ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ. ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ

Μαθαίνουμε για τα αδικήματα της κλοπής, της ληστείας κ.ά. και τις συνέπειές τους

Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές άνω των 30€
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 17,00 €

Βιβλίο (έντυπο)   + 17,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδικός Προϊόντος: 12775
Παπαντωνοπούλου Καρατζά Τζ.
Μαμαλούκος Γιάννης
Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής προσπάθειας που, με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη χαρά, κατέβαλαν η συγγραφέας και  ο εικονογράφος της παρούσας έκδοσης, ανταποκρινόμενοι σε μια καινοτόμο ιδέα που υλοποιεί η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, με στόχο  να εισάγει τα παιδιά στο χώρο της επιστήμης του δικαίου με τρόπο απλό, δημιουργικό και κυρίως ευχάριστο.  Όλα τα στοιχεία της νέας σειράς (λόγος, εικονογράφηση, γραμματοσειρές κ.λπ.) είναι ειδικά επιλεγμένα ώστε να είναι ελκυστικά για τα παιδιά και να τους επιτρέπουν, είτε με τη βοήθεια των γονέων τους είτε μόνα τους, όσα έχουν κατακτήσει τον μηχανισμό της ανάγνωσης, να ανακαλύψουν τα σημαντικά και τα σπουδαία του άγνωστου και συνάμα γοητευτικού κόσμου των νομικών. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ βάζει τα παιδιά στο επίκεντρο, προσφέροντάς τους μια πλειάδα  από ευχάριστες  και ταυτόχρονα διδακτικές ιστορίες μέσα από τη ζωή και την καθημερινότητά τους, με στόχο να κατακτήσουν με τρόπο απλό και κατανοητό βασικές νομικές έννοιες και θεσμούς, που θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

Σε τούτο το βιβλίο ο Θέμης ρωτά τη σοφή πολυταξιδεμένη κουκουβάγια, για να τα μάθει και να πει και σʼ εμάς, τι είναι κλοπή και σε τι διαφέρει από τη ληστεία, γιατί τον κλέφτη που φοράει μάσκα στο πρόσωπο ο νόμος τον τιμωρεί αυστηρότερα, γιατί όταν κάποιος κλέψει ένα καρβέλι ψωμί μπορεί και να μην τιμωρηθεί από το δικαστήριο ενώ όταν κλέψει έναν πίνακα από το μουσείο τιμωρείται με αυστηρή ποινή και άλλα πολλά.

Προς διευκόλυνση όλων, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σύντομο γλωσσάρι, όπου επιχειρείται με τρόπο απλό η απόδοση των νομικών εννοιών που εμπεριέχονται καθώς και ερωτήσεις-απαντήσεις για τους γονείς.
 
Στην ίδια σειρά λογοτεχνικών βιβλίων γνώσεων κυκλοφορούν και άλλοι τίτλοι. Η σειρά απευθύνεται στους νεαρούς αναγνώστες αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς αυτούς να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα κρίσιμα ζητήματα που αναδεικνύονται. Η σειρά έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Back to Top