Τρίτη 27 Απριλίου 2021Βιντεοσκοπημένο

ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ποινική αντιμετώπιση και πρακτικά ζητήματα

Εισηγητές: Σπυρόπουλος Φ.

Το Σεμινάριο αναλύει τις έννοιες της παραβατικότητας και της ασφάλειας στο διαδίκτυο μέσα από την εξέταση των σχετικών εννοιών των ευρωπαϊκών και ελληνικών νομοθετημάτων και εστιάζει στην ποινική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Ελλάδα και την κριτική αξιολόγηση αυτής και ιδίως των αλλαγών που επέφερε ή επέλεξε να μην επιφέρει ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθώς και την (αν)ομοιογένεια της ελληνικής νομοθεσίας σήμερα για το θέμα. Θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι ισχύοντες και προϊσχύσαντες κανόνες αναφορικά με το κυβερνοέγκλημα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, η νομολογιακή προσέγγιση καθώς και τα συμπεράσματα σχετικής πρωτότυπης έρευνας πεδίου.

Έννοια των συστημάτων πληροφοριών

Το έγκλημα στο διαδίκτυο

 Διεθνή νομοθετήματα και συμβάσεις αναφορικά με το κυβερνοέγκλημα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο

• Ελληνικό ποινικό δίκαιο – παλαιός και νέος Ποινικός Κώδικας και ειδικοί νόμοι με αναφορές στο κυβερνοέγκλημα

Αξιολόγηση και κριτική θεώρηση του παλαιού και νεότερου ελληνι-κού ποινικού πλαισίου

Νομολογιακή αντιμετώπιση του ζητήματος στην Ελλάδα

Παρουσίαση και ανάλυση πραγματοποιηθείσας έρευνας πεδίου σε Έλληνες νομικούς, επιστήμονες πληροφορικής και hackers

Συμπεράσματα και συζήτηση αναφορικά με τις αναγκαίες μεταρ-ρυθμίσεις σε νομοθετικό επίπεδο και τις προκλήσεις για τον ποινικό νομοθέτη αναφορικά με την αντιμετώπιση νέων μορφών κυβερνοεγκλήματος

Απευθύνεται σε δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, επιστήμονες της πληροφορικής και πρόσωπα ασχολούμενα με την παραβατικότητα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο που επιθυμούν να αποκτήσουν ενδελεχή γνώση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας αναφορικά με το κυβερνοέγκλημα

Φώτιος Σπυρόπουλος

Ο Φώτιος Σπυρόπουλος είναι Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου και Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητή στ Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εκτελώντας έργο του ΕΛΙΔΕΚ με θέμα τη νομική αντιμετώπιση των fake news. Επίσης, διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στην Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ωςΤακτικός Καθηγητής. Έχει διδακτική εμπειρία ετών ακαδημαϊκής διδασκαλίας σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις στην Ελλάδα καθώς και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ως επισκέπτης Καθηγητής ή ερευνητής (Γερμανία, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία κ.ά.). Έχει, επίσης, μιλήσει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει εκδώσει ή επιμεληθεί την έκδοση τριών επιστημονικών βιβλίων και έχει συγγράψει δεκάδες επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Ο Δρ. Φώτιος Σπυρόπουλος έχει υπάρξει εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα καταναλωτή, έχει συμμετάσχει σε νομο-παρασκευαστικές επιτροπές και έχει συνεργαστεί με φορείς της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο (ενδεικτικά: με τη “Διεθνή Διαφάνεια” ως επιστημονικός σύμβουλος για την αξιολόγηση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2014, με το ΙΝ.ΚΑ. ως νομικός σύμβουλος κ.ά.). Εκπόνησε διατριβή για το σύνθετο ζήτημα της νομικής αντιμετώπισης του hacking με επιβλέποντα τον Καθηγητή Νέστορα Κουράκη και για την εκπόνηση της διατριβής του απονεμήθηκε η υποτροφία του προγράμματος «Ηράκλειτος II»- πρώτευσε μεταξύ των υποψηφίων στους οποίους απονεμήθηκε η εν λόγω υποτροφία (βαθμός: 10,00/10,00). Η διατριβή του έγινε δεκτή από το τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών με “Άριστα παμψηφεί”. Ο Δρ. Φώτιος Σπυρόπουλος από το 2014 είναι ιδρυτικό μέλος, μέλος Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος. Τέλος, ασκεί μάχιμη δικηγορία ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διαχειριστής εταίρος της εταιρείας “ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” και έχει εκπροσωπήσει εντολείς του σε μερικές από τις μεγαλύτερες δίκες της τελευταίας δεκαετίας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ως οικονομικός σύμβουλος είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Τρόπος Πληρωμής:

Για τους τρόπους πληρωμής δείτε εδώ

Παροχές

Στους συμμετέχοντες παρέχεται συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και ηλεκτρονική βεβαίωση παρακολούθησης, η οποία ενεργοποιείται με την ολοκλήρωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 18235
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Σπυρόπουλος Φ.
credit-card

Πληρώστε σε έως άτοκες δόσεις των /μήνα με πιστωτική κάρτα.

Σε απόθεμα

Τιμή: 140,00 €

* Απαιτούμενα πεδία

Ποινική αντιμετώπιση και πρακτικά ζητήματα

ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Κωδ. 18235
5 ώρες
Λυπούμαστε, Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη δημιουργία αυτού του περιεχομένου.
Εισηγητές: Σπυρόπουλος Φ.
Αποκτήστε τη συνδυαστική προσφορά
Back to Top