ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΕΣΔΙ) (Ν 4871/2021) - ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Φροντιστήριο Προετοιμασίας για τις επικείμενες εξετάσεις του 2024

*Το παρόν Φροντιστήριο εξαιρείται από προωθητικές ενέργειες ή εκπτωτικά κουπόνια.

*Το παρόν Φροντιστήριο εξαιρείται από προωθητικές ενέργειες ή εκπτωτικά κουπόνια.

Κωδ. 20202
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 80,00 €

Επιλέξτε όλες τις ενότητες και κερδίστε 310€

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 20202
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.

Το τμήμα Εκπαίδευσης της Νομικής Βιβλιοθήκης οργανώνει ένα σύγχρονο και υψηλού επιπέδου φροντιστήριο προετοιμασίας για τον επικείμενο διαγωνισμό επιλογής Δικαστικών Υπαλλήλων (ΕΣΔΙ) Ν 4871/2021, σε αναμονή της νέας προκήρυξης.

 

Δείτε εδώ την προκήρυξη.

Δείτε εδώ Οδηγίες για την Υποβολή των Δικαιολογητικών και εδώ Διευκρινίσεις για την Υποβολή των Δικαιολογητικών του Εισαγωγικού Διαγωνισμού της 2ης Σειράς Δικαστικών Υπαλλήλων

 

Εξεταστέα ύλη:

Το πρώτο στάδιο εξέτασης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλαπλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα:

α) θέμα γενικής παιδείας,

β) θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν. 4798/2021 (Α’ 68) και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν. 4938/2022 (Α’ 109)] και

γ) στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού.

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση των υποψηφίων, σε αντικείμενα στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς.

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Για την online δήλωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα επιλέξτε το σύνολο ή μέρος των μαθημάτων που σας ενδιαφέρουν και θα σάς αποσταλεί ηλεκτρονικά η αίτηση εγγραφής.

Μπορείτε εναλλακτικά να αποθηκεύσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής και να την αποστείλετε στην ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση: edu@nb.org

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, κα Γεωργία Σιακανδάρη: τηλ 210 3678924, email edu@nb.org

Καθώς και στα υποκαταστήματα:

Θεσσαλονίκη: Τ: 2310 545618 Enbthess@nb.org

Πάτρα: Τ: 2610 361600 Enbpatra@nb.org

Γαλάνη Εύη

Είναι υπεύθυνη ύλης του περιοδικού «Θεωρία και Πράξη Διοικητικού Δικαίου» και επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού «Επιχείρηση». Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες και έχει συμμετάσχει σε διάφορα συγγράμματα διοικητικού και συνταγματικού δικαίου, μεταξύ των οποίων Εισηγήσεις Συνταγματικού Δικαίου, Εφαρμογές Διοικητικού και Ουσιαστικού Δικαίου-Συμβούλιο της Επικρατείας, Λεξικό Νομικής Ορολογίας Δημόσιο Δίκαιο, Διαγράμματα Διοικητικού Δικονομικού Δικαίου, κ.ά. Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και επιστημονικές εκδηλώσεις με αντικείμενο το διοικητικό δίκαιο. Παράλληλα ασχολείται με τον χειρισμό υποθέσεων διοικητικού δικαίου.

Γεωργοπούλου Αλεξάνδρα

Φιλόλογος- Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πτυχίο Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό δίπλωμα –πτυχίο στην «Κοινωνική θεωρία, Πολιτική και Πρακτικές στην Εκπαίδευση» (Τ.Ε.Ε.Α.Π.)] Πτυχίο της Νομικής Σχολής ( Τμήμα Νομικών Επιστημών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υποψήφια Διδάκτωρ στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων: Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ), Τελειόφοιτος στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΠΜΣ Αστικού Δικαίου, Αστικού Δικονομικού Δικαίου και Ιστορίας του Δικαίου και των Θεσμών» -με εξειδίκευση στην κατεύθυνση «Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών»- της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιμορφώσεις. Ετήσια Επιμόρφωση του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο «Εκπαιδευτική Ψυχολογία». Σεμινάρια για Εκπαίδευση ενηλίκων-Διαπολιτισμική εκπαίδευση και επιμορφώσεις – ημερίδες σε θέματα διδασκαλίας και διδακτικής. Δημοσιευμένες Εισηγήσεις σε πρακτικά Συνεδρίων με αντικείμενο τη διδακτική και τις καινοτόμες πρακτικές. Συγγραφικό έργο: βιβλίο με τίτλο «ΓΕΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ», σε θέματα των εξετάσεων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών –Ε.Σ.ΔΙ.Λ. για το μάθημα της Γενικής Παιδείας, εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη- Υπό έκδοση βιβλίου με συγγραφική ομάδα με τίτλο: « Επιτομή Αστικού Δικαίου». Δημοσίευση άρθρων στην εφημερίδα «Εστία», « Τα Νέα» και « Πατρίς».

Ρεντούλης Παντελής

Ο Παντελεήμων Ρεντούλης είναι δικηγόρος - εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΠΡΑΞΙΣ Δικηγορική» και μέλος ΣΕΠ (Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι επίσης αριστούχος διδάκτωρ νομικής και επιστημονικός συνεργάτης των περιοδικών Εφαρμογές Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας και Επιθεώρηση Πολιτικής Δικονομίας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ενασχόληση με το αντικείμενο της πολιτικής δικονομίας αφενός ως μαχόμενος δικηγόρος, αφετέρου παραδίδοντας μαθήματα, κάνοντας εισηγήσεις και σεμινάρια και δημοσιεύοντας συνεχώς σχετικά άρθρα στο νομικό Τύπο. Έχει δημοσιεύσει δύο μονογραφίες και παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή γενικότερων έργων με αντικείμενο την κατ’ άρθρον ερμηνεία του ΚΠολΔ, τα ασφαλιστικά μέτρα, την εκουσία δικαιοδοσία και την αναγκαστική εκτέλεση που έχουν εκδοθεί από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Σκλήρης Σπύρος

Ο Σπυρίδων Σκλήρης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος Πτυχίου Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης και μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M.) Master 2- Droit public general- του Πανεπιστημίου Paris 1-Pantheon Sorbonne. Έχει διατελέσει national tutor στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Human Rights Education for Legal Professionals 'HELP', σε θέματα απαγόρευσης των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία, με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, στο Ενωσιακό Δίκαιο και στο δίκαιο της ΕΣΔΑ. Παράλληλα με τη δικηγορία, διδάσκει φροντιστηριακά μαθήματα δημοσίου δικαίου σε φοιτητές της Νομικής.

Χρηστάτου Νικολέττα

Νομικός, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου. Στο παρελθόν, φοίτησε σε εξάμηνο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Νομικής του Université Pierre Mendès-France (Grenoble-II), εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, πραγματοποίησε άσκηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, και διετέλεσε νομικός σύμβουλος της Ένωσης Νοτιο Σουδανών 'Greater Equatoria Union' στο παράρτημα της Αιγύπτου. Έχει ασχοληθεί με την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ενασχόληση με το αντικείμενο του ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας μέσω της παράδοσης μαθημάτων και της συμβουλευτικής νομικής υποστήριξης.

Επιπλέον, για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα παρέχονται:

Έκπτωση 25% επί της αρχικής τιμής για κάθε αγορά βιβλίου της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

Έκπτωση 25% επί της αρχικής τιμής συμμετοχής σε σεμινάρια, συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις που οργανώνει το τμήμα Εκπαίδευσης της Νομικής Βιβλιοθήκης, εφόσον αφορούν στους κλάδους των μαθημάτων που διδάσκονται στο πρόγραμμα.

Δωρεάν πρόσβαση στους συμμετέχοντες - εγγεγραμμένους χρήστες της πλατφόρμας elearning.nb.org σε σειρά επιστημονικών ημερίδων και εκδηλώσεων που προσφέρει το τμήμα εκπαίδευσης της Νομικής Βιβλιοθήκης μέσα από την πλατφόρμα.

Τιμές μεμονωμένων μαθημάτων

Παρέχεται η δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου.

 

Γενική Παιδεία   120,00 €

 

Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων   80,00 €

 

Στοιχεία πολιτικής δικονομίας και οργάνωση & λειτουργία πολιτικών δικαστηρίων   280,00 

 

Στοχεία ποινικής δικονομίας και οργάνωση & λειτουργία ποινικών δικαστηρίων & εισαγγελιών   260,00 

 

Στοιχεία Συνταγματικού – Διοικητικού Δικαίου & διοικητικής δικονομίας και οργάνωση & λειτουργία διοικητικών δικαστηρίων   260,00 

Όλα τα μαθήματα για τις γραπτές εξετάσεις: 690 € (Από 1.000 €)

Τρόπος εξόφλησης

Με κατάθεση με προσωπικό κωδικό RF που αποστέλλεται με την ολοκλήρωση της εγγραφής στο πρόγραμμα

Ή Με χρέωση σε πιστωτική κάρτα σε έως 12 άτοκες δόσεις

Back to Top