Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021e-learning

ΑΙΓΙΑΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ

Αξιοποίηση - Προστασία - Κυρώσεις (μέχρι και τις πρόσφατες αλλαγές με τον Ν 4759/2020)

Εισηγητές: Φωτόπουλος Φ.
Παρέμβαση: Μπάκαβου Μ.
Ο συμμετέχων στο Σεμινάριο θα αποκτήσει μία πλήρη γνώση πάνω στο θεσμικό πλαίσιο της αξιοποίησης, προστασίας και αστυνόμευσης του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού στην Ελλάδα, αντικείμενο το οποίο εγείρει στην πράξη πολλά ζητήματα όσον αφορά στη δόμηση και τους περιορισμούς της. Έτσι, ο συμμετέχων θα έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα με καθαρά πρακτικό προσανατολισμό γύρω από το θεσμικό πλαίσιο του Ν 2971/2001, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες τροποποιήσεις του Ν 4759/2020. Ταυτόχρονα, θα εξοικειωθεί με τα διαδικαστικά ζητήματα του θεσμικού πλαισίου και θα αποκομίσει σφαιρικές γνώσεις πάνω και στις τρεις κατευθύνσεις στις οποίες διαρθρώνεται το παρόν σεμινάριο (Αξιοποίηση - Προστασία - Αστυνόμευση). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνδεση τεχνικών εννοιών με τη νομολογία καθώς και οι πρακτικές εφαρμογές σε θέματα επιτρεπόμενων και μη, επεμβάσεων σε αιγιαλό, παραλία και παλαιό αιγιαλό.

• ΤΜΗΜΑ Ι: Τεχνικά ζητήματα ως πρόκριμα για την εφαρμογή των κανόνων δικαίου
 - Βασικές έννοιες - Κυριότητα
 - Προκαταρκτική οριογραμμή αιγιαλού
 - Καθορισμός - επανακαθορισμός
 - Αντιδιαβρωτικά έργα
 - Παραχώρηση χρήσης
 - Έργα αξιοποίησης
 - Νομιμοποίηση αυθαίρετων εγκαταστάσεων

ΤΜΗΜΑ ΙΙ: Έννομη Προστασία - Ευθύνη
 - Προστασία
 - Κυρώσεις
 - Απαλλοτριώσεις
 - Ποινική ευθύνη
 - Πορίσματα νομολογίας

Το παρόν Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους και μηχανικούς, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο του αιγιαλού και της παραλίας όπως έχει διαμορφωθεί μετά τους Ν 4538/2018 και N 4759/2020. Απευθύνεται, ακόμη, σε δικαστές, οι οποίοι θα κληθούν να αποφανθούν επί των διαφορών που θα ανακύψουν κατά την εφαρμογή του σύνθετου νομοθετικού πλαισίου αξιοποίησης και προστασίας του παράκτιου πλούτου της χώρας μας. Τέλος, απευθύνεται σε φοιτητές, καθώς επίσης και σε όργανα του Δημοσίου και της Δημόσιας Διοίκησης, που επιθυμούν να αποκτήσουν εξοικείωση με τον τρόπο αξιοποίησης, προστασίας και αστυνόμευσης των ακτών μας.

Μαρία Μπάκαβου

Η Μαρία Μπάκαβου, είναι εισηγήτρια στο ΣτΕ από το 2010. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο με βαθμό Άριστα και διδακτορικό δίπλωμα στις Συμπληρωματικές μορφές κοινωνικής ασφάλισης μισθωτών από το ΑΠΘ. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων και δημοσιεύσεων στα Ελληνικά και Αγγλικά και συμμετέχει στη σειρά «Τεχνικές Εφαρμογές Διοικητικού Δικαίου για Δικηγόρους & Μηχανικούς» εκδ. ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής Δικαστών στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την αιγίδα της Ένωσης των Ανώτατων Διοικητικών Δικαστηρίων της ΕΕ (ACA) και έχει κάνει διαλέξεις στο Max Planck και στη Νομική Βιβλιοθήκη.

Φώτης Φωτόπουλος

Ο Φώτης Φωτόπουλος, είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΔΠΜΣ «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» του ΕΜΠ, μεταπτυχιακές σπουδές στο «Civil and Environmental Engineering» του Massachusetts Institute of Technology (MIT) και διδακτορικό στον Τομέα Υδατικών Πόρων & Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στις σχολές: ΕΜΠ, Massachusetts Institute of Technology (MIT), ΣΤΕΑΜΧ, ΓΥΣ, ΣΜΧ και ΤΕΙ Πειραιά. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Περί Αιγιαλού και Παραλίας», «Περί Ρεμάτων», «Περί Λιμένων» και «Περί παραδοσιακών οικισμών» εκδ. ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στη σειρά «Τεχνικές Εφαρμογές Διοικητικού Δικαίου για Δικηγόρους & Μηχανικούς».

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17588
4 ώρες
Εισηγητές: Φωτόπουλος Φ.
Παρέμβαση: Μπάκαβου Μ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: Κανονική Τιμή 110,00 € Ειδική Τιμή 77,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Αξιοποίηση - Προστασία - Κυρώσεις (μέχρι και τις πρόσφατες αλλαγές με τον Ν 4759/2020)

ΑΙΓΙΑΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 17588
4 ώρες
Εισηγητές: Φωτόπουλος Φ.
Παρέμβαση: Μπάκαβου Μ.
Back to Top