Πέμπτη 07 Μαρτίου 2024

LEGAL ENGLISH FOR LAW PROFESSIONALS - 25o TMHMA

Εξοικείωση με νομική ορολογία & βασικές αρχές για μετάφραση κειμένων ανά κλάδο δικαίου

Εισηγητές: Ορφανού Μ., Σκουλαρίκη Λ.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η εξοικείωση με την Αγγλική νομική ορολογία, η εμβάθυνση στις ιδιαιτερότητες της Αγγλικής νομικής γλώσσας και η απόκτηση των γλωσσικών εφοδίων που θα διευκολύνουν την προσαρμογή σε αγγλόφωνα περιβάλλοντα μελέτης, εργασίας και διαπραγμάτευσης.

 • Νομική ορολογία ανά κλάδο δικαίου
  (γενική νομική παιδεία, αστικό δίκαιο, εμπορικό δίκαιο, εργατικό δίκαιο, ποινικό δίκαιο κ.ά.)
 • Εξοικείωση με νομικά κείμενα στην Αγγλική γλώσσα
  (νομολογία, νομοθεσία, συμβάσεις, αξιόγραφα, κ.ά.)
 • Γραμματικοί κανόνες για τη σωστή χρήση της Αγγλικής νομικής γλώσσας
 • Η χρήση της Αγγλικής γλώσσας στην καθημερινότητα ενός δικηγόρου
  (σύνταξη επιστολών, λεξιλόγιο της δικαστηριακής πρακτικής και συναλλαγές στην Αγγλική γλώσσα)
 • Βασικές αρχές για τη μετάφραση νομικών κειμένων
  (συμβουλές και καλές πρακτικές για ευθεία και αντίστροφη μετάφραση, γλωσσικές αντιστοιχίες)

Σε όλους τους δικηγόρους που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά τη χρήση της Αγγλικής νομικής γλώσσας, σε ασκούμενους δικηγόρους, σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους Νομικής που επιθυμούν να προετοιμαστούν για μετεκπαίδευση σε αγγλόφωνα εκπαιδευτικά προγράμματα και σε μεταφραστές νομικών κειμένων και διερμηνείς που ασχολούνται με νομικές υποθέσεις.

Μαίρη Ορφανού

Η Μαίρη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακά στη Διαμεσολάβηση και στο Ιδιωτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Universidad Carlos III de Madrid. Ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργου. Από το 2011 έως το 2015 δίδαξε Διαμεσολάβηση και Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Universidad Carlos III de Madrid, στην αγγλική και την ισπανική γλώσσα. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του μεταφραστικού τμήματος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2014, ενώ διδάσκει αγγλική νομική ορολογία σε δικηγόρους και άλλους επαγγελματίες από το 2015. Έχει μεταφράσει από την αγγλική γλώσσα το βιβλίο των L. Love & J. Stulberg, Ανάμεσα στα μέρη: ο Ουδέτερος Τρίτος» (Νομική Βιβλιοθήκη, 2014). Περαιτέρω, έχει επιμεληθεί το κεφάλαιο της αγγλικής γλώσσας στο συλλογικό έργο Νομικά Κείμενα Ξένων Γλωσσών» (Νομική Βιβλιοθήκη, 2020), από κοινού με την Ευ. Μπαλογιάννη, σε συνεργασία με την οποία διδάσκει, από το 2016, το μάθημα της αγγλικής νομικής ορολογίας στο πλαίσιο του Φροντιστηρίου της Νομικής Βιβλιοθήκης για την προετοιμασία υποψηφίων για τις εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Δραστηριοποιείται στον τομέα της μετάφρασης και επιμέλειας νομικών και άλλων κειμένων στην ελληνική, αγγλική, ισπανική, γαλλική και πολωνική γλώσσα.

Καλλιόπη (Λίλη) Α. Σκουλαρίκη

Η Καλλιόπη (Λίλη) Α. Σκουλαρίκηείναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1993, ολοκλήρωσε διετή κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην ίδια σχολή (ΜΔΕ στο Αστικό Δίκαιο). Υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης του Δικηγορικού Γραφείου «Καρατζάς - Περάκης» και στη συνέχεια αποκλειστική συνεργάτης του Καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου Ευ. Περάκη. Ειδικεύεται σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου και έχει διατελέσει νομική σύμβουλος εταιριών. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας της με αγγλόφωνους πελάτες σε διεθνείς συναλλαγές, γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και τα τελευταία χρόνια παρέχει επαγγελματικά υπηρεσίες νομικής μετάφρασης και διερμηνείας από τα αγγλικά στα ελληνικά (και το αντίστροφο) σε δικηγορικά γραφεία, εταιρίες και τράπεζες.

Κόστος Συμμετοχής: (45 ώρες): 510 €

15% έκπτωση για Ασκούμενους Δικηγόρους – Φοιτητές – Δικαστικούς Λειτουργούς

Κόστος Συμμετοχής με προετοιμασία για εξετάσεις TOLES (60 ώρες): 580 €

15% έκπτωση για Ασκούμενους Δικηγόρους – Φοιτητές – Δικαστικούς Λειτουργούς

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος θα διεξαχθεί εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας για εξετάσεις TOLES, διάρκειας 15 ωρών.

Κόστος συμμετοχής μόνο για το πρόγραμμα προετοιμασίας εξετάσεων TOLES: 120€. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα εξέταστρα.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

όροι 5ετίας.

 

 

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20402|20403
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 7 Μαρτίου έως Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 (Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:00 - 21:00)
Εισηγητές: Ορφανού Μ., Σκουλαρίκη Λ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 510,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Εξοικείωση με νομική ορολογία & βασικές αρχές για μετάφραση κειμένων ανά κλάδο δικαίου

LEGAL ENGLISH FOR LAW PROFESSIONALS - 25o TMHMA

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20402|20403
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 7 Μαρτίου έως Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 (Κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:00 - 21:00)
Εισηγητές: Ορφανού Μ., Σκουλαρίκη Λ.
Back to Top