Καλοκαιρινές προσφορές έως -30% για λίγες ημέρες
Κωδ. 19414
45 ώρες
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 (18:00 - 21:00) (Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη)
Εισηγητές: Ορφανίδου Μ.
Παρεμβαίνων: Σκουλαρίκη Λ.
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

LEGAL ENGLISH FOR LAW PROFESSIONALS - 22ο ΤΜΗΜΑ


Εισηγητές: Ορφανίδου Μ.
Παρεμβαίνων: Σκουλαρίκη Λ.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 510,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19414
45 ώρες
Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 (18:00 - 21:00) (Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη)
Εισηγητές: Ορφανίδου Μ.
Παρεμβαίνων: Σκουλαρίκη Λ.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η εξοικείωση με την Αγγλική νομική ορολογία, η εμβάθυνση στις ιδιαιτερότητες της Αγγλικής νομικής γλώσσας και η απόκτηση των γλωσσικών εφοδίων που θα διευκολύνουν την προσαρμογή σε αγγλόφωνα περιβάλλοντα μελέτης, εργασίας και διαπραγμάτευσης.

 • Νομική ορολογία ανά κλάδο δικαίου
  (γενική νομική παιδεία, αστικό δίκαιο, εμπορικό δίκαιο, εργατικό δίκαιο, ποινικό δίκαιο κ.ά.)
 • Εξοικείωση με νομικά κείμενα στην Αγγλική γλώσσα
  (νομολογία, νομοθεσία, συμβάσεις, αξιόγραφα, κ.ά.)
 • Γραμματικοί κανόνες για τη σωστή χρήση της Αγγλικής νομικής γλώσσας
 • Η χρήση της Αγγλικής γλώσσας στην καθημερινότητα ενός δικηγόρου
  (σύνταξη επιστολών, λεξιλόγιο της δικαστηριακής πρακτικής και συναλλαγές στην Αγγλική γλώσσα)
 • Βασικές αρχές για τη μετάφραση νομικών κειμένων
  (συμβουλές και καλές πρακτικές για ευθεία και αντίστροφη μετάφραση, γλωσσικές αντιστοιχίες)

Σε όλους τους δικηγόρους που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά τη χρήση της Αγγλικής νομικής γλώσσας, σε ασκούμενους δικηγόρους, σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους Νομικής που επιθυμούν να προετοιμαστούν για μετεκπαίδευση σε αγγλόφωνα εκπαιδευτικά προγράμματα και σε μεταφραστές νομικών κειμένων και διερμηνείς που ασχολούνται με νομικές υποθέσεις.

Μαίρη Ορφανού

Η Μαίρη Ορφανού είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Universidad Carlos III de Madrid, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαμεσολάβηση και στο Ιδιωτικό Δίκαιο. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου. Από το 2011 έως το 2015 δίδαξε Διαμεσολάβηση και Θέματα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Universidad Carlos III de Madrid, στην Αγγλική και την Ισπανική γλώσσα. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του μεταφραστικού τμήματος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2013 και έχει μεταφράσει από την Αγγλική γλώσσα το βιβλίο των L. Love & J. Stulberg, “The Middle Voice” (Ανάμεσα στα μέρη: ο Ουδέτερος Τρίτος, ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2014). Στο πλαίσιο των λοιπών επαγγελματικών της δραστηριοτήτων ασχολείται με την επεξεργασία νομικών κειμένων στην Ελληνική, Αγγλική, Ισπανική και ενίοτε Γαλλική γλώσσα.

Καλλιόπη (Λίλη) Α. Σκουλαρίκη

Η Καλλιόπη (Λίλη) Α. Σκουλαρίκηείναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1993, ολοκλήρωσε διετή κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην ίδια σχολή (ΜΔΕ στο Αστικό Δίκαιο). Υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης του Δικηγορικού Γραφείου «Καρατζάς - Περάκης» και στη συνέχεια αποκλειστική συνεργάτης του Καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου Ευ. Περάκη. Ειδικεύεται σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου και έχει διατελέσει νομική σύμβουλος εταιριών. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας της με αγγλόφωνους πελάτες σε διεθνείς συναλλαγές, γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και τα τελευταία χρόνια παρέχει επαγγελματικά υπηρεσίες νομικής μετάφρασης και διερμηνείας από τα αγγλικά στα ελληνικά (και το αντίστροφο) σε δικηγορικά γραφεία, εταιρίες και τράπεζες.
Back to Top