Βιντεοσκοπημένο

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ, ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ


Επιλεγμένα ζητήματα και η εφαρμογή τους στην πράξη

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Σπυρίδωνος Α.

Σε απόθεμα

Τιμή: 130,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 17487
5 ώρες
Φεβρουάριος 2020
Εισηγητές: Σπυρίδωνος Α.

Το Σεμινάριο αποτελεί έναν πολύτιμο νομικό οδηγό, έναν «οδικό χάρτη» σε αυτόν τον νέο κόσμο των μισθώσεων, όπως διαμορφώνεται μετά τη μερική απελευθέρωση του καθεστώτος των εμπορικών μισθώσεων σε συνδυασμό και προς την εξαιρετικά δυναμική είσοδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με όλα τα τρέχοντα και πρακτικά ζητήματα που αναφύονται στην αγορά των ακινήτων, καθώς οι νέες μορφές μισθώσεων έχουν ήδη κυριαρχήσει στην πράξη δημιουργώντας αφενός νέες ελπίδες στα καθημαγμένα από την κρίση ακίνητα και, ταυτόχρονα, νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ ιδιοκτητών εκμισθωτών και μισθωτών χρηστών, αλλά και στον ιδιαίτερο κόσμο των συνιδιοκτητών και στην αγορά των τουριστικών υπηρεσιών και στο αστικό περιβάλλον ευρύτερα

 • Παλαιό Καθεστώς
 • Παλαιές μισθώσεις - Άυλη Εμπορική Αξία - Συμβατικές ρυθμίσεις
 • Μισθώσεις υπό το άρθρο 13 Ν 4242/2014
 • Νέο (εν μέρει) δίκαιο νέων μισθώσεων - Ποιες θεωρούνται νέες μισθώσεις
 • Διάρκεια - Λύση με νεότερη συμφωνία - Καταγγελία
 • Καταργούμενες, διατηρούμενες και τροποποιούμενες διατάξεις
 • Αναπροσαρμογή μισθώματος (ΑΚ 288, 388) - Ασφαλιστικά μέτρα
 • Ελλείψεις, πραγματικά και νομικά ελαττώματα μισθίου
 • Δικαίωμα υπομίσθωσης
 • Κακή χρήση, φθορές, επισκευές
 • Καταγγελία
 • Εκποίηση μισθίου
 • Περιουσιακές (μισθωτικές) διαφορές
 • Διαταγή απόδοσης μισθίου
 • Νέα μορφή εκμετάλλευσης ακινήτων - Νέα οριοθέτηση έννοιας ακινήτου
 • Βραχυχρόνια μίσθωση, οικονομία διαμοιρασμού
 • Ψηφιακές πλατφόρμες, διαχειριστές - έννοια νομικής οντότητας
 • Σχέση τρίτου διαχειριστή και ιδιοκτήτη
 • Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής
 • Σχέση με λοιπούς συνιδιοκτήτες πολυκατοικιών - ζητήματα κανονισμών πολυκατοικίας
 • Εμπορική δραστηριότητα και παροχή τουριστικών υπηρεσιών από ιδιώτες - ζητήματα αθεμίτου ανταγωνισμού

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, οικονομικούς ή επενδυτικούς συμβούλους ακινήτων, μεσίτες, ιδιοκτήτες - εκμισθωτές και επιχειρηματίες ή εμπόρους ή επαγγελματίες μισθωτές, εκτιμητές ακινήτων, μηχανικούς, επενδυτές ακινήτων και εν γένει κάθε ενδιαφερόμενο για το ζήτημα των μισθώσεων και το νέο θέμα της εποχής, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, αφού διατρέχει σε όλο το φάσμα τους τα παραπάνω, και τα αντιμετωπίζει κριτικά από όλες τις απόψεις, θετικές και αρνητικές, με έμφαση στα προβλήματα που εμφανίζονται στην πράξη

Αλέξανδρος Π. Σπυρίδωνος

Ο Αλέξανδρος Π. Σπυρίδωνος είναι δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος LL.M. του London School of Economics σε θέματα Commercial and Corporate Law και Media Law και αριστούχος Διδάκτωρ του Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Τα δικαιώματα της μειοψηφίας στην Ανώνυμη Εταιρεία», «Το νέο δίκαιο ΙΚΕ και ΕΠΕ – Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα – ΓΕΜΗ – Διαδικασία σύστασης εταιρειών – Ηλεκτρονική δημοσιότητα, Τακτικός έλεγχος – Μηδενικό εταιρικό κεφάλαιο», «ΙΚΕ και ΕΠΕ – Συγκριτική αξιολόγηση των δύο εταιρικών τύπων» και «Διαγράμματα Εταιρικού Δικαίου» (εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη), που έχουν κυκλοφορήσει σε δεύτερη και τρίτη έκδοση και «Βραχυχρόνιες Μισθώσεις Ακινήτων μέσω Διαδικτυακής Πλατφόρμας», έχει επιμεληθεί επιστημονικά τον Κώδικα «Μισθώσεις Ακινήτων», συμμετέχει στα συλλογικά έργα «Ειδικές διαδικασίες κατά τον Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» (Αρεοπαγίτης ε.τ. Ν. Λεοντής) ως συγγραφέας της δικονομίας των εμπορικών μισθώσεων, «Σύγχρονα ζητήματα δικαίου ακινήτων» και «Το Δίκαιο της ΑΕ» (καθηγητής Ε. Περάκης), είναι τακτικός αρθρογράφος άρθρων και μελετών στον ελληνικό επιστημονικό Τύπο και έχει παραδώσει πλήθος σεμιναρίων. επίσης είναι μέλος της Εταιρείας Μελετών Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου (ΕΜΕΟΔ), της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, της Ένωσης Ελλήνων Αστικολόγων, της Ελληνικής Ένωσης για τη Διαιτησία, του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, του ΔΣ του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, του Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics και ιδρυτικό μέλος του European Law Observatory on New Technologies (ELONTech).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Back to Top