Βιντεοσκοπημένο

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ (Ν 4636/2019) - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Παπακωνσταντής Μ.

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του Ν 4636/2019, ο συμμετέχων στο Σεμινάριο θα κατανοήσει καλύτερα τη διαδικασία διεθνούς προστασίας σε όλους τους βαθμούς, θα εντοπίσει τις διαφορές της υφιστάμενης με την προηγούμενη νομοθεσία και τους λόγους που επέβαλαν την τροποποίηση διατάξεων της, ενώ θα μάθει για αποφάσεις του ΔΕΕ και του ΕΔΔΑ που αποσαφηνίζουν περιπτώσεις τις οποίες θα κληθεί να χειριστεί κατά την επιστημονική ή επαγγελματική του πορεία. Παραλλήλως, θα αναλυθεί η διαδικασία από την είσοδο στην ελληνική επικράτεια του δικαιούχου διεθνούς προστασίας μέχρι και τις περιπτώσεις όπου σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος σε β’ βαθμό θα ασκηθεί αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του αρμόδιου κατά τόπον Διοικητικού Πρωτοδικείου. Μέσω της κατανόησης της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας θα αποκομίσουν απαραίτητη γνώση όσοι αναζητούν να προσληφθούν στις αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες καθώς και σε σχετικούς διεθνείς οργανισμούς.

  • Εξέλιξη της πολιτικής ασύλου στην ΕΕ
  • Πρωτογενές και παράγωγο δίκαιο
  • Αναθεώρηση της πολιτικής ασύλου
  • Χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα
  • Επικουρική προστασία
  • Δικαιώματα δικαιούχων διεθνούς προστασίας
  • Πρόσβαση στη διαδικασία
  • Εγγυήσεις για αιτούντες
  • Διαδικασίες εξέτασης
  • Διαδικασία ενώπιον Ανεξάρτητων Επιτροπών Προσφυγών
  • Ακυρωτική διαδικασία

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, φοιτητές που θέλουν να εμβαθύνουν στα θέματα διεθνούς προστασίας, επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την υποδοχή και το άσυλο, δημοσίους υπαλλήλους και σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον Ν 4636/2019 και τις διαδικασίες διεθνούς προστασίας.

Μάρκος Παπακωνσταντής

Ο Μάρκος Παπακωνσταντής είναι δικηγόρος Αθηνών. Είναι διδάκτωρ ευρωπαϊκού δικαίου του Πανεπιστημίου Nancy II της Γαλλίας. Διδάσκει ευρωπαϊκές πολιτικές στο μεταπτυχιακό «Εθνική και ενωσιακή διοίκηση» του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014 διετέλεσε πρόεδρος Επιτροπής στην Αρχή Προσφυγών για το Άσυλο και από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες για τις πολιτικές της ΕΕ μία εκ των οποίων για την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών για θέματα ασύλου και μετανάστευσης και ως εισηγητής έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γύρω από αυτά τα θέματα.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17489
4 ώρες
Εισηγητές: Παπακωνσταντής Μ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 110,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ (Ν 4636/2019) - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17489
4 ώρες
Εισηγητές: Παπακωνσταντής Μ.
Back to Top