Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021Βιντεοσκοπημένο

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ (2ος ΚΥΚΛΟΣ)

Green Deal – Clean Energy Package – Target Model

Εισηγητές: Παιδακάκης Γ.
Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Συνεργαζόμενου Εργαστηρίου.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και το Εργαστήριο Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνδιοργανώνουν ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο: Ενεργειακή Μετάβαση: Δίκαιο & Νέες Αγορές

Η μετάβαση του ενεργειακού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς έναν ψηφιακό, χωρίς ανθρακούχες εκπομπές και αποκεντρωμένο ενεργειακό εφοδιασμό δημιουργεί αδιαμφισβήτητα νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, ενώ ο τρέχων μετασχηματισμός των ενεργειακών αγορών στην Ελλάδα εντείνει την ανάγκη άμεσης προσαρμογής των συμμετεχόντων για τη βέλτιστη αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εκπ. Πρόγραμμα θα εστιάσει στη σταδιακή εξέλιξη και τα βασικά χαρακτηριστικά της απελευθέρωσης του ενεργειακού κλάδου έως την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal), θα αναδείξει τις θεμελιώδεις αρχές αναδιάρθρωσης της εγχώριας χονδρεμπορικής αγοράς (Target Model), και θα αναλύσει τις κύριες ρυθμίσεις τόσο του εν ισχύ κανονιστικού πλαισίου σε όλο το ενεργειακό φάσμα όσο και της νέας δέσμης μέτρων “Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους” (Clean Energy Package) ιδίως ως προς τις ΑΠΕ και την ενδυνάμωση του ρόλου των καταναλωτών. Η παρακολούθηση του Εκπ. Προγράμματος θα αποβεί πολλαπλά επωφελής για τον συμμετέχοντα, καθώς η ενέργεια αποτελεί ένα δυναμικό και πολυσχιδή κλάδο με σύγχρονες προκλήσεις, υπάρχει στοχευμένος προσανατολισμός της θεματολογίας στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων εκ του σχετικού κανονιστικού πλαισίου και της συναφούς νομολογίας και γίνεται ανάπτυξη της θεματικής με βαθμιαία εμβάθυνση και χρήση περιπτωσιολογικών μελετών (case studies).


     Η πορεία προς την Ενιαία Ενεργειακή Αγορά, η πρόσφατη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα
    Οι βασικές ρυθμίσεις του 3ου Ενεργειακού Πακέτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εφαρμογή τους στην εθνική έννομη τάξη
    Τα υποδείγματα διαχωρισμού (unbundling) και οι κανόνες πρόσβασης τρίτων μερών στις ενεργειακές υποδομές (thirdparty-access)
    Το ρυθμιστικό πλαίσιο κατασκευής και λειτουργίας κύριων ενεργειακών υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου


    Η αναδιάρθρωση της εγχώριας χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με το Ενωσιακό πρότυπο
    Οι κύριες πρόνοιες της δέσμης μέτρων “Καθαρή ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους”
    Το νέο αδειοδοτικό, θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο των ΑΠΕ
    Οι Ενεργειακές Κοινότητες και η ενδυνάμωση του ρόλου των καταναλωτών


    Ο μετασχηματισμός της αγοράς φυσικού αερίου
    Η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού
    Το πλαίσιο εποπτείας των αγορών χονδρικής και λιανικής προμήθειας προϊόντων ενέργειας
    Οι ενεργειακές συμβάσεις

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους της πράξης, νομικούς συμβούλους εταιριών και δημοσίων οργανισμών και φορέων, που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας, σε όσους απασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με το δίκαιο της Ενέργειας καθώς και σε όσους νομικούς επιστήμονες επιθυμούν να ενημερωθούν γύρω από τις επίκαιρες προβληματικές για εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς ή άλλους λόγους.

Γεώργιος Παιδακάκης

O Γεώργιος Παιδακάκης είναι εταίρος, επικεφαλής ενεργειακού δικαίου, στη δικηγορική εταιρεία KBVL (Deloitte Legal). Διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας με εξειδίκευση στο δίκαιο της ενέργειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού. Μέχρι πρόσφατα, υπήρξε επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, και προηγουμένως μέλος της Νομικής Υπηρεσίας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) με ενεργή συμμετοχή σε πλήθος αποφάσεων, γνωμοδοτήσεων και έργων τεχνικής συνδρομής της Αρχής σε όλο το φάσμα του ενεργειακού δικαίου. Πριν από τη ΡΑΕ, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε κορυφαίες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών (ΜΔΣ) εμπορικού δικαίου από το ίδιο Πανεπιστήμιο και (LLM) ευρωπαϊκού δικαίου από το College of Europe (Bruges), ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής στη Νομική Σχολή του University of Michigan.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 18081
12 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Παιδακάκης Γ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 330,00 € Ειδική Τιμή 231,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Green Deal – Clean Energy Package – Target Model

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΔΙΚΑΙΟ & ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 18081
12 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Παιδακάκης Γ.
Back to Top