Καλοκαιρινές προσφορές έως -30% για λίγες ημέρες
Κωδ. 19381|19382|19383
6 ώρες
Τρίτη 22 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 (18:00 – 21:00)
Εισηγητές: Καραγιάννης Β.
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


Εισηγητές: Καραγιάννης Β.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 180,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19381|19382|19383
6 ώρες
Τρίτη 22 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 (18:00 – 21:00)
Εισηγητές: Καραγιάννης Β.

Στόχος του Σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες ειδική γνώση των ζητημάτων που θέτει η εφαρμογή του Δικαίου του Ανταγωνισμού στον κανονιστικά περίπλοκο και τεχνολογικά διαρκώς εξελισσόμενο τομέα του φαρμάκου μέσα από την επιλογή συγκεκριμένων προνομιακών πεδίων εφαρμογής του.

 • 1η ημέρα
      Εισαγωγικά - Γενικά χαρακτηριστικά της φαρμακευτικής αγοράς
      Α΄ Μέρος: Ανταγωνισμός & κρατική παρέμβαση στον φαρμακευτικό τομέα:
  • Τιμολογιακή παρέμβαση του κράτους στη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων. Κίνητρο υπέρ των γενόσημων φαρμάκων, ένταξη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων στα κοινωνικά / ασφαλιστικά συστήματα.
  • Μη τιμολογιακές παρεμβάσεις του Κράτους
  • Αποφάσεις ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων ως φορέων δημόσιας εξουσίας.

 

 • 2η ημέρα

            Β΄ Μέρος: Οι συμπεριφορές των επιχειρήσεων:

  • Απαγορευμένες συμπράξεις - Άρθρο 101 ΣΛΕΕ [άρθρο 1 του Ν 3959/
   2011]. Παρεμπόδιση εισόδου γενόσημων φαρμάκων στην αγορά (pay for delay) και άλλες περιοριστικές συμφωνίες, κάθετες συμφωνίες μεταξύ ανταγωνιστών και μη ανταγωνιστών.
  • Κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης - Άρθρο 102 ΣΛΕΕ [άρθρο 2 του Ν 3959/2011]. Παρεμπόδιση του παράλληλου εμπορίου, καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας
  • Κατάχρηση σχέσης οικονομικής εξάρτησης - Άρθρο 18 Α του Ν 146/1914.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους και νομικούς συμβούλους επιχειρήσεων που επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική αντίληψη των ειδικών ζητημάτων εφαρμογής του δικαίου του ανταγωνισμού που τίθενται στον τομέα του φαρμάκου.

Βασίλειος Σ. Καραγιάννης

Ο Βασίλειος Καραγιάννης είναι Διδάκτωρ Νομικής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB) και είναι Εταίρος στη δικηγορική εταιρία KLC Αθηνών. Διετέλεσε δικηγόρος - μέλος του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2006-2009) και έχει εκτεταμένη δικαστική εμπειρία ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων σε υποθέσεις ευρωπαϊκού δικαίου και δικαίου του ανταγωνισμού. Υπήρξε επίσης Νομικός Συνεργάτης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (2005- 2006). Είναι διδάσκων Καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Master 2 in International Economic Law» του New York College (NYC) σε συνεργασία με το Université de Toulouse, Capitole 1. Δίδαξε (2009-2018) ως εντεταλμένος διδασκαλίας και ως διδάσκων με ΠΔ 407/80 (2016-2017) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει επίσης ως εισηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (2008-2010).

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Επιδότηση μέσω ΛΑΕΚ 0.24% Paste το παρακάτω

Το σεμινάριο είναι πλήρως επιδοτούμενο από το ειδικό πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ.

Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των σεμιναρίων στον ΟΑΕΔ είναι τα υποψήφια στελέχη προς εκπαίδευση να ανήκουν στην μισθοδοσία ΙΚΑ της επιχείρησης και η επιχείρηση να διαθέτει το απαιτούμενο ποσό προς αξιοποίηση. Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει Κωδικό Λειτουργίας Επιχείρησης (ΚΛΕ) & Κωδικό Υλοποίησης Προγραμμάτων (ΚΥΛΠ).

Για την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων σας, όπου επιλέγετε το εικονίδιο ΛΑΕΚ και αφού ανοίξει η σελίδα, την επιλογή ΛΑΕΚ 0,24%.

Ονοματεπώνυμο εισηγητή: %%

Κωδικός μητρώου ΛΑΕΚ:  %%

Στοιχεία εκπαιδευτικού φορέα:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ

Α.Φ.Μ 094443580

ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

Διευ/ση: Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (On-demand)

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα edu.nb.org παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Βίντεο (Live Streaming)

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Back to Top