Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023

UNSHELL DIRECTIVE (ATAD) - Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ


Εισηγητές: Δημητριάδης Κ.

Στις 17.01.2023 οι Ευρωβουλευτές υιοθέτησαν τη γνωμοδότησή τους στην ολομέλεια σχετικά με το προσχέδιο Οδηγίας που σχετίζεται με τη θέσπιση κανόνων πρόληψης κατάχρησης εικονικών εταιριών για φορολογικούς σκοπούς (unshell directive). Ως αποτέλεσμα, από την 1.1.2024 όλες οι Ευρωπαϊκές εταιρίες (περιλαμβανομένων και των Κυπριακών) πρέπει να έχουν (και να μπορούν να το αποδείξουν) επαρκή παρουσία. Το Σεμινάριο θα βοηθήσει τον συμμετέχοντα να κατανοήσει το νέο πλαίσιο που θεσπίζει η Ευρωπαϊκή Οδηγία, ποιες Ευρωπαϊκές εταιρίες επηρεάζονται και ποιες κινήσεις θα πρέπει να κάνουν άμεσα για να βρίσκονται εντός του νομοθετικού πλαισίου όταν αυτό τεθεί σε εφαρμογή.

 • Εταιρικές δομές του χθες και του σήμερα
  • Λόγος ύπαρξης
  • Πιθανά πλεονεκτήματα
  • Διασπορά ρίσκου

 

 • Η εξέλιξη ενός ισχυρού, αποδοτικού και δίκαιου συστήματος φορολογίας των επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
  • Oδηγία κατά της φοροαποφυγής (ATAD)
  • επέκταση του πεδίου εφαρμογής της Oδηγίας για τη διοικητική συνεργασία (DAC)
  • ενωσιακός κατάλογος μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας
  • πρόσφατες μαζικές αποκαλύψεις στα μέσα ενημέρωσης (π.χ. OpenLux, Pandora Papers, Panama Papers, κ.λπ.).

 

 • Εισαγωγή νέας Οδηγίας για τη θέσπιση κανόνων πρόληψης της κατάχρησης εικονικών οντοτήτων για φορολογικούς σκοπούς. Δείκτες ελάχιστης υπόστασης για τις επιχειρήσεις στα Κράτη Μέλη

 

 • Τραπεζικές συναλλαγές στην «μετά-Οδηγία εποχή»

 

 • Πιθανές λύσεις για ενδυνάμωση υπόστασης

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε οργανισμούς με δομές που συμπεριλαμβάνουν Ευρωπαϊκές εταιρίες εκτός Ελλάδος (για παράδειγμα Κυπριακή holding), καθώς και στους συμβούλους αυτών των οργανισμών, δικηγόρους, νομικούς, φορολογικούς και οικονομικούς.

Κώστας Δημητριάδης

Ο Κώστας Δημητριάδης είναι Αναλογιστής της Αγγλίας και είναι σύμβουλος οικογενειών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω της Κύπρου. Είναι διευθύνων σύμβουλος σε όμιλο εταιριών που παρέχει υπηρεσίες φοροτεχνικές, νομικές, ορκωτών, λογιστών και διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διεθνείς τράπεζες στην Αγγλία και στην Κύπρο. Το moto του είναι: «Για να μπορέσεις να διαχειριστείς κάποιο ρίσκο, πρέπει πρώτα να το αναγνωρίσεις!».

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Φυσική Παρουσία (Δια Ζώσης)

Η παρακολούθηση των σεμιναρίων με φυσική παρουσία οργανώνεται σε υπερσύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αθήνα, Μαυρομιχάλη 23), σε απόσταση 200 μέτρων από την οδό Ακαδημίας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Βίντεο (On-demand)

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα edu.nb.org παρέχει την δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων από το χώρο σας μέσω Η/Υ ή laptop με μία απλή σύνδεση Internet.

Βίντεο (Live Streaming)

Ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης για τους υποψήφιους σε όλη την επικράτεια. Aπευθείας σύνδεση του εκπαιδευόμενου μέσω internet από τον χώρο του εκπαιδευόμενου με μοναδική προϋπόθεση τη χρήση Η/Υ ή laptop και τη σύνδεσή του με μια απλή γραμμή ADSL. Ενεργή - διαδραστική συμμετοχή του εκπαιδευόμενου την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά ή προφορικά και ταυτόχρονη λήψη απάντησης από τον εισηγητή, σαν να είναι ο εκπαιδευόμενος φυσικά παρών.
Κωδ. 19783|19784|19785
3 ώρες
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 (17:30 – 20:30)
Εισηγητές: Δημητριάδης Κ.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 95,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

UNSHELL DIRECTIVE (ATAD) - Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ


Κωδ. 19783|19784|19785
3 ώρες
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 (17:30 – 20:30)
Εισηγητές: Δημητριάδης Κ.
Back to Top