Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024e-learning

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΑΣΙΚΑ

Οι διαφορές που ανακύπτουν και η διαμορφωθείσα νομολογία

Εισηγητές: Γαλάνης Π.

Με το παρόν Σεμινάριο, ο εκπαιδευόμενος θα αποκτήσει ουσιαστική γνώση του τρόπου χειρισμού νομικών προβλημάτων ακινήτων που κατέστησαν δασικά και λόγω αυτού του γεγονότος εγείρονται αξιοσημείωτα ζητήματα διοικητικού και ιδιωτικού δικαίου (ιδιοκτησιακές διαφορές), αφού θα έλθει σε γόνιμη επαφή με τις βασικές έννοιες του τομέα και τη νομολογία του ΣτΕ σε ζητήματα δασικών χαρτών και δασικών χαρακτηρισμών. Κατά συνέπεια, ο εκπαιδευόμενος με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα έχει μία πλήρη, συνολική και επίκαιρη εικόνα του κλάδου του Δικαίου Περιβάλλοντος και Πολεοδομικού Δικαίου, όσον αφορά στη δασική νομοθεσία.

 • Εισαγωγή στην προβληματική των ιδιωτικών ακινήτων που χαρακτηρίστηκαν δασικά
  • Προβληματικές Δασικού Δικαίου: διαστάσεις αστικού και διοικητικού δικαίου
  • Ιστορία Δασικής νομοθεσίας ως σήμερα – Δασική δημόσια κτήση
  • Η αρχική διαδικασία χαρακτηρισμού του άρθρου 14 Ν. 998/1979 και η δικαστική προστασία εναντίον του

 

 • Δασικοί Χάρτες
  • Εννοιολογικές αποσαφηνίσεις: ιδιωτικό και δημόσιο δάσος/δασική έκταση, δασικός χάρτης
  • Αντιρρήσεις και δικαστική προστασία κατά κυρωμένου Χάρτη
  • Σχέση αντιρρήσεων και Κτηματολογίου: Κτηματογράφηση και Δασολόγιο

 

 • Ειδικές περιπτώσεις ακινήτων
  • Εκτάσεις που εμπίπτουν στη δασική νομοθεσία κατά νόμο
  • Δασωμένοι αγροί
  • Χορτολιβαδικές εκτάσεις
  • Φρυγανικές εκτάσεις
  • Τύχη των ακινήτων που χαρακτηρίστηκαν δασικού χαρακτήρα
  • Επισκόπηση καίριας νομολογίας

Το Σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, στελέχη εταιρειών, δικηγορικών γραφείων & δικηγορικών εταιρειών, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των συναφών ειδικοτήτων με το Πολεοδομικό και Περιβαλλοντικό Δίκαιο.

Παναγιώτης Γαλάνης

Ο Παναγιώτης Γαλάνης είναι Δικηγόρος και νομικός σύμβουλος Περιβαλλοντικού-Πολεοδομικού Δικαίου, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ και Μεταδιδάκτωρ Δικαίου Περιβάλλοντος στην ίδια σχολή. Έχει συγγράψει βιβλία δικαίου περιβάλλοντος, με τίτλο «Δημόσιο Δίκαιο της Αναδάσωσης», «Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αδειοδότηση», «Δίκαιο για την κλιματική αλλαγή», «Μέσα και Εργαλεία Εφαρμογής του Πολεοδομικού Σχεδιασμού», «Το νομικό πλαίσιο της Δόμησης», «Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Περιβάλλοντος», «Πρακτικά Θέματα Δικαίου Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας», «Πολιτιστικό Δίκαιο» και «Δασικό Δίκαιο» (εκδ. NOMIKH ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ), καθώς και περισσότερες από 60 μελέτες δημοσιευθείσες (ή υπό δημοσίευση) σε νομικά περιοδικά, όπως και σχολιασμούς αποφάσεων. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πανεπιστημιακά Συνέδρια, π.χ. ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ, αλλά και πολυάριθμα σεμινάρια σε φορείς κατάρτισης μηχανικών και νομικών.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20561 | 20562 | 20563
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Γαλάνης Π.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 120,00 € Ειδική Τιμή 84,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Οι διαφορές που ανακύπτουν και η διαμορφωθείσα νομολογία

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΑΣΙΚΑ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20561 | 20562 | 20563
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Γαλάνης Π.
Back to Top