Διανομή Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων από τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ διανέμει σε κάθε Ακαδημαϊκό εξάμηνο χιλιάδες πανεπιστημιακά συγγράμματα σε όλη την Ελλάδα από διάφορα σημεία διανομής, μεταξύ των οποίων και τα καταστήματά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Ωράριο Διανομής Συγγραμμάτων

img-eudoxus
img-eudoxus

ΕΥΔΟΞΟΣ* - Ηλεκτρονική Υπηρεσία Διαχείρισης Συγγραμμάτων

Το σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης πανεπιστημιακών συγγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας μέσω του οποίου διανέμονται τα πανεπιστημιακά συγγράμματα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας. Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και προσφέρει πλήρη ενημέρωση στους φοιτητές για τα παρεχόμενα Συγγράμματα σε κάθε μάθημα, καθώς και δυνατότητα άμεσης παραλαβής των Συγγραμμάτων.

Πώς ενεργοποιείται από τους Φοιτητές

Οι φοιτητές που δικαιούνται δωρεάν διανομή συγγραμμάτων εισέρχονται σε μία κεντρική ιστοσελίδα του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος (ΚΠΣ) από όπου γίνεται η πιστοποίησή τους. Εκεί ενημερώνονται για τα εγκεκριμένα Συγγράμματα/Σειρές Συγγραμμάτων των μαθήματων/θεματικών ενοτήτων του Τμήματός τους και επιλέγουν τα Συγγράμματα/Σειρές συγγραμμάτων που δικαιούνται. Οι φοιτητές λαμβάνουν άμεσα από το ΚΠΣ ένα e-mail με τον κωδικό ΡΙΝ, με τον οποίο παραλαμβάνουν τα Συγγράμματα που επέλεξαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή συγγραμμάτων μέσω ΠΣ Εύδοξος επισκεφθείτε το https://www.eudoxus.gr. Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής διανομής μπορείτε να βρείτε εδώ

.
img-eudoxus-second

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία παραλαβής συγγραμμάτων

 • Ώρες αιχμής 12:00 - 15:00: Εάν μπορείτε, επιλέξτε τις πρωινές ώρες για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας.
 • Έλλειψη γνώσης είτε του συγγράμματος που έχει δηλωθεί είτε του σωστού εκδοτικού οίκου: Προτείνεται η επιβεβαίωση ότι ο εκδοτικός οίκος που διανέμει το σύγγραμμα που έχετε επιλέξει και δικαιούστε να παραλάβετε είναι η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.
 • Μη σωστή δήλωση του συγγράμματος με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται το σύγγραμμα στο ΠΣ Εύδοξος: Παρακαλείσθε για την επαλήθευση του τίτλου κατά την αναζήτησή του στο σύστημα https://www.eudoxus.gr.
 • Έλλειψη του e-mail και του κωδικού ΠΣ Εύδοξος που έχει αποσταλεί στο προσωπικό email κάθε δικαιούχου: Παρακαλείσθε να έχετε άμεσα διαθέσιμα τα απαραίτητα στοιχεία (κωδικό, τίτλος έκδοσης στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, σχετικό e-mail από ΠΣ Εύδοξος) για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας.
 • Προσέλευση φοιτητών - φοιτητριών (ή 3ου ατόμου για λογαριασμό του δικαιούχου) από προηγούμενα εξάμηνα για επιστροφές ή διευθέτηση παλαιότερων εκκρεμοτήτων: Εσείς ή ο εκπρόσωπός σας παρακαλείσθε να έχετε άμεσα διαθέσιμα τα απαραίτητα στοιχεία (κωδικό, εξάμηνο φοίτησης, ακαδημαϊκό έτος, τίτλο έκδοσης στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) για την έγκαιρη εξυπηρέτησή σας.
 • Προσέλευση για παραλαβή συγγράμματος ή συγγραμμάτων που δεν βρίσκονται προς διάθεση από τον εκδοτικό οίκο: Συνιστάται πριν την προσέλευση στον οίκο ένας έλεγχος επιβεβαίωσης διάθεσης του βιβλίου μέσα από το επίσημο site www.nb.org ή μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. κέντρο 210 3678800.

 • Το χρονικό διάστημα απόδοσης των διανομών των συγγραμμάτων καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, είναι πολύ περιορισμένο και μέσα σε αυτό θα πρέπει να εξυπηρετηθούν χιλιάδες συνάδελφοί σας φοιτητές. Με γνώμονα την έγκαιρη και απρόσκοπτη εξυπηρέτησή σας, στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή ροή των διανομών των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους. Σε περίπτωση που χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο του οίκου στο 210 3678800.

Πριν από την προσέλευση για παραλαβή συγγραμμάτων


 • Να έχετε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι έχετε παραλάβει τους σχετικούς κωδικούς μέσω του ΠΣ Εύδοξος.
 • Να έχετε πληροφορηθεί από το ΠΣ Εύδοξος για τη διαθεσιμότητα των συγγραμμάτων στο σημείο διανομής.
 • Να έχετε επιβεβαιώσει ότι ο εκδοτικός οίκος που διανέμει το σύγγραμμα που έχετε επιλέξει και δικαιούστε να παραλάβετε, είναι η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.
 • Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει τους σχετικούς κωδικούς , καθώς και για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα πρόσβασης, απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματός σας ή στο Κέντρο Δικτύων του Ιδρύματός σας. Τυχόν καθυστερήσεις που οφείλονται σε προβλήματα πρόσβασης στο ΠΣ Εύδοξος ενδέχεται να καθυστερήσουν τη διαδικασία παραλαβής.

Κατά την προσέλευση για παραλαβή συγγραμμάτων


 • Να έχετε διαθέσιμο προς επίδειξη στο κινητό ή tablet σας τον προσωπικό 12ψήφιο κωδικό (PIN) που σας έχει αποσταλεί από το ΠΣ Εύδοξος.
 • Να γνωρίζετε τα 4 τελευταία ψηφία της ταυτότητάς σας, ακαδημαϊκής, αστυνομικής, διαβατηρίου κ.λπ. για την ταυτοποίησή σας.

Μπορούν να αποσταλούν με Courier;


Η παραλαβή των συγγραμμάτων γίνεται μόνο διά ζώσης από τα σημεία διανομής ενώ η ταυτοποίηση του ωφελούμενου φοιτητή γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Back to Top