Βιντεοσκοπημένο

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ


Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση γίνεται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edu.nb.org

Εισηγητές: Σταματούδη Ε.

Σε απόθεμα

Τιμή: 275,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Κωδ. 17811
12 ώρες
Εισηγητές: Σταματούδη Ε.

Η προστασία του περιεχομένου (content), όπως κειμένων, μουσικής, φωτογραφιών, λογισμικού, βάσεων δεδομένων, οπτικοακουστικού υλικού, έχει προεκτάσεις σε μία σειρά επαγγελματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτό. Οι προεκτάσεις αφορούν τόσο ζητήματα προστασίας περιεχομένου που παράγεται όσο και περιεχομένου τρίτων που χρησιμοποιείται για νέα έργα, σε ιστοσελίδες, σε πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη βάση υπερσυνδέσμων, για διαφημιστικούς λόγους, στην εκπαίδευση, κοκ. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες αισθάνονται ανασφάλεια εάν δεν γνωρίζουν τι προβλέπει ο νόμος και συνεπώς τα όρια της διακριτικής τους ευχέρειας. Το ίδιο συμβαίνει και για όσους καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο, όπως δικηγόροι και δικαστές. Το Σεμινάριο αυτό προσφέρει μία συνολική θεώρηση του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας και εξοπλίζει αυτούς που το χρειάζονται με ειδική γνώση και εμπεριστατωμένη ανάλυση.

• Εισαγωγή στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας

• Έργο, δημιουργός και νομική φύση δικαιώματος δημιουργού

• Το ηθικό δικαίωμα

• Το περιουσιακό δικαίωμα και η οικονομική εκμετάλλευση του έργου

•  Εξαιρέσεις και περιορισμοί του περιουσιακού δικαιώματος και διάρκεια προστασίας

• Το δίκαιο των συμβάσεων και αδειών εκμετάλλευσης του έργου

• Προγράμματα Η/Υ και Βάσεις Δεδομένων

• Συγγενικά δικαιώματα

• Συλλογική διαχείριση και χορήγηση πολυεδαφικών αδειών

• Έννομη προστασία

• Ανοικτές άδειες στο διαδίκτυο (π.χ. creative commons and FOSS) και δημόσιος τομέας

• Ειδικά ζητήματα δικαίου πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο (τοποθέτηση υπερσυνδέσμων, ευθύνη παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου, κ.λπ.

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, δικαστικούς ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πολιτιστικής βιομηχανίας και του περιεχομένου (εκδοτικές, δισκογραφικές, κινηματογραφία, θέατρο, φωτογράφοι, εικαστικοί, συγγραφείς, κ.ά.), του Τύπου και των ΜΜΕ (τηλεόραση και ραδιόφωνο), της εκπαίδευσης και τηλεκπαίδευσης, σε ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα (βιβλιοθήκες, αρχεία, κ.ά.), σε εταιρίες νέων τεχνολογιών (εταιρίες λογισμικού και βιντεοπαιχνιδιών, διαφημιστικές, analytics and data processing, κ.ά.), σε αρχιτέκτονες, επαγγελματίες της βιομηχανίας της μόδας, του σχεδίου και της αρχιτεκτονικής, οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης καθώς επίσης σε φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα αυτόν

Ειρήνη Σταματούδη

Η Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D., είναι Καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας και στο δίκαιο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Διδάσκει επίσης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και στην Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) που εδρεύει στη Γενεύη. Έχει συγγράψει/επιμεληθεί 13 επιστημονικά έργα που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ολλανδία, και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα διεθνώς. Κάποια έργα της θεωρούνται reference works παγκοσμίως (Multimedia products as copyright works, Cambridge University Press, 2002, 2008 και 2010) και EU Copyright Law. A Commentary, Edward Elgar Publishing, UK and US, 2014, 2020 (2η εκδ.) (με τον P. Torremans)). Διετέλεσε για περίπου 12 χρόνια διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και είναι στον κατάλογο Διαιτητών WIPO και Διαμεσολαβητών WIPO - ICOM, και Unesco.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το κόστος μπορεί να καταβληθεί μετρητοίς ή με τραπεζική κατάθεση στους παρακάτω λογαριασμούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 151/470622-67 | ΙΒΑΝ GR 46 0110 1510 0000 1514 7062 267
EFG ΕUROBANK: 0026 0180 94 02000 24515 | ΙΒΑΝ GR 05026 01800000 9402000 24515
ALPHA BANK: 207-00-2002-003218 |IBAN GR24 0140 2070 2070 0200 2003 218
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6740-136874-301| IBAN GR74 0171 7400 0067 4013 6874 301

Επωνυμία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΕΕΤΕ, Αιτιολογία: Ονοματεπώνυμο συμμετέχοντα - ΝΒ Σεμινάριο
ή με πιστωτική κάρτα: VISA, MASTERCARD, DINERS, με 6 άτοκες δόσεις https://www.nb.org/media/wysiwyg/cards_logo.jpg

Παρέχονται επίσης:

Συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον ζητηθεί

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την εξόφληση του συνολικού κόστους συμμετοχής, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο 8 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ακύρωση σεμιναρίων λόγω απόφασης διοργανωτή ή ανωτέρας βίας

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας και ακύρωσης του κάθε σεμιναρίου, ενημερώνοντας τους εκπαιδευόμενους τηλεφωνικά και μέσω e-mail. Στην περίπτωση αυτή οι εκπαιδευόμενοι δικαιούνται να αιτηθούν την ακέραιη επιστροφή των διδάκτρων τους εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία ή να χρησιμοποιήσουν το ποσό για άλλη αγορά σε σεμινάρια – υπηρεσίες ή εκδόσεις της εταιρίας.
Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του εύλογου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου του σεμιναρίου, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του. Στην περίπτωση αυτή τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

Μεταβολή ή ακύρωση λόγω επιθυμίας πελάτη

Ο χρήστης που τυχόν επιθυμεί να ακυρώσει ή να τροποποιήσει την κράτησή του σε κάποιο σεμινάριο οφείλει να αποστείλει το σχετικό αίτημα του το συντομότερο δυνατό στο grammateia@nb.org

Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 100% του ποσού.
Για ακύρωση της συμμετοχής στο σεμινάριο από τον εκπαιδευόμενο 3 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος, πραγματοποιείται επιστροφή 50% του ποσού.

Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις που απαιτείται επιστροφή χρημάτων θα γίνεται είτε με ακύρωση της χρέωσης της πιστωτικής κάρτας (αν έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο θα μας υποδείξετε και εντός 30 ημερών από τη σχετική ενημέρωση.

*Στην κατηγορία νέοι δικηγόροι, εντάσσονται οι δικηγόροι 5ετίας.

Back to Top