Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

PRACTITIONERS' WORKSHOP: Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 30.11.2024 (NEO TMHMA)

Επίλυση αποριών – Συνήθη προβλήματα στην πράξη
Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.

Με τον Ν 5076/2023 ορίστηκε ως προθεσμία οριστικοποίησης των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών η 30.11.2024. Ενόψει της πιθανότητας μη περαιτέρω παράτασης της σχετικής προθεσμίας φαίνεται σκόπιμο να διευκρινιστούν όλα τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγόρος της πράξης κατά τη διόρθωση ανακριβών πρώτων εγγραφών. Σκοπό του workshop αποτελεί η –μέσω διαλεκτικής συζήτησης– επίλυση απλών και σύνθετων ζητημάτων που αφορούν στις διορθώσεις των ανακριβών πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, οι οποίες πρόκειται να απασχολήσουν έντονα τη δικηγορική πρακτική έως την πάροδο της προθεσμίας διόρθωσης.

• Διόρθωση ανακριβών πρώτων εγγραφών

• Διαδικαστικά ζητήματα της αγωγής του άρθρου 6§2 Ν 2664/1998

• Διόρθωση ανακριβών εγγραφών «άγνωστου ιδιοκτήτη»

• Διόρθωση με την αίτηση του άρθρου 6§8 Ν 2664/1998

• Διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων πρώτων εγγραφών μετά τον Ν 5076/2023

• Διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων άρθρου 19§2 Ν 2664/1998

• Οριστικοποίηση των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών

• Διαμεσολάβηση στις κτηματολογικές διαφορές

• Ειδικά ζητήματα οριζόντιας ιδιοκτησίας στο Κτηματολογικό Δίκαιο

• Ειδικά ζητήματα χρησικτησίας στο Κτηματολογικό Δίκαιο

Επιθυμώντας να αναδειχθούν τα συνήθη προβλήματα που ανακύπτουν κατά τον χειρισμό κάποιας κτηματολογικής υπόθεσης και να προταθεί μια μέθοδος αντιμετώπισής τους, το workshop απευθύνεται σε δικαστές, δικηγόρους που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με υποθέσεις Κτηματολογικού Δικαίου, συμβολαιογράφους, τοπογράφους-μηχανικούς, δασολόγους, υποθηκοφύλακες και Προϊσταμένους Κτηματολογικών Γραφείων, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων ΝΠΔΔ, φοιτητές σχολών με συναφές αντικείμενο, καθώς και εν γένει επιστήμονες και επαγγελματίες συναφών κλάδων.

Κωνσταντίνος Πλιάτσικας

Ο Κωνσταντίνος Πλιάτσικας είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης (παρ’ Αρείω Πάγω) με ειδικότερο αντικείμενο απασχόλησης το Κτηματολογικό Δίκαιο. Είναι Διδάκτορας Νομικής του ΑΠΘ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Αστικού Δικαίου και πτυχιούχος Νομικής του ίδιου Τμήματος. Επίσης, από τον Ιανουάριο 2019 διδάσκει Εμπράγματο και Κλκηρονομικό Δίκαιο ως Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia). Η διδακτορική του διατριβή, η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019, έχει τίτλο: «Η διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής – Συμβολή στην ερμηνεία του άρθρου 6§2 Ν 2664/1998». Είναι δικηγόρος με πάγια αντιμισθία στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δικηγόρος του Γραφείου Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τον έλεγχο των υποβληθεισών δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Έχει λάβει μέρος, με εισηγήσεις και παρεμβάσεις, σε πληθώρα πανελλήνιων συνεδρίων με αντικείμενο το Κτηματολογικό Δίκαιο και έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών με συναφές περιεχόμενο.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 10 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Όπου υπάρχει ένδειξη εκπτώσεων για ειδικές κατηγορίες (φοιτητές, ασκούμενοι/νέοι δικηγόροι και δικαστικοί λειτουργοί) ή άλλες έχουν ισχύ για Online εγγραφές μόνο για εγγεγραμμένους χρήστες στο site www.nb.org

Ειδικότερα στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας

Πολιτική ακυρώσεων

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό (10 εργάσιμες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου) στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 5 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20867
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 (17:00 – 21:00)
Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Κόστος Συμμετοχής: 145,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Επίλυση αποριών – Συνήθη προβλήματα στην πράξη

PRACTITIONERS' WORKSHOP: Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 30.11.2024 (NEO TMHMA)

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 20867
4 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 (17:00 – 21:00)
Εισηγητές: Πλιάτσικας Κ.
Back to Top