Βιντεοσκοπημένο

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Ιδίως ο Ν 4714/2020 για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2017/1852/ΕΕ
Εισηγητές: Σωφρονά Λ. Ε.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναλυτική παρουσίαση του ισχύοντος σήμερα πλαισίου για τους μηχανισμούς πρόληψης και επίλυσης διασυνοριακών φορολογικών διαφορών και των σχετικών ελληνικών ρυθμίσεων για τη διεξαγωγή της σχετικής διαδικασίας και την εφαρμογή του αποτελέσματος αυτής στην ελληνική έννομη τάξη. Για τον λόγο αυτό, η θεματική του προγράμματος δεν είναι χρήσιμη μόνο για έναν δικηγόρο, νομικό ή φορολογικό σύμβουλο, αλλά και για έναν δικηγόρο, σύμβουλο ή επαγγελματία που ασχολείται εν γένει με τον χώρο των επιχειρήσεων και των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

- Η Διαδικασία Αμοιβαίου Διακανονισμού (ΜΑΡ) των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας – Οι ρυθμίσεις του Μοντέλου του ΟΟΣΑ

- H Δράση 14 του ΟΟΣΑ και οι σχετικές ρυθμίσεις του Πολυμερούς Εργαλείου (MLI)

- Η Διαδικασία Αμοιβαίου Διακανονισμού της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Διαιτησίας

- Η Οδηγία 2017/1852/ΕΕ για τους μηχανισμούς επίλυσης φορολογικών διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

- Μηχανισμοί πρόληψης διασυνοριακών φορολογικών διαφορών: Οι συμφωνίες προκαθορισμένης τιμολόγησης (ΑPAs)

- Οι διατάξεις του Ν 4714/2020 για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2017/1852/ΕΕ

- Οι ρυθμίσεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (άρθρα 36, 41, 45, 63Α) και το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο

- Πρόσφατες εξελίξεις για τις APAs: Οι τροποποιήσεις του άρθρου 22 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας με τον Ν 4714/2020

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται ιδίως σε δικηγόρους, νομικούς και φορολογικούς συμβούλους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους επί των μηχανισμών πρόληψης και επίλυσης των διασυνοριακών φορολογικών διαφορών αλλά και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών (σύμβουλοι επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, οικονομικοί διευθυντές, λογιστές, τραπεζικά στελέχη και επιχειρηματίες), που θέλουν να βελτιώσουν τις σχετικές γνώσεις τους ώστε να είναι σε θέση να λάβουν τις βέλτιστες επιχειρηματικές αποφάσεις επί της επίλυσης φορολογικών ζητημάτων που ανακύπτουν στις διασυνοριακές επιχειρηματικές συναλλαγές τους.

Λυδία-Ελισάβετ Σωφρονά

Η Λυδία-Ελισάβετ Σωφρονά είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (LL.M.) στο Δίκαιο Διεθνών Συναλλαγών και απόφοιτος του προγράμματος εξειδίκευσης στη Συγκριτική Φορολογική Πολιτική και Φορολογική Διοίκηση του Harvard Kennedy School. Υπηρέτησε στην ελληνική φορολογική διοίκηση από το 2004 έως το 2020, ως στέλεχος των διευθύνσεων φορολογίας κεφαλαίου και φορολογίας εισοδήματος (2004-2013), ενώ διετέλεσε νομική σύμβουλος του τ. Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (2013-2014) και προϊσταμένη στη Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (2014-2020). Από τον Ιούνιο του 2020 είναι εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας Κουταλίδη και Senior Consulting Counsel στο φορολογικό δίκαιο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πραγματοποιεί τακτικά διαλέξεις και δημοσιεύει μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά για φορολογικά ζητήματα.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17897
6 ώρες
Εισηγητές: Σωφρονά Λ. Ε.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 130,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Ιδίως ο Ν 4714/2020 για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2017/1852/ΕΕ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17897
6 ώρες
Εισηγητές: Σωφρονά Λ. Ε.
Back to Top