130,00 €
Πέμπτη 03 Απριλίου 2025e-learning course

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Πρακτική εφαρμογή – Νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις
Εισηγητές: Δρυλλεράκης Ε., Γιαννίκας Κ.

Το πλέον καθιερωμένο και αναγνωρισμένο Σεμινάριο για το δίκαιο της ΑΕ επανέρχεται με έναν νέο επικαιροποιημένο κύκλο. Βασικός στόχος του είναι η ενημέρωση και εξοικείωση των συμμετεχόντων στην πράξη με το Δίκαιο της ΑΕ, όπως ισχύει, και ενημερώνεται διαρκώς με όλες τις εξελίξεις και τις αλλαγές που επέρχονται στον Ν 4548/2018. Η ανάγκη επικαιροποίησης του Σεμιναρίου υπαγορεύεται μεταξύ άλλων αφενός από τον Ν 5164/2024 με τον οποίο τροποποιούνται και προστίθενται διατάξεις στο 9ο Τμήμα του Ν 4548/2018 (Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις & Ετήσιες Εκθέσεις), σχετικά με την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας από τις ΑΕ και αφετέρου από τον Ν. 5178/2025 για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων στο Διοικητικό Συμβούλιο μη εισηγμένων ανωνύμων εταιρειών.

■ Σύσταση
→ Ίδρυση ΑΕ και τροποποιήσεις Καταστατικού
→ Διαδικασίες εγκρίσεως
→ Μονοπρόσωπη ΑΕ
→ Περιεχόμενο Καταστατικών
→ Εκτίμηση εισφορών και πιστοποίηση καταβολής κεφαλαίου

■ Διοικητικό Συμβούλιο
→ Λειτουργία ΔΣ
→ Κανόνες διαφάνειας
→ Μονομελές ΔΣ

■ Γενική Συνέλευση
→ Λειτουργία ΓΣ
→ Απόφαση χωρίς συνεδρίαση
→ Δικαιώματα μειοψηφίας - Ενώσεις μετόχων

■ Μετοχές
→ Υποχρεωτικώς ονομαστικές
→ Δεσμευμένες
→ Σειρές μετοχών
→ Δικαιώματα προαιρέσεως
→ Warrants

■ Ακυρότητες
→ Ακυρότητες και ανυπόστατο ΓΣ
→ Ελαττωματικές αποφάσεις ΔΣ

■ Λογιστικές διατάξεις

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους - νομικούς συμβούλους, οι οποίοι ασχολούνται με το εμπορικό, εταιρικό και οικονομικό Δίκαιο, αλλά και σε λογιστές, ορκωτούς ελεγκτές, διευθύνοντες και οικονομικούς συμβούλους επιχειρήσεων, οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν το Δίκαιο της ΑΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Εμμανουήλ Δρυλλεράκης

Ο Εμμανουήλ Δρυλλεράκης, Δικηγόρος Αθηνών παρ΄ Αρείω Πάγω, Εταίρος και Διαχειριστής της Δικηγορικής Εταιρείας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ, ειδικεύεται σε θέματα ανωνύμων εταιριών, M&A, εταιρικών μετασχηματισμών, ανταγωνισμού, συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεων και εταιρικής χρηματοδότησης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Lille II (1995) και από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Πρακτική Εφαρμογή» του Ι.Κ. Δρυλλεράκη και συγγραφέας επιστημονικών άρθρων για τις ΑΕ. Συμμετείχε στην παρουσίαση σεμιναρίων για τις ΑΕ και τον Ν 4548/2018, καθώς και ως εισηγητής σε σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων στους τομείς της εξειδίκευσής του.

Κλεομένης Γιαννίκας

Ο Κλεομένης Γιαννίκας, Δικηγόρος Αθηνών παρ΄ Αρείω Πάγω, Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ, ειδικεύεται στον τομέα του εταιρικού δικαίου, εξαγορών & μετασχηματισμών επιχειρήσεων και ανταγωνισμού. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002). Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας του ΣΕΒ για το νομοθετικό πλαίσιο της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων, καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης για τη σύνταξη και αναθεώρηση του πρότυπου Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης. Μετέχει στην Ομάδα Εργασίας του ΣΕΒ για θέματα ανταγωνισμού. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Πρακτική Εφαρμογή» του Ι.Κ. Δρυλλεράκη και συγγραφέας επιστημονικών άρθρων για τις ΑΕ. Συμμετείχε στην παρουσίαση σεμιναρίων για τις ΑΕ και τον Ν 4548/2018, καθώς και ως εισηγητής σε σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων στους τομείς της εξειδίκευσής του.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύναται να παρασχεθεί και ενδοεπιχειρησιακά, απόλυτα προσαρμοσμένο στα μέτρα της επιχείρησης, του οργανισμού ή του φορέα σας, στον χώρο και χρόνο που εσείς επιλέγετε. Για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή σχετικών αιτημάτων μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα ή να επικοινωνείτε στο 210 3678920 και το edu@nb.org.

Κωδ. 22625
4 ώρες
Εισηγητές: Δρυλλεράκης Ε., Γιαννίκας Κ.

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 130,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Πρακτική εφαρμογή – Νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2025 - ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Κωδ. 22625
4 ώρες
Εισηγητές: Δρυλλεράκης Ε., Γιαννίκας Κ.
Back to Top