικού συμβουλίου (307 ΚΠΔ) κατά τη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης
• Ακυρότητες κατά την ανάκριση - Τρόπος προβολής - Αρμόδιο όργανο
• Ένταλμα σύλληψης – τυπικό πέρας ανάκρισης
• Ανακριτικές πράξεις
• Ουσιαστικό πέρας ανάκρισης (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών - Συμβούλιο Εφετών – Συμφωνία Εισαγγελέα και Προέδρου Εφετών 309 ΚΠΔ)

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε μαχόμενους δικηγόρους, δικαστές, εισαγγελείς, ασκούμενους δικηγόρους, φοιτητές, αστυνομικούς και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται να κατανοήσει την πρακτική διάσταση της κύριας ανάκρισης στην ποινική διαδικασία.

Αντώνιος Γ. Ελευθεριάνος

Ο Αντώνιος Γ. Ελευθεριάνος είναι Εισαγγελέας Πρωτοδικών και από το έτος 2017 υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Το έτος 2002 αποφοίτησε πρώτος από την Εθνική Σχολή Δικαστών και τοποθετήθηκε ως Εισαγγελικός Πάρεδρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προαγόμενος στο βαθμό του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών το επόμενο έτος. Το 2005 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Ποινικών Επιστημών από τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γενικό βαθμό Λίαν Καλώς». Κατά τα έτη 2007-2012 υπηρέτησε στο Τμήμα Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης και το Ανακριτικό Γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και, ακολούθως, κατά τα έτη 2013-2017, ως Επίκουρος Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς στο Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έχοντας στο μεταξύ προαχθεί στο βαθμό του Εισαγγελέα Πρωτοδικών το έτος 2014. Το έτος 2016 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Διεθνούς Δικαίου και Διπλωματικών Σπουδών από τη Σχολή Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με γενικό βαθμό Άριστα».

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕETΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Back to Top