Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020Βιντεοσκοπημένο

ΑΙ, DATA & LEGAL TECH

H πρακτική εφαρμογή των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης στο μέλλον των νομικών επαγγελμάτων

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Καρκατζούνης Β., Τάσσης Σ.

Η σχέση μεταξύ Δικαίου και Τεχνολογίας είναι πλέον αναπόφευκτη και αμφίδρομη. Στην αιχμή της τεχνολογίας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Τεχνητή Νοημοσύνη, θέτοντας πρωτόγνωρα ηθικά και νομικά διλήμματα, αλλά και άνευ προηγουμένου προοπτικές. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να αποτυπωθεί με κατανοητό τρόπο τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο όσο και κυρίως τα πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη σχέση μεταξύ Δικαίου και Τεχνητής Νοημοσύνης και να εξοπλιστεί ο δικηγόρος με γνώσεις για τις τεχνολογίες που θα επηρεάσουν την άσκηση του επαγγέλματός του στο μέλλον.

ΜΕΡΟΣ 1
Τεχνητή Νοημοσύνη και Δίκαιο - Μία εισαγωγή

Α. Ορισμοί
- Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Βασικές κατηγορίες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Παραδείγματα εφαρμογής

Β. Ηθικοί προβληματισμοί και πολιτικές προτεραιότητες
- Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Αξιόπιστη ΤΝ
- Η Λευκή Βίβλος της ΕΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Η διεθνής προσέγγιση

ΜΕΡΟΣ 2
Τα δεδομένα ως καύσιμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη

- Ανοιχτά δεδομένα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Δεδομένα και Τεχνητή Νοημοσύνη (ePrivacy)
- Προσωπικά δεδομένα και Τεχνητή Νοημοσύνη (GDPR)
- Algorithmic impact assessment: Ένα εργαλείο για την υπεύθυνη (accountable) ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης
- Δεδομένα, αλγόριθμοι, προστασία καταναλωτή και ανταγωνισμός: Κατανοώντας τις προβληματικές

ΜΕΡΟΣ 3
Legal Tech και Τεχνητή Νοημοσύνη: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της Δικαιοσύνης

Α. Νομική τεχνολογία (Legal Tech) και νομικά επαγγέλματα: ποια εργαλεία και πόση εξειδίκευση στη νομική πληροφορική χρειάζεται ο σύγχρονος δικηγόρος;
Β. Νομική Τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη στο ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης. Προκλήσεις και προοπτικές από τη χρήση συστημάτων ΤΝ στη Δικαιοσύνη

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, Υπεύθυνους Προστασίας Δεδομένων, ακαδημαϊκούς ερευνητές σε Νομική, Πληροφορική και επιστήμη των Δεδομένων, στελέχη Δικηγορικών Εταιρειών και στελέχη επιχειρήσεων πληροφορικής.

Σπύρος Τάσσης

Ο Σπύρος Τάσσης είναι Δικηγόρος με εξειδίκευση (LLM) και μακρά πρακτική ενασχόληση με τα ζητήματα του Δικαίου της Πληροφορικής, των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, του Διαδικτύου και των Προσωπικών Δεδομένων. Έχει εκπονήσει, με την ομάδα του, μεγάλο αριθμό έργων προετοιμασίας και συμμόρφωσης με τη σχετική νομοθεσία και έχει συμβουλέψει το Υπουργείο Υποδομών στη διαδικασία ενσωμάτωσης της Οδηγίας NIS (Network and Information Systems). Είναι Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας (www.dataprotection.gr) και συνεργάτης της Επιστημονικής Ομάδας Δικαίου Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ έχει διατελέσει co-chair του Greek Chapter της IAPP (International Association of Privacy Professionals). Διδάσκει ως visiting lecturer τα νομικά θέματα της Πληροφορικής, του Διαδικτύου και των Προσωπικών Δεδομένων και είναι ειδικός εκπαιδευτής στα προγράμματα επιμόρφωσης του ΔΣΑ για τον GDPR.

Βασίλης Καρκατζούνης

Ο Βασίλης Καρκατζούνης είναι δικηγόρος με ειδίκευση σε ζητήματα Νέων Τεχνολογιών. Είναι κάτοχος LL.M. από το Queen Mary University of London και υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διαθέτει πιστοποίηση στο δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων (CIPP/E), είναι co-chair στο ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Ιδιωτικότητας (IAPP) και μέλος της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα. Είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος περιεχομένου στο Lawspot.gr. Αρθρογραφεί τακτικά για ζητήματα προστασίας δεδομένων, με έμφαση σε όσα συνδέονται με τη χρήση διαδικτύου και νέων τεχνολογιών, ενώ συμμετέχει σε σχετικά σεμινάρια και συνέδρια.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17823
5 ώρες
Εισηγητές: Καρκατζούνης Β., Τάσσης Σ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 130,00 € Ειδική Τιμή 91,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

H πρακτική εφαρμογή των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης στο μέλλον των νομικών επαγγελμάτων

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

ΑΙ, DATA & LEGAL TECH

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17823
5 ώρες
Εισηγητές: Καρκατζούνης Β., Τάσσης Σ.
Back to Top