Δωρεάν Μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες εντός Ελλάδος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα
Κωδ. 19140|19141|19276
5 ώρες
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 (16:30 – 21:30)
Εισηγητές: Σταυρουλάκη Ε.
Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ


Ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινή τριβή ενός διαμεσολαβητή
Εισηγητές: Σταυρουλάκη Ε.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 120,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 19140|19141|19276
5 ώρες
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 (16:30 – 21:30)
Εισηγητές: Σταυρουλάκη Ε.

Το Σεμινάριο αυτό στοχεύει να διαχειριστεί τόσο την αυστηρότητα του νομικού πλαισίου της υποχρεωτικής αρχικής συνεδρίας διαμεσολάβησης που την έχει καταστήσει αχαρτογράφητα νερά ως προς την έκταση και τα όρια των ενεργειών ακόμη και για έμπειρους διαμεσολαβητές όσο και την πρακτική της εκούσιας διαμεσολάβησης υπό το πλαίσιο του Ν 4640/2019 και επιμέρους διατάξεων που έχει ανοίξει νέα κεφάλαια και ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από το πρίσμα της Ελληνικής κουλτούρας και πραγματικότητας.

ΥΑΣ
  - Η εξουσία διάθεσης του αντικειμένου της διαφοράς
  - Επικοινωνία με τα μέρη ή τους νομικούς παραστάτες; Το γράμμα του νόμου και οι ηθικοί περιορισμοί
  - Η έγκριση στο πρόσωπο του διαμεσολαβητή
  - Η συμφωνία για την αμοιβή
  - Το αίτημα προσφυγής στη Διαμεσολάβηση και συνέπειες υπογραφής του.
  - Η Γνωστοποίηση;
  - Ποιος ο ρόλος του διαμεσολαβητή;
  - Πάλι τα ίδια θα ακούσουμε;
  - Συνεργασία με τους Νομικούς Παραστάτες
  - ΥΑΣ και κατ’ ιδίαν συναντήσεις: εργαλείο - αναγκαιότητα - υποχρέωση
  - Συνδιαμεσολάβηση σε ΥΑΣ;
  - «Πώς μπορεί να λυθεί η υπόθεση με διαμεσολάβηση»; Πού εστιάζουμε;
  - Το πρακτικό;
  - Η έκφραση επιθυμίας εκούσιας υπαγωγής σε διαμεσολάβηση

Εκούσια Διαμεσολάβηση
  - Το στυλ μου ως διαμεσολαβητή
  - Το συμφωνητικό υπαγωγής
  - Η αμοιβή του διαμεσολαβητή
  - Οι συμφωνημένες υποθέσεις
  - «Ο όρος που με βάλατε να υπογράψω δε συζητήθηκε!»
  - Γνώση διαπραγματευτικών τεχνικών και τακτικών
  - Τα συναισθήματα σε εμπορικές υποθέσεις
  - Οι οικογενειακές υποθέσεις
  - Ο Νόμος 4800/2021 για τη γονική μέριμνα και η διαμεσολάβηση

Επιμέρους ζητήματα επικοινωνίας
  - Άλλα λέει κι άλλα δείχνει
  - Η τέχνη δημιουργίας θετικού κλίματος
  - Λεπτές ισορροπίες και ισορροπία δυνάμεων
  - Αντίληψη ίδιου συμφέροντος
  - Ενσυναίσθηση

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Διαμεσολαβητές που είτε κάνουν τα πρώτα βήματα στη διαδικασία της ΥΑΣ και της Εκούσιας Διαμεσολάβησης είτε έχουν ήδη μια εμπειρία και αναζητούν απαντήσεις σε ζητήματα πρακτικής που προκύπτουν τόσο από την καθημερινή τριβή με τη διαδικασία όσο και από το γράμμα του νόμου και τη δεοντολογία.

Ευδοκία Σταυρουλάκη

Η Ευδοκία Σταυρουλάκη είναι διευκολυντική και μετασχηματιστική διαμεσολαβήτρια, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πιστοποιημένη διαπραγματεύτρια, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών και συγγραφέας. Έχει σημαντική εμπειρία ΥΑΣ και εκούσιων διαμεσολαβήσεων ενώ έχει λάβει μέρος σε εκπαιδεύσεις βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών και νομικών παραστατών στη διαμεσολάβηση καθώς και σε ημερίδες και σεμινάρια αναφορικά με τη νομοθεσία της διαμεσολάβησης.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (On-demand)

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα edu.nb.org παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Βίντεο (Live Streaming)

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Back to Top