Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2015/848

Εισηγητές: Παΐζης Α.

Το Σεμινάριο ασχολείται με την εφαρμογή του Κανονισμού 848/2015 που ενδέχεται να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την αναδιάρθρωση ενός οφειλέτη, την ομαλή λειτουργία μιας πτωχευτικής διαδικασίας και την αξιολόγηση του νομικού και οικονομικού κινδύνου επίτευξης ενός εκ των δύο.
Στο τέλος του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν:
- πότε υπάρχει επαρκές στοιχείο αλλοδαπότητας για την ενεργοποίηση των διατάξεων του Κανονισμού,
- ποια είναι τα νομικά εργαλεία που προσφέρει ο Κανονισμός για την επίτευξη των σκοπών της εκάστοτε διαδικασίας,
- ποιες οι επιπτώσεις για τις εθνικές διαδικασίες αφερεγγυότητας, και
- ποιες στρατηγικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν στην πράξη.
Ειδικότερα, θα εξεταστούν τα ζητήματα που απασχόλησαν την εθνική και ευρωπαϊκή νομολογία και τους σχολιαστές του Κανονισμού, οι λύσεις που δόθηκαν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς επίσης θα αναδειχθούν πρακτικά ζητήματα που φαίνεται να ανακύπτουν από τις διατάξεις του νέου Κανονισμού και οι οποίες προκαλούν προβληματισμό.

  • Βασικές αρχές και κύριοι άξονες λειτουργίας της διασυνοριακής αφερεγγυότητας
  • Διεθνής δικαιοδοσία κήρυξης κύριας διαδικασίας αφερεγγυότητας
  • Διεθνής δικαιοδοσία κήρυξης δευτερευουσών διαδικασιών
    αφερεγγυότητας
  • Αλληλεπίδραση κύριας και δευτερεύουσας διαδικασίας
  • Η αναγνώριση των διαδικασιών αφερεγγυότητας
  • Η συμμετοχή των πιστωτών στις διαδικασίες αφερεγγυότητας
  • Διαδικασία αφερεγγυότητας μελών ομίλου

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, νομικούς
και οικονομικούς συμβούλους που ασχολούνται με ζητήματα εταιρικών/δανειακών αναδιαρθρώσεων και πτωχεύσεων, σε λογιστές και οικονομολόγους που επιθυμούν να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής των πελατών τους στις σχετικές διατάξεις αλλά και σε διαχειριστές αφερεγγυότητας οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σχετικά ζητήματα εντός της διεθνοποιημένης ελληνικής αγοράς.

Αθανάσιος Παΐζης

Ο Αθανάσιος Παΐζης είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής, και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris ΙΙ - Panthéon Assas και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο εμπορικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Paris ΙΧ - Paris Dauphine. Στη συνέχεια, εκπόνησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η αντιμετώπιση της διασυνοριακής αφερεγγυότητας των ομίλων εταιριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών μελετών σε ελληνόγλωσσες και ξενόγλωσσες εκδόσεις, πραγματοποιήσει εισηγήσεις και παρεμβάσεις σε συνέδρια στους τομείς του εταιρικού και πτωχευτικού δικαίου με έμφαση στη διασυνοριακή διάσταση αυτών και παράσχει έκτακτες διαλέξεις στο αντικείμενο της διασυνοριακής αφερεγγυότητας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εμπορικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Είναι μέλος επιστημονικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο εμπορικό και πτωχευτικό δίκαιο. Επί του παρόντος, εργάζεται ως Legal Officer στο τμήμα εταιρικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Κωδ. 19770 | 19771
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 (17:00 - 21:00)
Εισηγητές: Παΐζης Α.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 140,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2015/848

Η ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Κωδ. 19770 | 19771
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 (17:00 - 21:00)
Εισηγητές: Παΐζης Α.
Back to Top