Αναμονή νέων ημερομηνιών

DUE DILIGENCE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαδικασία και περιεχόμενο του νομικού ελέγχου στις εξαγορές στον ενεργειακό κλάδο

Εισηγητές: Κουρκουμέλης Δ.

Η ενεργειακή μετάβαση και η εξέλιξη της χώρας σε εξαγωγέα ενέργειας οδηγεί σε διαρκείς μεταβολές στο επιχειρηματικό περιβάλλον του ενεργειακού τομέα, των τραπεζών, των κατασκευαστικών και μελετητικών εταιρειών και προσελκύει σημαντικές ξένες και εγχώριες επενδύσεις. Το Σεμινάριο εξετάζει τα θέματα που οι αγοραστές συμμετοχής σε ενεργειακές επιχειρήσεις, έργα και εγκαταστάσεις στην Ελλάδα πρέπει να ελέγξουν στο νομικό due diligence, τόσο οι ίδιοι όσο και οι τυχόν τρίτοι χρηματοδότες της επένδυσης, προκειμένου να διαγνώσουν την πραγματική και νομική κατάσταση του αντικειμένου της εξαγοράς, είτε αυτό βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης είτε λειτουργίας. Έτσι παράλληλα, στο Σεμινάριο γίνεται εμβάθυνση και στην αδειοδοτική διαδικασία αλλά και στο συμβατικό πλαίσιο των επιμέρους κατηγοριών έργων, επικεντρώνοντας στους κινδύνους (red flags) που οφείλει να αναδεικνύει ο έλεγχος και στην νομική διαχείρισή τους.

 • Περιεχόμενο και σημασία του Due Diligence Ενεργειακών Έργων
  • Η νομική λειτουργία του Due Diligence
  • Διαφορές και ομοιότητες με των έλεγχο άλλων τύπων εξαγορών
  • Ο ρόλος και η προστιθέμενη αξία του δικηγόρου πωλητή και αγοραστή
  • Προσδιορισμός των ορίων και της διαδικασίας του Due Diligence
 • Εταιρικά Θέματα Νομικού Ελέγχου
  • Share Deal και Asset Deal
  • Επιχείρηση και πραγματικά ελαττώματα
  • Δεσμεύσεις μεταβίβασης μετοχών
  • Έλεγχος ενεργητικού και παθητικού
  • Διοικητικές και Δικαστικές διαφορές
  • Συγκέντρωση επιχειρήσεων
 • Νομικός Έλεγχος Ενεργειακών Έργων
  • Έργα υπό αδειοδότηση και έργα υπό λειτουργία
  • Νομικός έλεγχος ακινήτου 
  • Έλεγχος αδειοδοτικής διαδικασίας
  • Συμβάσεις του έργου
  • Κρατικές ενισχύσεις
  • Ειδικά κανονιστικά θέματα
 • Σύμβαση Εξαγοράς
  • Κίνδυνοι και Due Diligence
  • Ευθύνη του Πωλητή
  • Θέματα υπογραφής και ολοκλήρωσης
  • Πρακτικά θέματα και νομολογία

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε προϊστάμενους νομικών τμημάτων, δικηγόρους και ανώτερα εμπορικά στελέχη εταιρειών όλων των κλάδων της ενέργειας, δικηγόρους ασχολούμενους με το δίκαιο ενέργειας και το εταιρικό δίκαιο (δίκαιο εξαγορών και συγχωνεύσεων κλπ), στελέχη και δικηγόρους τραπεζικών ιδρυμάτων, στελέχη και δικηγόρους κατασκευαστικών, μελετητικών και συμβουλευτικών εταιρειών, καθώς και ασκούμενους και νέους δικηγόρους.

Δημήτρης Κουρκουμέλης

Ο Δημήτρης Κουρκουμέλης είναι δικηγόρος στο ΣτΕ και στον ΑΠ. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της Αθήνας το 1990 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M.) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και (Μ.Α.) στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts. Ειδικεύεται στο Δημόσιο και το Αστικό Δίκαιο με έμφαση σε θέματα δημοσίων συμβάσεων, ενέργειας, μεγάλων έργων και χωροταξίας και περιβάλλοντος. Έχει διατελέσει επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Τ.Ε.Ε. και Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (On-demand)

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα edu.nb.org παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Live Streaming

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20623 | 20624 | 20625
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Αναμονή νέων ημερομηνιών
Εισηγητές: Κουρκουμέλης Δ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 290,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Διαδικασία και περιεχόμενο του νομικού ελέγχου στις εξαγορές στον ενεργειακό κλάδο

DUE DILIGENCE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20623 | 20624 | 20625
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Αναμονή νέων ημερομηνιών
Εισηγητές: Κουρκουμέλης Δ.
Back to Top