Δωρεάν Μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα
Κωδ. 19223|19224
5 ώρες
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Σπυρίδωνος Α.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν 4548/2018


Εισηγητές: Σπυρίδωνος Α.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 145,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19223|19224
5 ώρες
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 (16:30 - 21:30)
Εισηγητές: Σπυρίδωνος Α.

To Σεμινάριο στοχεύει να παρουσιάσει ένα από τα πιο φλέγοντα και αμφιλεγόμενα ζητήματα του δικαίου της ΑΕ, αυτό της εταιρικής αγωγής και της ευθύνης της διοίκησης της ΑΕ και των δυνατοτήτων της μειοψηφίας να στραφεί ενάντια στην ελεγχόμενη από την πλειοψηφία εταιρική διοίκηση. Ένα ζήτημα που κρίνει συχνά την ίδια τη συνύπαρξη και συγκατοίκηση των μετόχων κάτω από την ίδια «νομική και επιχειρηματική στέγη» μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση ή την άδοξη εγκατάλειψη της προσπάθειάς τους. Παράλληλα, θα αναδειχθούν όλα τα μειονεκτήματα της νομοθετικής μεταβολής του Ν 4548/2018 στο συγκεκριμένο ζήτημα που διαπερνά όλο το δίκαιο της ΑΕ με τον πλέον καθοριστικό τρόπο.

Ευθύνη μελών ΔΣ
  • Περιπτώσεις, περιορισμοί, εξαιρέσεις, επιμέλεια συνετού επιχειρηματία, κανόνας επιχειρηματικής κρίσης
  • Υποκατάστατοι
  • Παραγραφή αξιώσεων - μείωση χρόνου
  • Έγκριση συνολικής διαχείρισης

Παραίτηση ή συμβιβασμός της ΑΕ για αξιώσεις της - δικαίωμα veto της μειοψηφίας
  • Άσκηση αξιώσεων της ΑΕ με αίτημα της μειοψηφίας
  • Ειδικός εκπρόσωπος
    - Δικαστικός ορισμός
    - Διαχείριση και διάθεση της εταιρικής αγωγής
    - Το «προφανώς υπέρτερο συμφέρον» της ΑΕ ως θεμέλιο μη αποκατάστασης της εταιρικής ζημίας

Αποκατάσταση έμμεσης ζημίας μετόχου - υπόσταση μετοχικού δικαιώματος

Συμπεράσματα

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους της πράξης, νομικούς συμβούλους, επικεφαλής νομικών υπηρεσιών εταιριών, φορέων, οργανισμών, επιχειρηματικούς παράγοντες, οικονομικούς συμβούλους, συμβούλους επιχειρήσεων και γενικότερα σε όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί για τον χειρισμό και την αντιμετώπιση ενός από τα πιο κρίσιμα ζητήματα του δικαίου της ΑΕ

Αλέξανδρος Π. Σπυρίδωνος

Ο Αλέξανδρος Π. Σπυρίδωνος είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, κάτοχος μεταπτυχιακού LLM - London School of Economics (Commercial, Corporate and Media Law), αριστούχος υπότροφος Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη και αριστούχος Διδάκτωρ Εμπορικού Δικαίου Νομικής Αθηνών. Συγγραφέας βιβλίων σε περισσότερες εκδόσεις: «Τα δικαιώματα της μειοψηφίας στην Ανώνυμη Εταιρεία», «Δίκαιο ΙΚΕ και ΕΠΕ», «Διαγράμματα Εταιρικού Δικαίου», «Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων μέσω Διαδικτυακής Πλατφόρμας» (ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ), έχει επιμεληθεί επιστημονικά τον Κώδικα «Μισθώσεις Ακινήτων», συμμετέχει σε «ΚΠολΔ Κατ’ άρθρο ερμηνεία» (Χαρούλα Απαλαγάκη), «Ειδικές διαδικασίες κατά τον Νέο ΚΠολΔ» (Αρεοπαγίτης ε.τ. Ν. Λεοντής) για Δικονομίας Μισθώσεων, «Σύγχρονα ζητήματα δικαίου ακινήτων» και «Το Δίκαιο της ΑΕ» (Ε. Περάκης). Ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και πλήθος σεμιναρίων. Τακτικός αρθρογράφος στον επιστημονικό Τύπο, «Έξυπνα Συμβόλαια (Smart contracts) και ελευθερία των συμβάσεων» (ΠαΠει-ΕΣ), «Δημόσιο Συμφέρον και Δημόσιες Συμβάσεις» (εισήγηση στην ΕΣΔΙ), «Η νομική οντότητα ως νέος θεσμός του εταιρικού δικαίου» (Αναμν. Τομ. Λ. Γεωργακόπουλου, ΤτΕ), «Ο προσωρινός (;) χαρακτήρας της ρύθμισης κατάστασης με ασφαλιστικά μέτρα.» (Ένωση Δικονομολόγων) κ.ά.. Μέλος Εταιρείας Μελετών Εμπορικού Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ), Ένωσης Δικονομολόγων, Αστικολόγων, Διαιτησίας, Εμπορικολόγων, ΔΣ Κοινωφελούς Ιδρύματος Βουδούρη, Συλλόγου Αποφοίτων LSE, European Law Observatory on New Technologies (ELONTech), Επιστημονικός Συνεργάτης ΔιΤΕ.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,06%.

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: Αλέξανδρος Π. Σπυρίδωνος

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  51674

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ

Α.Φ.Μ 094443580

ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Back to Top