Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Υπό το πρίσμα της δικαστικής ψυχολογίας

Εισηγητές: Πενταράκη Α.

Η δικαστική ψυχολογία αποτελεί τον επιστημονικό κλάδο που ασχολείται με ζητήματα που άπτονται τόσο της ψυχολογικής όσο και της νομικής επιστήμης. Τα ζητήματα αφορούν στο αστικό και ποινικό δίκαιο. Η πραγματογνωμοσύνη είναι η ένορκη κατάθεση προσώπων με ειδικές γνώσεις ή και εμπειρίες τέχνης ή επιστήμης για μια πραγματική κατάσταση, που σχετίζεται με το αντικείμενο της δίκης και η οποία ανάλογα με το στάδιο της διενέργειάς της διακρίνεται σε ανακριτική, δικαστηριακή και κατά την εκτέλεση. Ο σκοπός του Σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους εκπαιδευόμενους για το αντικείμενο της Ψυχολογικής - Δικαστικής Πραγματογνωμοσύνης, τις εφαρμογές της στην καθημερινή δικαστηριακή και κλινική πρακτική σε υποθέσεις αστικού και ποινικού δικαίου, τις αρμοδιότητες του Ψυχολόγου - Δικαστικού Πραγματογνώμονα και του Τεχνικού Συμβούλου, και τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις που την διέπουν.

  • Ο ρόλος και τα όρια του Ψυχολόγου - Πραγματογνώμονα
  • Μεθοδολογικά προβλήματα της Ψυχολογικής - Δικαστικής Πραγματογνωμοσύνης (αξιοπιστία και εγκυρότητα, προκαταλήψεις)
  • Η διενέργεια (τα βήματα) της Ψυχολογικής - Δικαστικής Πραγματογνωμοσύνης
  • Η Ψυχολογική Δικαστική Πραγματογνωμοσύνη στο Αστικό & Ποινικό Δίκαιο
  • Η διαφορετική θέση - αντίληψη του Δικαστή και του Ψυχολόγου - Δικαστικού Πραγματογνώμονα - Πώς τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν
  • Οι ρόλοι του Ψυχολόγου - Δικαστικού Πραγματογνώμονα και Τεχνικού Συμβούλου (δικαστική πραγματογνωμοσύνη, γνωμοδότηση,προετοιμασία μαρτύρων, παρουσία σε μαρτυρική κατάθεση - αυτόφωρη διαδικασία, κατά τα στάδια της ανάκρισης, στο δικαστήριο -αξιολόγηση μαρτυρικής κατάθεσης) - Πώς μπορούν οι ρόλοι του να διαφωτίσουν την πορεία μιας δίκης;
  • Ο ρόλος του Τεχνικού Συμβούλου
  • Πώς γίνεται η εξέταση ενός Δικαστικού Πραγματογνώμονα ή/και Τεχνικού Συμβούλου (μάρτυρα) κατά τη διάρκεια της δίκης;
  • Μελέτες περίπτωσης
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Δικηγόρους, Εισαγγελείς, Δικαστές, Ψυχολόγους, Ψυχίατρους.

Αλεξάνδρα Πενταράκη

Η Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη είναι Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’s College London, Κλινική Ψυχολόγος & Νευροψυχολόγος Παιδιών & Ενηλίκων. Η ίδια έχει πολυετές κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις. Έχει διδάξει εφαρμοσμένη ψυχολογία σε πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας, της Αιγύπτου, είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δικαστών και διδάσκει Γνωστική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ίδια είναι Εγγεγραμμένη Δικαστική Πραγματογνμονας σε Ελληνικά, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και διορίζεται τόσο από τις Εισαγγελίες, τα Δικαστήρια, τις Αστυνομικές Αρχές όσο και ως Τεχνική Σύμβουλος σε υποθέσεις αστικού και ποινικού δικαίου.
p>Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Κωδ. 19809|19810
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Πενταράκη Α.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 120,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Υπό το πρίσμα της δικαστικής ψυχολογίας

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κωδ. 19809|19810
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Πενταράκη Α.
Back to Top