ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ 2024

Κωδ. Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 295,00 €

Επιλέξτε όλες τις ενότητες και κερδίστε 580€
Βίντεο On demand   + 0,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.

Εξετάσεις 2024

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ οργανώνει νομικό φροντιστήριο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παρακολούθηση

Τα μαθήματα για το διαγωνισμό παρέχονται εξ αποστάσεως ασύγχρονα δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψήφιους να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους όποτε επιθυμούν μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας.

Παράλληλα πριν τις εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δύο Live συναντήσεις με τους εισηγητές για επίλυση αποριών, επανάληψη και προσομοιώσεις εξετάσεων.

Η διδασκαλία οργανώνεται σε ολιγομελή τμήματα, από διδάσκοντες που διαθέτουν άριστη και εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου, με πολυετή πρακτική και διδακτική εμπειρία.

Υλικό

Το υλικό κάθε μαθήματος προσφέρεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας elearning.nb.org στους συμμετέχοντες σε ηλεκτρονική μορφή (flipping book) για ευκολία ανάγνωσης και αναζήτησης με δυνατότητα εκτύπωσης ή/και αποθήκευσης ενώ παραμένει στη διάθεσή τους για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να παρακολουθήσουν το σύνολο των νομικών μαθημάτων ή κάποιο/α από αυτά, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για την online δήλωση συμμετοχής σας στο πρόγραμμα επιλέξτε το σύνολο ή μέρος των μαθημάτων που σας ενδιαφέρουν και θα σάς αποσταλεί ηλεκτρονικά η αίτηση εγγραφής.

Μπορείτε εναλλακτικά να αποθηκεύσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής και να την αποστείλετε στην ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση: edu@nb.org

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, κα Γεωργία Σιακανδάρη: τηλ 210 3678924, email edu@nb.org

Καθώς και στα υποκαταστήματα:

Θεσσαλονίκη: Τ: 2310 545618 E: nbthess@nb.org

Πάτρα: Τ: 2610 361600 E: nbpatra@nb.org

Ανδρέας- Νικόλαος Κούκουλης

Διδάκτωρ Νομικής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο (LL.M.). Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ το 2010. Παράλληλα κατέχει και δίπλωμα ψυχολογίας (“Higher National Diploma in Psychology”). Το συγγραφικό έργο αποτελείται από τρεις μονογραφίες, ένα εγχειρίδιο Ιατρικού Δικαίου και Δεοντολογίας, ένα βιβλίο γαλλικής νομικής ορολογίας και ικανό αριθμό μελετών/άρθρων σε όλο το φάσμα του Αστικού Δικαίου. Έχει διδάξει επίσης Γενικές αρχές, Γενικό Ενοχικό Δίκαιο, Οικογενειακό Δίκαιο, Κληρονομικό Δίκαιο και Ιατρικό Δίκαιο σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Έχει διατελέσει εισηγητής σε νομικές ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης για νομικούς, όπως και στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Είναι μάχιμος δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Διδάσκει: Αστικό Δίκαιο

Κωνσταντίνος Ντζούφας

Ο Κωνσταντίνος Ντζούφας είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος στο εταιρικό, χρηματοδοτικό και πτωχευτικό δίκαιο, νομικός σύμβουλος εταιριών με σημαντική πείρα στο δίκαιο των εταιρικών μετασχηματισμών και μόνιμος εισηγητής στο πρόγραμμα E-learning του Πανεπιστημίου Πειραιά για τα μαθήματα του Εταιρικού Χρηματοδοτικού και Πτωχευτικού Δικαίου. Είναι κάτοχος LLM Αστικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Msc in Banking and Finance Law από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει δημοσιεύσει σειρά εξειδικευμένων μελετών στα παραπάνω θεματικά πεδία σε έγκριτα νομικά περιοδικά και έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε εισήγηση σεμιναρίων στο χώρο του εμπορικού δικαίου.
Διδάσκει: Εμπορικό Δίκαιο

Παντελεήμων Ρεντούλης

Ο Παντελεήμων Ρεντούλης είναι δικηγόρος - εταίρος της δικηγορικής εταιρίας ΠΡΑΞΙΣ Δικηγορική» και μέλος ΣΕΠ (Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι επίσης αριστούχος διδάκτωρ νομικής και επιστημονικός συνεργάτης των περιοδικών Εφαρμογές Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας και Επιθεώρηση Πολιτικής Δικονομίας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει αναπτύξει ιδιαίτερη ενασχόληση με το αντικείμενο της πολιτικής δικονομίας αφενός ως μαχόμενος δικηγόρος, αφετέρου παραδίδοντας μαθήματα, κάνοντας εισηγήσεις και σεμινάρια και δημοσιεύοντας συνεχώς σχετικά άρθρα στο νομικό Τύπο. Έχει δημοσιεύσει δύο μονογραφίες και παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή γενικότερων έργων με αντικείμενο την κατ’ άρθρον ερμηνεία του ΚΠολΔ, τα ασφαλιστικά μέτρα, την εκουσία δικαιοδοσία και την αναγκαστική εκτέλεση που έχουν εκδοθεί από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.
Διδάσκει: Πολιτική Δικονομία - Κώδικας Δικηγόρων & Κώδικας Δεοντολογίας

Σπυρίδων Σκλήρης

Ο Σπυρίδων Σκλήρης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος Πτυχίου Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης και μεταπτυχιακού τίτλου (LL.M.) Master 2- Droit public general- του Πανεπιστημίου Paris 1-Pantheon Sorbonne. Έχει διατελέσει national tutor στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Human Rights Education for Legal Professionals 'HELP', σε θέματα απαγόρευσης των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία, με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο, στο Ενωσιακό Δίκαιο και στο δίκαιο της ΕΣΔΑ. Παράλληλα με τη δικηγορία, διδάσκει φροντιστηριακά μαθήματα δημοσίου δικαίου σε φοιτητές της Νομικής.
Διδάσκει: Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία

Φώτης Σπυρόπουλος

Η διδακτορική του διατριβή βαθμολογήθηκε με «Άριστα παμψηφεί» και τιτλοφορείται «Χωρίς δικαίωμα πρόσβαση σε ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών (hacking) (έχει εκδοθεί στη σειρά «Ποινικά», αρ. 86). Για την εκπόνηση της διατριβής του του απονεμήθηκε η υποτροφία του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ηράκλειτος II» (η ερευνητική του πρόταση πρώτευσε - βαθμολογήθηκε με 10,00/10,00). Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο και Δικονομία (Master) (2006 - 2008) και στην Εγκληματολογία (Master με «Άριστα») (2008 - 2010) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα νομικής, πολιτικής επιστήμης, κοινωνιολογίας, εγκληματολογίας και ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης (Βέλγιο). Επιπρόσθετα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε πτυχίο από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά (2007-2011). Είναι Δικηγόρος - μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (από το 2008) και οικονομικός σύμβουλος - μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (από το 2011). Ως δικηγόρος έχει μέχρι σήμερα χειριστεί μερικές από τις πιο σημαντικές υποθέσεις πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και έχει εκπροσωπήσει στα εθνικά και διεθνή δικαστήρια πολλά φυσικά και νομικά πρόσωπα και οργανισμούς. Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι αν. μέλος της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας Καταναλωτή, ορισθείς με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τέλος, έχει υπάρξει νομικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.) και επιστημονικός υπεύθυνος της αξιολόγησης της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ (2014) από την «Διεθνή Διαφάνεια». Έχει συμμετάσχει σε πλείστα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.
Διδάσκει: Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βίντεο διαλέξεων των μαθημάτων και σημειώσεις. Οι ώρες των βιντεοδιαλέξεων ανά μάθημα αναλύονται πιο κάτω

 

Πολιτική Δικονομία 38 ώρες
Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία 30 ώρες
Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία 31 ώρες
Αστικό Δίκαιο 29 ώρες
Εμπορικό Δίκαιο

28 ώρες

 

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων αυτών και πριν την διεξαγωγή των εξετάσεων κατόπιν αιτήσεων των ενδιαφερομένων στη γραμματεία δύναται να πραγματοποιηθούν μία ή και δύο συναντήσεις με τους εισηγητές για τυχόν επίλυση αποριών ή και για διευκρινίσεις σχετικά με την ύλη των εξετάσεων.

Επιπλέον, για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα παρέχονται:

  • Έκπτωση 25% επί της αρχικής τιμής για κάθε αγορά βιβλίου της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.
  • Έκπτωση 25% επί της αρχικής τιμής συμμετοχής σε σεμινάρια, συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις που οργανώνει το Τμήμα Εκπαίδευσης της Νομικής Βιβλιοθήκης, εφόσον αφορούν στους κλάδους των μαθημάτων που διδάσκονται στο πρόγραμμα.
  • Δωρεάν πρόσβαση στους συμμετέχοντες - εγγεγραμμένους χρήστες της πλατφόρμας elearning.nb.org σε σειρά επιστημονικών ημερίδων και εκδηλώσεων που προσφέρει ττο Τμήμα Εκπαίδευσης Μάθησης της Νομικής Βιβλιοθήκης μέσα από την πλατφόρμα.

Παρέχεται η δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου.

Tιμές μεμονωμένων μαθημάτων

Αστικό Δίκαιο: 295 
Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία: 295
Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία: 295€
Πολιτική Δικονομία - Κώδικας Δικηγόρων & Κώδικας Δεοντολογίας: 350€
Εμπορικό Δίκαιο: 295€

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: 950 €

Τρόποι εξόφλησης

Η πληρωμή των διδάκτρων είναι δυνατή με τους εξής τρόπους:
 

  • Με εξόφληση μέσω της Ενιαίας Συναλλαγής Πληρωμής (RF) με την καταχώρηση του κωδικού πληρωμής RF, τον οποίον λαμβάνετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας στο πρόγραμμα.
  • Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα εφάπαξ είτε με πιστωτική κάρτα σε έως 12 άτοκες δόσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, πριν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικά την πρώτη εισήγηση κάθε μαθήματος βιντεοσκοπημένα μέσω της πλατφόρμας elearning.nb.org

Η εγγραφή γίνεται εδώ

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις επικοινωνήστε μέσω email στην ηλεκτρονική ταχυδρομική διεύθυνση edu@nb.org ή τηλεφωνικά στο 210367828.

Back to Top