CORPORATE FINANCE FOR LAWYERS

Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: Παναγιώτης Αρτίκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ η ανακοινώνει ένα νέο επαγγελματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Corporate Finance for Lawyers” για δικηγόρους και νομικούς συμβούλους που εργάζονται ήδη ή επιθυμούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις, φορείς και Οργανισμούς, με εισηγητές ακαδημαϊκούς από τον χώρο των οικονομικών και νομικών σπουδών, practitioners, δικηγόρους, οικονομολόγους και στελέχη της Διοίκησης.

Οι Συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα:
• θα αποκτήσουν στέρεο υπόβαθρο στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση, απαραίτητο επαγγελματικό εφόδιο για όλους τους νομικούς της πράξης που εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν σε εταιρικό περιβάλλον
• θα διδαχθούν με πληθώρα case studies τις λειτουργίες μιας επιχείρησης
• θα κατανοήσουν τους οικονομικούς στόχους μιας εταιρίας και πώς αυτοί επιτυγχάνονται
• θα αντιληφθούν τη σημασία κατανόησης των κανόνων της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης για τη λήψη αποφάσεων που ενέχουν νομικό ρίσκο
• θα κατανοήσουν και θα αναλύσουν τον κίνδυνο μιας επιχείρησης και πώς αυτός συνδέεται με τη συνολική της αξία
• θα εξοικειωθούν με τις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν την επόμενη μέρα στη χρηματοοικονομική διαχείριση των εταιριών

Βασικές Έννοιες Χρηματοοικονομικής Διοίκησης

• Εταιρικές επενδύσεις - Χρηματοδότηση
• Ταμιακές ροές
• Απόδοση, κίνδυνος και αξία της επιχείρησης
• Εταιρική Διακυβέρνηση - ESG - Βιώσιμη ανάπτυξη

 

Σύγχρονοι Τρόποι Άντλησης Κεφαλαίων & Χρηματοδότησης

• Μετοχικό κεφάλαιο
• Τραπεζικός δανεισμός
• Ομολογιακά δάνεια
• Χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)
• Crowdfunding

 

Αξιολογώντας τη Χρηματοοικονομική Υγεία & Αξία μιας Επιχείρησης

• Φερεγγυότητα - Ρευστότητα
• Χρηματοδότηση - Χρεοκοπία
• Περιθώρια κέρδους - Κυκλοφοριακή Ταχύτητα
• Αποδοτικότητα επενδύσεων - μετοχών
• Διοίκηση με βάση την εταιρική αξία

 

Εξαγορές & Συγχωνεύσεις

• Διαφορές - Κατηγορίες
• Μέθοδοι αποτίμησης
• Επιπτώσεις από συγχωνεύσεις και εξαγορές
• Η διαδικασία του Due diligence

 

Διαχείριση κινδύνου και Παράγωγα προϊόντα

• Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης
• Συμβόλαια δικαιωμάτων
• Παράγωγα πιστωτικού κινδύνου
• Τιτλοποίηση απαιτήσεων

 

Η επόμενη μέρα: Blockchain τεχνολογία και Κρυπτοοικονομία

• Blockchain και επιχειρήσεις - νομικές υπηρεσίες
• Smart contracts - Kρυπτονομίσματα
• Ρυθμιστικό / Νομοθετικό πλαίσιο

 

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό διάγραμμα ύλης

Σε Δικηγόρους και Νομικούς Συμβούλους που ασχολούνται με το Αστικό, Εμπορικό και Οικονομικό Δίκαιο και θέλουν να διευρύνουν την ικανότητα παροχής νομικών υπηρεσιών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο του σύγχρονου επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Παναγιώτης Αρτίκης

O Δρ. Παναγιώτης Γ. Αρτίκης είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος Πτυχίου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ in International Banking and Finance) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και Διδακτορικού Διπλώματος στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Bradford. Ο Δρ. Π. Αρτίκης έχει διατελέσει για μια δεκαετία υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο των επενδύσεων σε εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων και ως μέλος επενδυτικής επιτροπής ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης, έχει λάβει πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την ειδικότητα «Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου». Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, διαχείρισης και αξιολόγησης χαρτοφυλακίων επενδύσεων, διαχείρισης κινδύνου και της αποτίμησης αξιογράφων. Ο Δρ. Π. Αρτίκης έχει δημοσιεύσει ερευνητικές του εργασίες σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών επιστημονικών συνεδρίων. Ο Δρ. Π. Αρτίκης διδάσκει τα τελευταία είκοσι χρόνια σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) και σε σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης. Επίσης, έχει επιβλέψει μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες και διδακτορικές διατριβές και έχει λάβει επί σειρά ετών τον τίτλο καλύτερης διδακτικής επίδοσης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Dr Διαμαντοπούλου Λυδία

Η Διαμαντοπούλου Λυδία είναι υπάλληλος της Α.Α.Δ.Ε από το 2014 και από το 2015 υπηρετεί ως ελεγκτής βεβαίωσης. Είναι κάτοχος πτυχίου οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς), μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη χρηματοοικονομική (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (MSc in Accounting and Finance) και διδακτορικού διπλώματος στη χρηματοοικονομική και λογιστική (Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων). Τα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα είναι στο χώρο της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, διαχείρισης και αξιολόγησης χαρτοφυλακίων επενδύσεων, διαχείρισης κινδύνου και της αποτίμησης αξιογράφων και στην οικονομική σημασία των λογιστικών πληροφοριών. Διδάσκει τα μαθήματα Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων, Ελεγκτική και Φορολογική Λογιστική στο τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς.

Προκόπης Δημητριάδης

Ο Προκόπης Δημητριάδης είναι δικηγόρος, εταίρος της Εταιρίας Δικηγόρων Λαμπαδάριος & Συνεργάτες. Είναι κάτοχος LL.M. στο εμπορικό δίκαιο από το University of Cambridge και στο αστικό δίκαιο από το ΕΚΠΑ. Έχει αρθρογραφήσει σε νομικά περιοδικά σε ζητήματα αστικού και εταιρικού δικαίου. Διδάσκει το μάθημα Εξαγορές και Συγχωνεύσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ασκεί μάχιμη δικηγορία με έμφαση, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα εξαγορών επιχειρήσεων και στη χρηματοδότηση αυτών.

Ελευθέριος Κρητικός

Ο Ελευθέριος Κρητικός είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενώ συμμετέχει ως μη εκτελεστικό μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια μεγάλων Οργανισμών. Έχει διατελέσει Υποδιοικητής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Οικονομικών, Εσόδων και ΚΕΑΟ στον e-ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης), Εκτελεστικός Πρόεδρος στην ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ και Αντιπρόεδρος στην ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών. Έχει πολυετή εμπειρία σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις σε βιομηχανίες, εταιρείες real estate και σε εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, ενώ έχει επίσης διατελέσει εξωτερικός οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση σύνθετων καταστάσεων εξυγίανσης. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί επίσης ως Σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ως Σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ως Ανώτερος Σύμβουλος του Διοικητή του ΟΑΕΔ. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών –πρώην ΑΣΟΕΕ-, κάτοχος διατμηματικού MBA του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στους τομείς Sustainability Leadership και Data Analysis στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Managerial Finance στο London School of Economics και Corporate Governance στο Wharton University. Τέλος, είναι κάτοχος πιστοποίησης τύπου «Δ» (Αναλυτή Χρηματοπιστωτικών Μέσων και Εκδόσεων) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Δημήτριος Κυριαζής

Ο Δρ. Δημήτριος Κυριαζής είναι επί του παρόντος Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διδάσκει Χρημα-τοοικονομική Διοικητική, και Επιχειρησιακή Πολιτική και Στρατηγική στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και Συγχωνεύσεις και Εξαγορές στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το City University του Λονδίνου. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν οι Συγχωνεύσεις και Εξαγορές. Πριν από την ακαδημαϊκή του τοποθέτηση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (2002), εργάσθηκε (1997-2001) στην Alpha Bank στην Αθήνα για να συμμετάσχει μεταξύ άλλων και σε έργα συγχωνεύσεων και εξαγορών. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το Strategic Management Journal, European Financial Management, Journal of Business Finance & Accounting και το Journal of International Financial Markets, Institutions and Money. Έχει παρουσιάσει το ερευνητικό του έργο σε διάφορα διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής εργασιών σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά όπως, International Review of Economics and Finance, Applied Economics, Applied Financial Economics και Journal of Economics and Finance. Είναι συγγραφέας βιβλίου με τίτλο Συγχωνεύσεις & Εξαγορές», στα ελληνικά και εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα (2007). Η δεύτερη ενημερωμένη έκδοση αυτού του βιβλίου έχει ολοκληρωθεί το έτος 2016 και είναι διαθέσιμη από τις εκδόσεις Διπλογραφία». Έχει κάνει σεμινάρια για επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών ακαδημαϊκός σύμβουλος σε ομάδες φοιτητών του Τμήματος που έχουν λάβει μέρος στο διεθνή ετήσιο διαγωνισμό “Research Challenge” που διοργανώνει ο οργανισμός CFA κατά τον οποίο η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος κατέκτησε την 1η θέση σε εθνικό επίπεδο (για 2 διαδοχικά έτη 2019 & 2020).

Ιωάννης Λιναρίτης

Ο Ιωάννης Λιναρίτης είναι Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Υποδιευθυντής Εταιρικών Σχεδιασμών και Μετασχηματισμών στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του στο University of Birmingham (Business School) της Μεγάλης Βρετανίας, όπου απέκτησε M.B.A. in International Banking & Finance (distinction merit) και αργότερα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα διδακτορικής διατριβής την Πρόσβαση στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου (Internet Banking). Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ζητήματα εταιρικού δικαίου, τραπεζικού δικαίου, αστικού δικαίου και δικαίου κεφαλαιαγοράς, συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια, και παράσχει έκτακτες διαλέξεις με αντικείμενο τα Σύνθετα Χρηματοπιστωτικά Μέσα, τη Διαχείριση Τραπεζικών Κινδύνων, τις Ηλεκτρονικές Εμπορικές Συμβάσεις/Έγγραφα/Άυλα Αξιόγραφα, τη Διαχείριση και πώληση Μη εξυπηρετούμενων δανείων κα., στο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τομέα Δικαίου των Επιχειρήσεων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης, στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Αστικού Δικαίου και Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Χρηματοοικονομικού & Τραπεζικού Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κωνσταντίνος Ντζούφας

Ο Κωνσταντίνος Ντζούφας είναι δικηγόρος εξειδικευμένος στο εταιρικό, χρηματοδοτικό, δίκαιο αύλων αγαθών και πτωχευτικό δίκαιο, νομικός σύμβουλος εταιριών με σημαντική πείρα στα παραπάνω αντικείμενα. Είναι κάτοχος LLM Αστικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Msc in Banking and Finance Law από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει δημοσιεύσει σειρά εξειδικευμένων μελετών στα παραπάνω θεματικά πεδία σε έγκριτα νομικά περιοδικά και έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε εισήγηση σεμιναρίων στο χώρο του εμπορικού δικαίου. Είναι μόνιμος εισηγητής του μαθήματος Προπτωχευτικές και πτωχευτικές διαδικασίες εξυγίανσης επιχειρήσεων» στο πρόγραμμα e-learning του Τμήματος Τραπεζικής Διοικητικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σοφία Παπαχαραλάμπους

H Σοφία Παπαχαραλάμπους σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια τραπεζικής εμπειρίας και ειδικότερα σε όλο το φάσμα της διαχείρισης των επιχειρηματικών δανείων. Από τον Απρίλιο του 2020 είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Χορηγήσεων Τραπεζικής Επιχειρήσεων, Επενδυτικής Τραπεζικής και Εξειδικευμένων Επιχειρηματικών Προγραμμάτων, Eurobank.

Γιώργος Παπαχρήστου

Ο Γιώργος Παπαχρήστου είναι δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εταιρίας «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.». Είναι διδάκτωρ αστικού δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει δημοσιεύσει μονογραφία στην προβληματική του αδικαιολόγητου πλουτισμού και αρθρογραφεί τακτικά σε ζητήματα αστικού δικαίου, με έμφαση σε θεματικές του πεδίου των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Εκ της θέσης του είχε και έχει ενεργό εμπλοκή σε συναλλαγές αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Αλέξανδρος Σερετάκης

Ο Αλέξανδρος Σερετάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Trinity College Dublin, όπου διδάσκει χρηματοοικονομικό δίκαιο, δίκαιο των επενδυτικών κεφαλαίων και δίκαιο των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Είναι διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Law and Finance. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι το δίκαιο κεφαλαιαγορών, δίκαιο νέων τεχνολογιών και το δίκαιο των επενδυτικών κεφαλαίων. Μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία αμερικάνικα και ευρωπαϊκά νομικά περιοδικά και η έρευνά του έχει καλυφθεί από τον διεθνή Τύπο όπως τους Financial Times και το περιοδικό The Banker. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε επενδυτικά κεφάλαια, νεοφυείς επιχειρήσεις και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, όπως το European Trade Union Institute και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου, όπου είναι επισκέπτης καθηγητής, μεταπτυχιακά διπλώματα από το New York University και University College of London, όπου εξειδικεύτηκε στο εταιρικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο, και πτυχίο νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν επίσης ερευνητής στο NYU Pollack Center for Law and Business. Είναι εγγεγραμμένος στο δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης και της Θεσσαλονίκης.

Στυλιανός Στυλιανίδης

Ο Στυλιανός Στυλιανίδης είναι Οικονομολόγος και εργάζεται ως Διαχειριστής Περιουσίας. Έχει εμπειρία άνω των 20 ετών στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έχοντας εργαστεί ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος και σε θέσεις ευθύνης σε Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Είναι μέλος επενδυτικών επιτροπών σε επαγγελματικά ταμεία και θεσμικούς επενδυτές, ενώ διετέλεσε μέλος ομάδων εργασίας της Ε.Ε. για τα επαγγελματικά ταμεία και του Υπουργείου Εργασίας για τη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης. Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση. Είναι πιστοποιημένος Επενδυτικός Σύμβουλος, Διαχειριστής Επενδύσεων & Αναλυτής Χρηματοπιστωτικών Μέσων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναγνωρισμένος διαχειριστής περιουσίας από την ελβετική ένωση διαχειριστών περιουσίας.

Κωνσταντίνος Στυλιανού

Ο Κωνσταντίνος Στυλιανού είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λιντς, όπου διδάσκει δίκαιο ανταγωνισμού, ρυθμιστικό δίκαιο, και δίκαιο νέων τεχνολογιών. Έχει εργασιακή και ερευνητική εμπειρία, μεταξύ άλλων, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στα Πανεπιστήμια Brown, Oxford, FGV, και TU Delft, και στην Αμερικανική Federal Communications Commission. Έχει διατελέσει μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό του Δικαίου Ανταγωνισμού, καθώς και Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το ερευνητικό του έργο έχει χρηματοδοτηθεί, μεταξύ άλλων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Jean Monnet), τη Σουηδική Επιτροπή Ανταγωνισμού, τη Google, και τη Facebook. Είναι επίσης μέλος του Advisory Board της Internet Commission και του Academic Advisory Board της International Association for Trusted Blockchain Applications. Έχει διδακτορικό δίπλωμα από το University of Pennsylvania, όπου σπούδασε ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Harvard University, όπου σπούδασε ως υπότροφος Fulbright, και πτυχίο νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν διά ζώσης με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και επικουρικά όπου καθίσταται αναγκαίο με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (live streaming). Για την επιτυχή ολοκλήρωση του οι εκπαιδευόμενοι θα υποβληθούν σε γραπτή δοκιμασία αξιολόγησης

ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ

Η πληρωμή των διδάκτρων είναι δυνατή με τους εξής τρόπους:
 
  • Με εξόφληση μέσω της Ενιαίας Συναλλαγής Πληρωμής (RF) με την καταχώρηση του κωδικού πληρωμής RF, τον οποίον λαμβάνετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας στο πρόγραμμα.
  • Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα εφάπαξ είτε με πιστωτική κάρτα σε έως 12 άτοκες δόσεις.
  • Με Φοιτητικό Δάνειο «Σπουδάζω» που σας παρέχεται με προνομιακούς όρους ειδικά για τους εκπαιδευόμενους στα προγράμματα της Νομικής Βιβλιοθήκης από την Εθνική Τράπεζα για εγγραφή σας σε προγράμματα άνω των 2500 €. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ

Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (Live Streaming)

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Κωδ. 19705|19706
100 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: Παναγιώτης Αρτίκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 1.650,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

CORPORATE FINANCE FOR LAWYERS

Κωδ. 19705|19706
100 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι: Παναγιώτης Αρτίκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς
Back to Top