Βιντεοσκοπημένο

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

Απόκτηση δεξιοτήτων μέσω πραγματικών συνταξιοδοτικών υποθέσεων
Εισηγητές: Νιφόρου Α., Σαρακινιώτη Α.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να αποσαφηνιστούν και να αναλυθούν οι διατάξεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος και υπολογισμού κύριας και επικουρικής σύνταξης, μέσω επεξεργασίας πραγματικών συνταξιοδοτικών υποθέσεων. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν την κατάλληλη νομοθεσία για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέσω της εξοικείωσης με τους σχετικούς πίνακες προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, καθώς και να υπολογίσουν το ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης.

• 1η ημέρα: Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 (17:00-20:00)
   - Σύντομη ανάλυση προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος με διατάξεις π. ΙΚΑ και π. ΟΑΕΕ
   - Υπολογισμός κύριας σύνταξης
   - Παραδείγματα θεμελίωσης και υπολογισμού συνταξιοδοτικών περιπτώσεων π. ΙΚΑ και π. ΟΑΕΕ

• 2η ημέρα: Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 (17:00-20:00)
   - Σύντομη ανάλυση προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος με διατάξεις π. ΟΓΑ
   - Παραδείγματα θεμελίωσης και υπολογισμού περιπτώσεων π. ΟΓΑ
   - Υπολογισμός επικουρικής σύνταξης
   - Παράδειγμα υπολογισμού επικουρικής σύνταξης

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, λογιστές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, περιστασιακά ή συστηματικά και επιθυμούν να ενημερωθούν για τον ορθό τρόπο αντιμετώπισης στην πράξη με βάση την εμπειρία της κοινωνικοασφαλιστικής διοίκησης υπό το πρίσμα πάντοτε των τρεχουσών εξελίξεων.

Αφροδίτη Νιφόρου

Η Αφροδίτη Νιφόρου υπηρετεί στη Μονάδα Υποστήριξης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και διαθέτει την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία καθώς υπηρετεί επί πολλά έτη σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης έχει υπηρετήσει ως Προϊσταμένη στο Τμήμα Νομοθεσίας Διαδοχικής Ασφάλισης της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα του e-ΕΦΚΑ, ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης Απονομής Επικουρικής Σύνταξης και ως Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου του π. ΕΤΕΑΕΠ. Έχει διατελέσει στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών στις «Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές» και υποψήφια διδάκτωρ του ιδίου ιδρύματος. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ και διαθέτει διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων τόσο στο πλαίσιο της μη τυπικής όσο και της άτυπης εκπαίδευσης.

Κατερίνα Σαρακινιώτη

Η Κατερίνα Σαρακινιώτη υπηρετεί ως Προϊσταμένη στο Τμήμα Ασφαλιστικού Βίου της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών και διαθέτει την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία καθώς υπηρετεί επί πολλά έτη σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Επίσης έχει υπηρετήσει ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης Επιθεώρησης και ως Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ασφάλισης & Παροχών του τ. ΕΤΕΑΕΠ. Διαθέτει και επιστημονική κατάρτιση στον τομέα της Εκπαίδευσης λόγω του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εκπαίδευση. Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πτυχίο Κοινωνιολογίας. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Η εκπαιδευτική εμπειρία συμπληρώνεται από τη συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια. Σχετικά με τη διδακτική εμπειρία, εκτός από την απασχόλησή της ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών εργάζεται και ως εκπαιδεύτρια του ΕΚΔΔΑ.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Κωδ. 19607
6 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Νιφόρου Α., Σαρακινιώτη Α.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 160,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Απόκτηση δεξιοτήτων μέσω πραγματικών συνταξιοδοτικών υποθέσεων

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

Κωδ. 19607
6 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Νιφόρου Α., Σαρακινιώτη Α.
Back to Top