Βιντεοσκοπημένο

ΕΙΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Ο περιορισμός του κινδύνου του ομολογιούχου δανειστή
Εισηγητές: Μίρκος Α.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του βασικού χρηματοδοτικού εργαλείου των ομολογιακών δανείων από τη σκοπιά του περιορισμού του κινδύνου του ομολογιούχου δανειστή. Ειδικότερα, αφού εδραιωθεί η βασική κατανόηση της λειτουργίας των ομολογιακών δανείων από νομικοτεχνικής απόψεως, έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των συμβατικών ρητρών του προγράμματος του ομολογιακού δανείου που σκοπούν στην προφύλαξη του ομολογιούχου δανειστή καθώς και στην ανάλυση των παρεπόμενων εξασφαλιστικών συμβάσεων και τη συναρμογή αυτών με το δάνειο.

Εισαγωγή
Οικονομική λειτουργία
Μεταρρύθμιση με τον Ν 4548/2018
Διαδικασία έκδοσης
Βασικά χαρακτηριστικά
Η οργάνωση σε ομάδα και ο εκπρόσωπος των ομολογιούχων
Το πρόγραμμα του ομολογιακού δανείου
Βασικές συμβατικές ρήτρες προστασίας του ομολογιούχου δανειστή:
   - Σκοπός του δανείου
   - Διαβεβαιώσεις/Υποσχέσεις του Εκδότη και του Εγγυητή
   - Θετικές υποχρεώσεις
   - Αρνητικές υποχρεώσεις
   - Προπληρωμή (Προαιρετική και Αναγκαστική)
   - Προϋποθέσεις κάλυψης
   - Εταιρικά Γεγονότα/Καταγγελία
Συνήθεις εξασφαλίσεις:
   - Ενέχυρο επί μετοχών
   - Εκχώρηση λόγω ενεχύρου απαιτήσεων
   - Ενέχυρο του Ν 2844/2000
   - Ενεχυρίαση λογαριασμών
   - Κυμαινόμενη Ασφάλεια (Ν 2844/2000)

Τα ομολογιακά δάνεια έχουν ποικίλα ελκυστικά χαρακτηριστικά που τα έχουν καταστήσει βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο. Κατόπιν τούτου, η κατανόηση της λειτουργίας τους είναι χρήσιμη τόσο για τους νομικούς που δραστηριοποιούνται σε νομικά τμήματα τραπεζών όσο και για αυτούς που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εταιρίες (είτε ως εσωτερικοί δικηγόροι είτε στο πλαίσιο εξωτερικής ανάθεσης). Η γνώση και κατανόηση της λειτουργίας και των συνήθων πρακτικών της αγοράς διευκολύνει τις συναλλαγές και καθιστά τους δικηγόρους που δραστηριοποιούνται σε αυτές πιο αποτελεσματικούς.

Άλκης Μίρκος

Ο Άλκης Μίρκος είναι εταίρος και επικεφαλής του τμήματος Banking & Finance της δικηγορικής εταιρίας KBVL (Deloitte Legal Network), και επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Wolfson College). Eξειδικεύεται στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο. Στο παρελθόν έχει εργασθεί σε δύο μεγάλες δικηγορικές εταιρίες της Αθήνας καθώς και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Λουξεμβούργο) ενώ έχει διδάξει στο ALBA στο πλαίσιο του MSc Business for Lawyers. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο Αστικό και Χρηματιστηριακό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (άριστα), μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από το London School of Economics (ΜSc in Law and Accounting, άριστα) και το University College London (LLM in International Business Law) και βασικού πτυχίου νομικής από το University College London (LLB), ενώ και κατά το παρελθόν έχει θητεύσει ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καθώς και του Harvard.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Κωδ. 19042|19043
3 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Μίρκος Α.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 90,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Ο περιορισμός του κινδύνου του ομολογιούχου δανειστή

ΕΙΔΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Κωδ. 19042|19043
3 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Μίρκος Α.
Back to Top